Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Да прашам, зошто кога имам вклучено adaptive brightness (а го вадам телефонот од џеб или од ташна или кога разговарам а ме бараат на втората линија) му треба долго време на дисплејот да се осветли за да можам да видам кој ме бара и да се јавам. Може ова осветлувањево да се забрза? Порано имав Samsung телегони s2, s4, s5 и немав вакво искуство.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Ова повеќе за @the_maker или некој друг кој знае.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Да прашам, зошто кога имам вклучено adaptive brightness (а го вадам телефонот од џеб или од ташна или кога разговарам а ме бараат на втората линија) му треба долго време на дисплејот да се осветли за да можам да видам кој ме бара и да се јавам. Може ова осветлувањево да се забрза? Порано имав Samsung телегони s2, s4, s5 и немав вакво искуство.

Што подразбираш под долго?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Што подразбираш под долго?
Имаш право, не го дефинирав терминот ''долго". Околу 10 секунди, што мислам дека е долго додека некој ти ѕвони го вадам телефонот и наместо да се јавам јас чекам да ми се осветли дисплејот. Иритирачки е малку знаеш, немам секогаш трпение, а посебно кога сум во гужва. Незнам зошто толку "споро" реагира.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292

Да додадам дека и опцијата Disable pocket gestures ми е оневозможена, ако тоа нешто менува во случајов.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Сакаш да кажеш екранот не се пали воопшто за 10 секунди? Зошто инаку би можел да се јавиш ако е само затемнет. Најверојатно имаш проблем со проксимити сензорот. Кога следен пат ќе се случи, помини со прст неколку пати врз сензорот кој се наоѓа горе негде кај предната камера.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Сакаш да кажеш екранот не се пали воопшто за 10 секунди? Зошто инаку би можел да се јавиш ако е само затемнет. Најверојатно имаш проблем со проксимити сензорот. Кога следен пат ќе се случи, помини со прст неколку пати врз сензорот кој се наоѓа горе негде кај предната камера.
Екранот се пали, но е темен не се чита јасно кој ме бара, а не пука сонце па да неможе да се прочита. Прашањето ми е зошто му треба толку време да ја прилагоди светлината (ова е случај само со повиците, а во други ситуации пример отклучување ова она ок си е). А ако ми е исклучено adaptive brightness тогаш си е ок, ама па не сакам нон стоп да ми блеска во очи екранот. Замислете темница а на фул светло...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Да додадам дека и опцијата Disable pocket gestures ми е оневозможена, ако тоа нешто менува во случајов.

Новите билдови имаа проблем кај некого со ауто брајтенс, и кај мене е шашав некогаш, тоа е до алгоритамот на сензорот. Неможе рачно да се менува, но во некој нареден билд може да се подобри (а беше подобар јбг :) ).

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Новите билдови имаа проблем кај некого со ауто брајтенс, и кај мене е шашав некогаш, тоа е до алгоритамот на сензорот. Неможе рачно да се менува, но во некој нареден билд може да се подобри (а беше подобар јбг :) ).
Кај мене нема стари - нови, еден е за redmi 4 prime Глобален стабилен 8.1.2.0, а овие еу билдови несакам да ги флешувам од страв да не ми се заебе бутлоадер или па недај боже да ми се зезне некоја партиција па ни ти да неможеш да го средиш и оп во канта.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Кај мене нема стари - нови, еден е за redmi 4 prime Глобален стабилен 8.1.2.0, а овие еу билдови несакам да ги флешувам од страв да не ми се заебе бутлоадер или па недај боже да ми се зезне некоја партиција па ни ти да неможеш да го средиш и оп во канта.

Ахахаха, ок... Може пре да се зезне од нивниот глобал ОТА отколку од нашите ЕУ, тоа да знаеш.
Ќе видиш со новиот апдејт како ќе биде па ќе пишеш.

Sent from my MI 5s

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Ахахаха, ок... Може пре да се зезне од нивниот глобал ОТА отколку од нашите ЕУ, тоа да знаеш.
Ќе видиш со новиот апдејт како ќе биде па ќе пишеш.

Sent from my MI 5s
Ама и Гајче го нема долго време да сподели некое искуство, тој исто има redmi 4 prime мислам... Да каже на што билд е моментално и како му е телефонот.
Да не заборавам, нека ни се напомош и среќни празнициве на сите Христијани.

• ми се допаѓа
Реакции: maci

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Ама и Гајче го нема долго време да сподели некое искуство, тој исто има redmi 4 prime мислам... Да каже на што билд е моментално и како му е телефонот.

Xiaomi.eu ром другар, не му се мисли, сто пати истото го пишам и е проверено

Sent from my MI 4W using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Батка ја го имам истиот тел и ми беше на истиот ром,отклучив бт и си стаив еу ром 8.1.3.0.Отклучи го и флешни си еу ром немаш гајле.ЗНАЧИ НАЈБИТНА РАБОТА БЕКАП НА ОРИГИНАЛНИОТ РОМ ПРЕКУ TWRP.
1.Отклучуваш бл
2.инсталираш TWRP
3.праиш бекап на фабричкиот ром
4.флешуваш еу ром
И да утнеш нешто (а нема да утнеш,прати го туториалот на миуи мак што е)влагаш у фастбут и си праиш рестор на ромот и готово.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Батка ја го имам истиот тел и ми беше на истиот ром,отклучив бт и си стаив еу ром 8.1.3.0.Отклучи го и флешни си еу ром немаш гајле.ЗНАЧИ НАЈБИТНА РАБОТА БЕКАП НА ОРИГИНАЛНИОТ РОМ ПРЕКУ TWRP.
1.Отклучуваш бл
2.инсталираш TWRP
4.флешуваш еу ром
И да утнеш нешто (а нема да утнеш,прати го туториалот на миуи мак што е)влагаш у фастбут и си праиш рестор на ромот и готово.

Бекап имам, значи сега само фул вајп сосе систем и да инсталирам еу?
А ако му правам рестор на глобален преку тврп нема да ми зезне нешто? Значи ми требаат само овие партиции што ги бекапира тврп, други не чепка еу ромот со флешувањето?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
1.Отклучуваш бл
2.инсталираш TWRP
4.флешуваш еу ром

А еу ромов ќе ми го реши проблемот со сензорот за светлина? Да не флертувам џабе?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
А еу ромов ќе ми го реши проблемот со сензорот за светлина? Да не флертувам џабе?

Му требаат во одредени случаеви пар секунди да осветли при ѕвонење(кога го вадам од педерушата).Предност е што немаш гугл срања у тел си симнуваш што сакаш,буквално празен гугл фолдер ни јутјуб ништо.Ако се решиш прати го ова нема промашај...
31c0ff11920419c09710925a60a9314e.jpg

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Бекап имам, значи сега само фул вајп сосе систем и да инсталирам еу?
А ако му правам рестор на глобален преку тврп нема да ми зезне нешто? Значи ми требаат само овие партиции што ги бекапира тврп, други не чепка еу ромот со флешувањето?

Јас му направив само вајп дата без систем вајп,незнам која верзија ја имаш од тврп јас таа што ја имам му направив целосен бекап сосе ефс и модем фолдерите.Не зеза ништо ти го враќа комплет ромот ко шо ти бил со сите поставки.Еден предлог направи му бекап на ромот со исклучен фингерпринт и патерн/бројки.Кај мене коа го тестирав ресторот преку тврп и покрај тоа шо му го куцав точниот пин ми викаше дека е погрешен.Не пробав можеби со рестарт ќе се оправеше.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Dobro be, po koj osnov u telefonov na wallpaper carousel pocnaa da mi se pojavuvaat fotografii od K-POP? WTF?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Гајче не го барајте, на сајлент е.
(мојот уред работи задовоѓително и повеќе од тоа за мои потреби,
нит го р'чкам нит барам премногу,
нит се брзам да ми се осветли екран брзо нит се брзам да ми отвори побрзо итн итн,
Буквално све е на СТОК од волпејпер со рингтон до сетизни, ништо не чепнато, двапати неделно полнење и толку)

И доста им барате маани на телефоните,не работело она, каснело ова, дрндуфки.

Користете ги и тоа е тоа ;)
Ако не ви е ОК, купете си тоа што ви е ОК.

Поздрав.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Јас не реков дека не сум задоволен од xiaomi, напротив супер си е телефончето, но ова ми е единствена "маана" што малку ме иритира. Инаку супер си е телефонот. (и можеби што не поддржува бенд 20), инаку ова го сваќам како прекрасен форум и тема за споделување на искуства за xiaomi телефониве, а и од страна на @the_maker е прекрасен начин за пружање одлична корисничка поддршка (нешто што го нема ни во сет ни во анхоч). Уште еден поздрав до @the_maker, а воедно и до сите вас xiaomi корисници.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Јас му направив само вајп дата без систем вајп,незнам која верзија ја имаш од тврп јас таа што ја имам му направив целосен бекап сосе ефс и модем фолдерите.Не зеза ништо ти го враќа комплет ромот ко шо ти бил со сите поставки.Еден предлог направи му бекап на ромот со исклучен фингерпринт и патерн/бројки.Кај мене коа го тестирав ресторот преку тврп и покрај тоа шо му го куцав точниот пин ми викаше дека е погрешен.Не пробав можеби со рестарт ќе се оправеше.

Јас користам тврп од еден девелопер на xda annik khan мислам дека се вика, и добра е ми се чини, многумина ја фалат.
[OFFICIAL] TWRP 3.0.3-0 Recovery for Redmi 4 Prime

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Јас користам тврп од еден девелопер на xda annik khan мислам дека се вика, и добра е ми се чини, многумина ја фалат.
[OFFICIAL] TWRP 3.0.3-0 Recovery for Redmi 4 Prime
Го зезнав постов, до даске.... :-(

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Го зезнав постов, до даске.... :-(

Уживај тој бекап доволен тие,префрли си копија и на пц и во тел имај по една.Прати го туторијалот од миуи мак што е,мејкер што го има пишувано и немаш гајле.И јас како тебе 100 мери еднаш сечи :D
Флешувај па пиши импресии...

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Пред да го флешуваш ромот провери со десен клик на него и провери го целосниот назив,кај мене го криеше zip делот.Ако е така и кај тебе по преименување во rom.zip при флешување пиши sideload rom.zip.zip ако добиваш порака cant load rom

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Пред да го флешуваш ромот провери со десен клик на него и провери го целосниот назив,кај мене го криеше zip делот.Ако е така и кај тебе по преименување во rom.zip при флешување пиши sideload rom.zip.zip ако добиваш порака cant load rom

Ако екстензијата е скриена тогаш само се преименува во ром (.зип) ќе си има, во какви детали и финеси одиме, за името на ромот се зафаќаме...
До Бајрамо: шо миуи Фан ќе бидиш а да неќиш да преинсталираш еден ром? :) Само напред!

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв