Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Ина ли некој информации што се случува со пратките што транзитираат преку Германија?Мојата последен пат е регистрирана во Франкфурт на 17 Април и досега нема никаков апдејт за истата.Го проверив и бројот што е десно напишан но нашава пошта не дава никакви информации:GM295352282102960082

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Мене ми носат све зависи до градот, такво картонче у живот не сум видел
Претежно оставаат карточниња кога не може да те најдат или нема пристап директно до твојот стан, куќа па мора да остави во поштенско сандаче.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Добро, дали некој знае што значи овој статус, веќе 2 месеца не мрда "MACEDONIA THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE, Departed -> Your item departed a transfer airport in SKOPJE, MACEDONIA THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF on March 22, 2020 at 11:29 am. The item is currently in transit to the destination.". Проверив на сите страни, нигде не можам да најдам нешто дополнително.

ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

Инаку, имам напревено "Search Request" на страната на USPS пред 2 недели па чекам да видам што ќе ми пишат они.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Добро, дали некој знае што значи овој статус, веќе 2 месеца не мрда "MACEDONIA THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE, Departed -> Your item departed a transfer airport in SKOPJE, MACEDONIA THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF on March 22, 2020 at 11:29 am. The item is currently in transit to the destination.". Проверив на сите страни, нигде не можам да најдам нешто дополнително.

Инаку, имам напревено "Search Request" на страната на USPS пред 2 недели па чекам да видам што ќе ми пишат они.
Мислам дека на 22 Март е пристигната некаде каде што треба да транзитира за Македонија со тоа што кај твојата не е наведена транзитната држава:Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643

Како што читам сеуште не пристигната кај нас,најверојатно е заглавена во некоја меѓу држава

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Не видов такво нешто на USPS!

Погледнете го атачментот 88049

Дај принтскрин од тоа.

Yup, не е на страната за тракинг. Тоа ми го даде овде додека пополнував claim:
File a Claim | USPS

1.png
Не можам сега да го добиајм тој screen, затоа што веќе имам направено claim.

Али еве пример од друга пратка, за да ти покажам како изгледа кој скрин. Кај "Status of Item" пишуваше Delivered to Postal Agent, а кај Location пишуваше Skopje, 1004. Е сега фрката е што всушност значи "Delivered to Postal Agent". Нели ако е доставена ќе пишува "Delivered to Agent".

По тоа што читав статусот "Delivered to Postal Agent" може да значи повеќе работи како дадена на intermediary пошта, пред да се пушти за достава и тн.
2.png

Најверојатно пратката сеуште у транзит и ја само си паничам дека е изгубена. :)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Јас би го контактирал продавачот или супортот на USPS за подетално инфо.

Контактирани се USPS. Пишува дека average се чека 32 работни денови за одговор кога се работи за пратки пратени во Македонија. Ќе упдејтан овде кога ќе ми вратат на ticket-от.

Иначе, не е од продавач, туку пратена ми е од пријател праткава.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Ина ли некој информации што се случува со пратките што транзитираат преку Германија?Мојата последен пат е регистрирана во Франкфурт на 17 Април и досега нема никаков апдејт за истата.Го проверив и бројот што е десно напишан но нашава пошта не дава никакви информации:GM295352282102960082
RX147414294DE <-- со тоа бројче на наша пошта ќе си го чекаш да се појави, према ова искочено ти е од Германија и иде транзит

piktoraaa

read-only
28 мај 2020
4
0
Zdravo,

Dali moze nekoj koj imas iskustvo da mi objasni sto se slucuva so paketov, i do kade e potocno?
Capture1.PNG
Ne mi imaat pobarano nitu faktura za nego za carinarenje, nitu me imaat kontaktirano za bilo sto povrzano so paketot.
Jas pretpostavuvam ili e pusten paketot do Ohrid, i potoa tuka ke mi pobaraat da platam carina, ili ne plakjam voopsto.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Била во царина и завршила царинската постапка, сеуште е во метрополата пакетов. :)

Последна промена:

piktoraaa

read-only
28 мај 2020
4
0

I jas ocekuvam pratka od Germanija, isto pominata preku Frankfurt. Momentalno trackingot mi kazuva deka mi e vo lokalna posta, i treba da se dostavi.
Za plakjanje carina uste ne znam, koga ke se dostavi ke mi kazat.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно