Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Момци да се стави можност за "пинување" на теми за полесно наоѓање?

Има неколку теми кои што се навистина вредат да се прочитаат кога имам слободно време, па така после некоја недела ќе заборавам во кој подфорум е.

Нешто како надгледувај тема, но исфилтрирано?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Момци да се стави можност за "пинување" на теми за полесно наоѓање?

Има неколку теми кои што се навистина вредат да се прочитаат кога имам слободно време, па така после некоја недела ќе заборавам во кој подфорум е.

Нешто како надгледувај тема, но исфилтрирано?

Мислиш нешто како букмарк на тема? На пример да има можност во Chrome да ставаш букмаркс и тоа да си отвориш фолдер IT.mk? Би било убаво... :D

• ми се допаѓа
Реакции: BEST

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Мислиш нешто како букмарк на тема? На пример да има можност во Chrome да ставаш букмаркс и тоа да си отвориш фолдер IT.mk? Би било убаво... :D
Се ок тоа, али еве моментално не сум дома, од службен ПЦ несакам да се логирам на Хром.

Shutter

hello world
29 декември 2010
350
121
Скопје
Се ок...ама не е истата функција.
Ова ли ти треба?
04d9d4fcb49042509cfac646e53cdebd.png

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Тоа е супер за нотификации само, моментално имам повеќе од 8 страни, теми кои што ги "надгледувам". Јас зборам за теми кои што биле креирани поради некаков проблем кој бил решен во неколку мислења/страни и сакам да си ја имам темата на "пин". Несакам да листам 8 страни да барам кога реално сега за сега има само 10 теми кои што се такви или барем пребарувачот да се среди и да си фукнционира како што треба...

Темава е отворена за сугестии, нека се имплементира истата фукнција како и за мислењата...нека има копче/икона за омилени теми или слично.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Би го тргнал ПОЛ од пријавата. Нешто многу „женски“ профили деновиве...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не би му бришел постови на gOJDO затоа што колне како баба, а една клетва да фати бар 10% и ќе ја јаде матната цела Европа...

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB
PSU
72W
RAM
16GB DDR4 2666MHz (Samsung/Geil)
Video card
GTX1050 4GB DDR5
Case
HP Omen
Mouse
Genesis
Monitor
15.6" IPS
OS
Windows 10
Би стаил тема од К-15.
Т.е. би стаил функција да можат корисниците да си напраат своја тема (да мењаат бои на UI, да стаат некои позадини и то).

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
За идејата со "нервозен сум" ми се допаѓа, +1.
Би стаил тема од К-15.
Т.е. би стаил функција да можат корисниците да си напраат своја тема (да мењаат бои на UI, да стаат некои позадини и то).
Замисли кој хаос ќе се дешава со ова.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
Бидејќи е многу тешко да се воведе ред и да се запазуваат ОТ мислења и да се бришат каде има потреба, предлагам да се воведе систем според кој никој нема да има право да постира или чита во одредена тема се додека не го прочита првиот пост во темата и потврди дека го прочитал. После потврдата да стануваат видливи сите други постови и да се отвори можноста да се постира во истата.

До оваа идеја дојдов откако можеби 10 пати пријавував мислења во мојата тема.
Убаво е нагласено во првиот пост - без коментари. Целта е база на модели и субјективни мислења за телефоните од корисници. И јас се воздржав од коментирање неколку пати, едвај, сериозно! :D

Затоа сметам дека оние кои коментирале воопшто не го прочитале првиот пост и правилата во темата. Ако не се придржуваме до правилата, ако немаме ред, само ние сме во загуба. Има драгоцени теми(не ја сметам мојата за таква) кои се уништуваат со постојано коментирање и буквално чамче муабет како пред гранапче. Како чат муабет изгледаат тие теми. Нема издржани постови туку само нафрлање, инаетење, сеир муабети... Токму поради ова и предложив бројот на "редари" да биде зголемен. Во секој момент барем по 3-5 модератори да има присутни. Се случува некогаш да нема ниту еден. Башка, со доделување на модераторски статус на поистакнати членови ќе се поттикнат и останатите да придонесуваат се повеќе и повеќе со желба еден ден и тие да станат дел од тимот, да придонесат на свој начин.

Толку, засега :) Со нови идеи се гледаме во дневникот во 23 часот :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Од нас на форумов се бара само едно, а тоа се две работи: ред, мир и дисциплина при постирање!

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Апликацијата што е за телефон, ги дава сите топици со болд, не е како на броусер, кај што не ти се читани со болд, кај што ти се про прочитани регулар..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Би направил еден стики тред само за проценки. Да ги растерети модераторите од мењање тагови и во "продавам" само да се продава :)

Таговите никогаш не се, и нема да се менуваат. На корисникот е да одлучи дали сака проценка, или продажба. Откако ќе заврши проценката и корисникот ќе прифати или ќе се одлучи за одредена цена, после тоа таа тема станува иста како продавам, (без оглед на префиксот) на неа не се дозволени коментари, ова од секогаш било исто за сите корисници.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Веќе некое време ме мачи логирањево, а и ретко кога користам маус и многу полесно ми е на TAB да се навигирам низ полињата.
Проблемот е откако внесувам корисничко име, притиснувам TAB и ме носи директно на запомни ме, место на лозика што е малце annoying

L5pmAFq.png

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно