Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.316
www.aqtos.com
Ја богами не гледам ни рсс ни реклами ни ништо, све е тоа блокирано. Можеби си во право, мада неам видено да се дискутира околу некоја тема објавена на порталот овде меѓу форумџииве. Сепак е поинаку.
А и една друга работа што приметив е тоа што на форумов е забранета политика на некој начин, а на порталот се повеќе и повеќе во последно време се објавуваат, па да речеме содржини тесно поврзани со актуелните политички случувања, па дури знаат да делуваат и малку пристрасно читано онака од страна. :)

Ако под политика подразбираш споделување на 1) проверени, 2) објективни, 3) непартиски и 4) без скриена агенда новости околу случувањава во државата, тогаш јбг, политика е.

Порталот споделува вести од општеството кои имаат за цел да дискутираат тековни проблеми, активни теми од областа на ИКТ и влијанието на ИКТ во општеството и сл, ко на пример прислушувањето. Не сме ниту партиски, ниту некад сме биле партиски расположени. Од пред некоја година ограничивме и да неможат партии да се огласуваат за политички цели преку банери.

Партиски би размислиле да се вклучиме ако имаме обединето членство на форумот за да направиме Дигитална партија на Македонија и сите министри, премиерски функции и сл да ги замениме со компатибилни AI роботи. :)))

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.316
www.aqtos.com
Вратете го “Форум“ во менито на веб страната, сега треба да куцам во адрес барот за да пристапам на форумов..:)

Можеш да кликнеш и Форум на насловната. Или било која од темите излистани под Форум, линкаат до форум. :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.338
11.925
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ако под политика подразбираш споделување на 1) проверени, 2) објективни, 3) непартиски и 4) без скриена агенда новости околу случувањава во државата, тогаш јбг, политика е.

Порталот споделува вести од општеството кои имаат за цел да дискутираат тековни проблеми, активни теми од областа на ИКТ и влијанието на ИКТ во општеството и сл, ко на пример прислушувањето. Не сме ниту партиски, ниту некад сме биле партиски расположени. Од пред некоја година ограничивме и да неможат партии да се огласуваат за политички цели преку банери.

Партиски би размислиле да се вклучиме ако имаме обединето членство на форумот за да направиме Дигитална партија на Македонија и сите министри, премиерски функции и сл да ги замениме со компатибилни AI роботи. :)))

Поштедете си се од линкување вакви трачарии, ниту се објективни, ниту делуваат непартиски или без скриена агенда. Тензична е состојбата во државава, па човек/сајт и да не е партиски определен, за ситница може да му се додели одредена титула. :)

4tGkr8s.png

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Делумно си во право. Во право си бидејќи веста делува како апсолутен трач. И што е од Плусинфо не дава никаков кредибилитет.
Но, не си во право, бидејќи изјавата на СЈО се поврзува со ова... случајно или не, трач или не, сепак има тука нешто. Во текстот не вадиме никакви заклучоци.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Да, ете не сум приметил, изгледа најверојатно има некој баг во Хром верзијата пошто претходно беше океј и наеднаш го снема линкот, ама сега видов дека е тој тука но не е прикажан (најверојатно визуелен баг).
http://i.imgur.com/8IEL9A1.png - ова е слика кога страната е отворена нормално, на 17 инчен лаптоп.

http://i.imgur.com/OJtBUGN.png - oва е слика кога страната ќе биде одзумирана на 90% во Chrome.

На Edge па ептен малце се појавува: http://i.imgur.com/4mVFOxl.png

Можеш да кликнеш и Форум на насловната. Или било која од темите излистани под Форум, линкаат до форум. :)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Би забранил споредби со дилерски цени и користење на истите како база за проценка на огласена компјутерска компонента.

Проценките треба да се вршат исклучиво на база на цената која важи за купување во продавница. Тоа што некој на овој или оној начин добива дилерска цена од некаде не значи дека таа е цена која важи секој кој ќе оди во продавница да купува.

Значи резиме би било - бидејќи овде не огласуваат правни лица, туку физички, а исто така и бидејќи голепродажба не е достапна за физички лица (освен со пријател/познаник), како база за проценки секогаш да мора да се користи малопродажната цена и покрај проценката секогаш ЗАДОЛЖИТЕЛНО да се наведи малопродажната цена на која се базира и од каде може да се купи по таа малопродажна цена.

Логиката на ова е - сите членови треба да се третираат како рамноправни. И тир што продаваат и тие што купуваат. Тој што решил да продава по изгор цена е еднаков член како и тој што можеби би се излагал да купи. Тој што сака некому да помогне нека ја огласи истата компонента по пониска цена ( ако веќе сака да помогне на потенцијалните купувачи). За последното да биде успешно заокружено ќе биде потребно да се стави и фотографија од компонентата која се продава како задолжителна обврска.

Ова би го направил кога би бил мој IT.com.mk...

И се разбира - ова не ме засегна мене па да го пишувам како предлог. Гледам често светци во огласите кај проценките дојдени да помогнат на едни членови и да одмогнат на продавачот. А тоа често и од лични причини или други психички или психијатриски состојби.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Bez razlika sto cena stavas ako na nekoj mu odgovara cenata ke go zeme produktot ako ne ondak neka zeme od reklama5.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Bez razlika sto cena stavas ako na nekoj mu odgovara cenata ke go zeme produktot ako ne ondak neka zeme od reklama5.
Точно така. И мора да има некаков ред...бидејќи гледам постои обид да се стави ред, но редот не се почитува во целост. А и истиот треба да биде надограден согласно новонастанатите проблеми со кои се соочуваат членовите. Се што се прави треба да биде со цел членовите да се чувствуваат рамноправни. Во спротивно нека се стави предзнак - приватна забава, па да си направиме нов форум каде ќе се почитуваат правилата. А во денешно време и не е нешто тешко да се направи форум. Тешко е да се држи под контрола. :)

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
Ставете возраст на членот, се повеќе наидувам на предлози за супер работи кои всушност ги предложил (пример)14 годишен и неискусен. Вака барем ќе знам со резерва да ги прифаќам предлозите.
Ќе помогне и при желба да докажеш нешто некому, односно нема ни да се трудиш.
Иако годините немаат врска со искуството.. сепак ќе помогне.

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Arctic Liquid Freezer III 280
Motherboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Storage
Samsung 970 EVO Plus 500GB, Samsung 860 EVO 500GB X2
PSU
NZXT C650
RAM
G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700XT O8G GAMING
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Logitech G Pro X Superlight
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
Ставете возраст на членот, се повеќе наидувам на предлози за супер работи кои всушност ги предложил (пример)14 годишен и неискусен. Вака барем ќе знам со резерва да ги прифаќам предлозите.
То постои, но во подесувањата корнискот одлучува дали ќе ја прикажи датата или не. Сепак се работи за лични податоци :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Дури стои и во полиса за приватност http://it.mk/privatnost/ (читај последен параграф) ама не се почитува. Тоа е.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
А дупла верификација при регистрирање од типот на додади: gmail, facebook, linkedin, upwork, dribbble итн. каде податоците ќе се совпаднат со тие на forum.it.mk профилот?

Знам дека нема да ги спречи тие што сакаат да влезат во форумот, али убеден сум дека одредена бројка ќе се откажат.

Или пак тие што ќе додадат двојна, тројна верификација да бидат видливи за останатите, за да можеме самите да процениме дали си имаме работа со деца од 14 години?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
А дупла верификација при регистрирање од типот на додади: gmail, facebook, linkedin, upwork, dribbble итн. каде податоците ќе се совпаднат со тие на forum.it.mk профилот?

Знам дека нема да ги спречи тие што сакаат да влезат во форумот, али убеден сум дека одредена бројка ќе се откажат.

Или пак тие што ќе додадат двојна, тројна верификација да бидат видливи за останатите, за да можеме самите да процениме дали си имаме работа со деца од 14 години?
Значи ни ПејПал нема ваква верификација.

Јас на повеќе места сум потпишан со различни години, годините ги кликам онака рандом од шо ме мрзи да внесвам точен датум.

Ионака форумов нема огромен број на членови барем активи, зошто секој новајлија да се пречека на нож? Јас одма би се откажал кога би видел таква верификација.

Годините не се мерило за зрелост, доволно е неколку постови да прочиташ од некој член, тоа е најголем показател за неговата зрелост, т.е неговата содржина.

Колку што знам има рестрикции на огласите, и тоа така би требало да остане.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Значи ни ПејПал нема ваква верификација.
Не мора да биде таа дупла верификација задолжителна, предложив во последната реченица од постот.

И зошто да не би можел да видам со кого правам муабет на некоја одредена тема, да речеме графички дизајн. Дали не би помогнало тоа да можам да му ги видам акаунтите на Dribbble или DeviantArt па да си речам: "Еј, го бива овој, најверојатно знае што збори". По форумиве премногу "научници" се наоѓаат на збор, но многу од нив на дело ги нема.

Годините не се мерило за зрелост, доволно е неколку постови да прочиташ од некој член, тоа е најголем показател за неговата зрелост, т.е неговата содржина.
Точно е, годините не се мерило, а точно е и дека неколку поста не се мерило за зрелоста на некој член. Треба многу повеќе од "неколку" поста да прочиташ, не секој овде мудрости пишува секој пост.

Колку што знам има рестрикции на огласите, и тоа така би требало да остане.
Огласите врска немаат за ова и не се никакво мерило за било што поврзано со членот. Тие едноставно се едно бонусче од it.mk за твоето залагање на овој форум.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Многу работа ќе се отвори, ќе треба човек да вработеме кој ќе ги проверува акаунти... Не иде...

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
И зошто да не би можел да видам со кого правам муабет на некоја одредена тема, да речеме графички дизајн. Дали не би помогнало тоа да можам да му ги видам акаунтите на Dribbble или DeviantArt па да си речам: "Еј, го бива овој, најверојатно знае што збори"
Секој што сака да сподели портфолио може да стави линк во потпис или под аватарот во делот web site.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Не мора да биде таа дупла верификација задолжителна, предложив во последната реченица од постот.

И зошто да не би можел да видам со кого правам муабет на некоја одредена тема, да речеме графички дизајн. Дали не би помогнало тоа да можам да му ги видам акаунтите на Dribbble или DeviantArt па да си речам: "Еј, го бива овој, најверојатно знае што збори". По форумиве премногу "научници" се наоѓаат на збор, но многу од нив на дело ги нема.

Точно е, годините не се мерило, а точно е и дека неколку поста не се мерило за зрелоста на некој член. Треба многу повеќе од "неколку" поста да прочиташ, не секој овде мудрости пишува секој пост.

Огласите врска немаат за ова и не се никакво мерило за било што поврзано со членот. Тие едноставно се едно бонусче од it.mk за твоето залагање на овој форум.
Фoрум е друже релaксирaј се мaлце. Првенственo е нaпрaвен зa дружбa и рaзменa нa инфoрмaции. Немoжеш секoј член дa гo селектираш и oкaрaктеризaш, тoa ниту еднa држaвa не мoже дa гo нaпрaви.

Oвде е бaрем пoлеснo, едни исти фаци се вртат и гoре дoлу знaеме штo рaбoтaт и штo се.

Нa сите егoтo и знaењетo ни рaсте кoгa сме нa интернет, и тoa е мoќтa нa интернетот.

Секoј си мoже дa oстaви пoртфoлиo нa прoфилoт пo избoр, или мoжеш дa пoбaрaш дa ти прaти немa ништo лoшo вo тoa. :)

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Не знам дали е на право место, меѓутоа би вовел рубрика во конфигурации на пример секој (кој сака) да си ја претстави сопствената конфигурација со слики и текст, со можност за апдејтување како минува времето; да има некаде убав приказ на машините.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Не знам дали е на право место, меѓутоа би вовел рубрика во конфигурации на пример секој (кој сака) да си ја претстави сопствената конфигурација со слики и текст, со можност за апдејтување како минува времето; да има некаде убав приказ на машините.
нешто како швабиве?

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
Супер идеја!!!

Ова би му дошло нешто ко да си ја окарактеризираш машината, и како се менува со текот на времето, без да постираш објави нови или слично. Имаш профил за конфигурацијата и пропратно информации, слики (апдејтли) итд. Тајмлајн.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Ова треба сериозно да се земе во предвид иако бара девелопмент. Ќе собереме пари, не е проблем. Вака добар предлог не дава секој и секогаш. Now or never.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Кога би бил мој сајтот, е сега незнам колку е изводливо, да постио копче некаде кај нотификациите, и на пример ако имам 5 нотификации за одредени теми со едно кликање на копчето да ги отвори во посебни табови сите 5 наместо јас да го отварам едно по едно.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Кога би бил мој сајтот, е сега незнам колку е изводливо, да постио копче некаде кај нотификациите, и на пример ако имам 5 нотификации за одредени теми со едно кликање на копчето да ги отвори во посебни табови сите 5 наместо јас да го отварам едно по едно.
А ако имаш 30+ известувања, како што бива некогаш? :p

Инаку се решава со среден клик релативно брзо.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно