kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.138
- 7.820
Негде збореа дека треба физички. Дај линк? (Значи дека AWS, GCP, Azure ќе мора да бидат печирани, ама за десктопи не е важноАбре не треба физички пристап за експлоитиве шо си трипате?
Негде збореа дека треба физички. Дај линк? (Значи дека AWS, GCP, Azure ќе мора да бидат печирани, ама за десктопи не е важноАбре не треба физички пристап за експлоитиве шо си трипате?
Физички е багот as in во цпуто како работи и како ја менаџира рам меморијата, не физички пристап.Негде збореа дека треба физички. Дај линк? (Значи дека AWS, GCP, Azure ќе мора да бидат печирани, ама за десктопи не е важно![]()
Токму така, треба да е корисникот глуп или ИТ необразуван за да го уклучи специфичниот код на неговиот систем за да биде загрозен. А ако веќе дозволи тоа, тогаш може да се зарази со било што кое може да биде далеку поштетно и поопасно од ова. Јас нема да ги инсталирам апдејтите, а особено не бидејќи ќе ми прават штета на најбитните SSD перформанси, т.е. 4K read перформансите, поради кои и го купив нај–агилното SSD Samsung 960 PRO наместо други поефтини ѓубрарии...Important information about Microsoft Meltdown CPU security fixes, antivirus vendors and you
“My belief is organisations shouldn’t rush these patches out. They need to carefully test and see where they need to mitigate the vulnerability. The vulnerability only exists if you can run code on the device. The Meltdown and Spectre vulnerabilities are “information disclosure”, which means you need code execution to read memory. So — to give an example — if you’re worried about somebody owning your Active Directory or SQL Server, to attack with this vulnerability they would already need access to your Active Directory or SQL Server to run code. If they can run code, it’s already game over."
Токму така, треба да е корисникот глуп или ИТ необразуван за да го уклучи специфичниот код на неговиот систем за да биде загрозен. А ако веќе дозволи тоа, тогаш може да се зарази со било што кое може да биде далеку поштетно и поопасно од ова. Јас нема да ги инсталирам апдејтите, а особено не бидејќи ќе ми прават штета на најбитните SSD перформанси, т.е. 4K read перформансите, поради кои и го купив нај–агилното SSD Samsung 960 PRO наместо други поефтини ѓубрарии...
Important information about Microsoft Meltdown CPU security fixes, antivirus vendors and youКако го прескокна апдејтот? Мене моментално ми е на 'defer' и ми нема ништо симнато. Ама тоа е temporary решение.
Ако испадне дека апдејтов навистина значително ги загрозува перформансите, пиратите што ќе ги склопуваат новите .iso-а можеби ќе го изостават апдејтот.Ок, а што кога ќе правите формат, и ќе изберете верзија со пачот вклучен? (најверојатно во сите ќе биде) прашање на време е кога нема да може да се избегне апдејтот.
Вести од пред еден месец се тие! Тоа се системи со прастари процесори поради што Windows update–от со печ не се инсталира по дифолт туку е потребно да го инсталираш сам. За брзо, ако веќе и не е излезен, ќе има нов печ кој го решава ова.
Значи E8x00 се најдобрата опција за матичнава. А некој си двојадрен Зеон? Ист wolfdale како E8x00 e. Инаку колку цена со се шипинг му дојде E8400?Четворојадрен тешко тоа.
Оваа лани ја земав од @borcep комплет со процесор за вујко ми и сеуште работи со E7300 со не апдејтуван најнов биос.
Штом подржува 45nm процесори ќе и шибнам Е8400 за 20 дена само да ми стигне од Алиекспрес, има да биде тренутак истине.
Погледнете го атачментот 61512
Edit: Сега гледам оваа ги подржува и официјално сите двојадрени процесори 775, а чипсет 945-ка![]()