Зошто неможам да го стартувам![]()
Ова со биткоиниве ми е чиста претстава на денешниов претприемнички дух:
Ако немаш јак капитал (во овој случај многу јак PC) за да минира, не ни помислувај да заработиш нешто![]()
Со инвестиција од 1500 - 2000 евра ке вадиш доволно за еден месец, нормално доколку знаеш што минираш![]()
Аман бре што ќе минирате? ТНТ или?
На македонски ако преведеш "mining" би било копање.
Фала ти многу за пресметката ! Иначе за овие пари што ќе ги дадам за месец дена поарно ке вложам во соларен панел кој што ќе ме кошта 1000 евра и ке има моќност до 5KW што ќе биде сосема доволна да ги поддржува без никаков проблемПлус ке се отарасам крадците ЕВН
![]()
Кој ќе ми дај процент за inside information што ќе се рашири за некој саат низ светот?![]()
Кој ќе ми дај процент за inside information што ќе се рашири за некој саат низ светот?![]()
Браво момче, само не ми е јасно со што копаш altcoins за да трошиш 3kw струја? Да не копаш со термо-печката? За толку струја треба да имаш едно 10тина 290ки...serious business нема заебација,
ако е така само напред нека ти се множат биткоини.
Веќе имам порачано 10 280ки и плус уште нешто имам, уште малце и ке ви постирам новости од направеното![]()
пушти ги нека копаат доге на коинотрон полека но сигурно ќе оди цената во нагорна линија немој да се лажеш по различни шиткоини да трчаш
пушти ги нека копаат доге на коинотрон полека но сигурно ќе оди цената во нагорна линија немој да се лажеш по различни шиткоини да трчаш
Doge-от ми е интересен и попрактичен дека работиш со цели бројки, а не како повеќето валути (со децимали 0.00013 и 000153). А и во обичниот живот сите работи не коштаа 500 или 1000 долари, претежно работите вредат многу помалку 5,10,20 долари (замили влегуваш во некоја продавница и треба да купиш нешто од 3 долари...ќе ја потрошиш батеријата на мобилниот пред да пресметаш колку биткоини е тоаи уште ако згрешиш наместо 0.0046 да му платиш 0.046 отидоа 30 долари.
Биткоинот не е практичен во моментов али ако опстои дали вредноста ќе му се намали (се сомевам во тоа) или за секојдневна уптреба ке се користи некоја друга по практична виртуелна валута (во тој случај биткоинот би имал статус како златото денес, не се користи или ретко се користи за трговија али има вредност).
Ако не ти ја препознава картицата тогаш ти е до драјверите. Секогаш кога сакаш да копаш симнувај ги најновите драјвери и прави редовен апдејт на нив (со тоа што понекогаш ке ти се зголеми брзината на копањето).Дали некој успеал да копа LTC под XP?
Сакам да пробам ама GUIMiner Scrypt зеза и не ја препознава картичката.
Турив каталист 11.12 кој доаѓа со SDK 2.6 ама пак не ја препознава. Изгледа ќе треба реинсталација на драјвери ама ај прво реков да прашам овде.
Многу повеќе ми е предизвик да го активирам копањето отколку самото копање.![]()
@gokica
Kakva graficka ? so koi setinzi ? pusti SS od Guiminer setiranja .
Oд една обична заебанција сега станува озбилна валута? Просто неверојатно, DOGE coin ej хаха кој би рекол. Си замислувам озбилни трговци на берза како тргуваат со ова![]()
Нов е,не ги знае правилата сеуште,ајде ке се научи ,дајте му времеКе извиниш вака но морам да те прашам зошто не пишуваш на кирилица?
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден