Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Земи си од Нептун или iStyle, овластени се. Можда се поскапи ама барем имаш мир у душа…
Цената во Нептун и iStyle е 200 евра (25%) повисока од мобилари. Со iPhone имаш интернационална гаранција, ај да е Самсунг па да се замараш. Секако ќе си биде покриен и ќе си го сервисираш во iStyle.

Не гледам бенефит особено на НЕПТУН пари да им даваш.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
125
106
ГостиJар
Планирам у понеделник да земам base 17-ка, до сеа никад неам пазарено по мобилариве па ми треба малце помош.
Според phones.mk, цената во Мобеликс и Ледиком е најниска - 51к (у другиве мобилари е + 1-2к).
Постои ли некаква разлика помеѓу двеве или исти се? Постои ли 'трета посигурна' мобилара опција?
Што уопште треба да проверам пред да го зеам телефонот од Мобеликс/Ледиком? Сериски број? Battery cycle? Има разлика дали е UAE, US или индиски регион?
Земи си од мобилара и не му ја мисли секако имаш 1година интернационапна гаранција така да било каков проблем и да имаш можеш во било кој салон на Епл да се обратиш за сервис/замена. Моја препорака е Мобеликс врз основа на негативно искуство со Ледиком.

xGenius

read-only
7 ноември 2014
34
14
Точно ли е дека у istyle не ја важеле интернационалната гаранција ако телефонот бил за индиски пазар?

Potop

hello world
26 декември 2013
376
492
Друже купи си од мобилара најубаво.
Види мобилфон. 855 евра се (можеби би имал попуст мал за кеш).
Разликата е што телефоните се од мак оператор, немаш гаранција од ледиком или мобеликс.
Ако нешто се случи секако го носиш во istyle

Sent from my iPhone using Tapatalk

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Точно ли е дека у istyle не ја важеле интернационалната гаранција ако телефонот бил за индиски пазар?
И јас така знам дека ако не се за ЕУ пазар нема да важи гарација .
Малку се станати заебани играчи iStyle .
Исто прашајте си мислам дека купен Iphone од овластен дилер на Аpple за МК има 1 + 1 год гаранција т.е 2 год гаранција у МК .

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Како го решавате „проблемот“ со гаранцијата? Уредот ми е активиран на 06.04.2026, гаранцијата ми важи до 19.03.2027.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
уште една ластовичка :)

@ekonomist не е проблем освен што ти боде очи.. проба на Apple Support страната дали има опција за твојот сериски да ставиш дата на купување?
едноставно чувај гаранцијата/фискалната дадена од продавачот/риселерот од кај што го зема уредот

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
уште една ластовичка :)

@ekonomist не е проблем освен што ти боде очи.. проба на Apple Support страната дали има опција за твојот сериски да ставиш дата на купување?
едноставно чувај гаранцијата/фискалната дадена од продавачот/риселерот од кај што го зема уредот
Има опција за Update purchase date, ама кога ќе кликнам ме носи да изберам земја, ќе изберам земја и не ме носи никаде :) ќе видам со iStyle.

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Дечки помош

Се работи за 17 про мах, земав нов вчера, оргинален полнач и кабел, работеше нормално, сабајлево направи апдејт и не сака да се полни
Пробав со рестарт, рестарт со дугмињата, друг полнач и кабел безуспешно.

Во сетингс ми се појави друг апдејт но неможам да го направам бидејќи имам само 5 посто батерија а бара мин 20?

Чаре, Благодарам?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Дечки помош

Се работи за 17 про мах, земав нов вчера, оргинален полнач и кабел, работеше нормално, сабајлево направи апдејт и не сака да се полни

Во сетингс ми се појави друг апдејт но неможам да го направам бидејќи имам само 5 посто батерија а бара мин 20?

Чаре, Благодарам?
Од некој да земеш бежичен полнач па да го наполниш

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.630
Дечки помош

Чаре, Благодарам?

Пробај со полнач за лаптоп, остави го барем еден час да се полни. Изгледа чест проблем е ова кај 17 про макс. Видео, Видео 2

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Од кај и да си го земал, има интернационална гаранција отиди во iStyle.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Пред скоро време battery health ми беше 87%, а сега e 80% . За релативно кратко време.
Знае некој дали е ова нормално.
Се работи за iphone 14 Pro.

Планирав да одам на 18 Pro, кога ќе испадне бидејќи пред се тежината ми е битна, но веројатно ќе треба време за него да испадне.

Прашање е за човек што не игра, дали да оди на 16 Pro или 17 Pro?
Би се користел наредни 4 години, а порано би го заменил, само ако има нов модел минимум 10 гр. полесен

Битни ставки при изборот:
Тежина: Иста на двата модели 16 и 17 pro
Батерија и
Цена

Последна промена:

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Пред скоро време battery health ми беше 87%, а сега e 80% . За релативно кратко време.
Знае некој дали е ова нормално.
Се работи за iphone 14 Pro.
После големи апдејти се калибрира бројката

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Пробај со полнач за лаптоп, остави го барем еден час да се полни. Изгледа чест проблем е ова кај 17 про макс. Видео, Видео 2
Благодарам луѓе.
Се испостави дека проблем бил полначот кој е оргинал 35 W земен од локална мобилара во Дубровник.
Во целава ситуација не ни забележавме дека устари новите ајфони можат и со ц полначи да се полнат.

Да не ве замарам со целата приказна, проблемот со полнењето го решивме.
Кога го однесов да го вратам полначот во мобиларата не сакаа да ми дадат заменски, политиката им била прво да оди во сервис па тогаш ќе се одлучувало.
На прашање како тоа толку скап уред да полнам со сервисиран полнач што го немам користено ниту еднаш, продавачката крена раменици.
Инаку не ми е јасно, кога го отпакував адаптерот го пробав полнеше, меѓутоа бидејќи батеријата беше полна го извадив, утрото после апдејтот го приклучив не сакаше.
Го тестрав адаптерот на друг телефон не сакаше, и тие во мобилара со неколку кабелчиња воедно и со оргинално кабелче не полнеше.
Поентата ми е дека адаптерот не работи 100%.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно