xhktw
x
- 2 август 2009
- 1.460
- 1.940
xhktw's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
- Motherboard
- MSI B350 Tomahawk
- Storage
- Samsung 870 EVO 1 TB SSD
- PSU
- Gigabyte Odin 1200W PSU
- RAM
- G.Skill DDR4-3200 64GB
- Video card
- PNY 3090 24GB
- Case
- Logic Portos Case
- Mouse
- ROG Harpe Ace AimLab Edition
- Keyboard
- AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
- Monitor
- 34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
- OS
- macOS Sequoia / Arch Linux
И јас земав од таму пред 10тина дена, но гаранцијата почна од дента кога го пуштив за првпат. Можно е да мутат нешто, али не би се замарал многу во секој случај на твое место, посекако најдобро сценарио е воопшто и да не ти притреба гаранцијатаВчера купив „нов“ Iphone 17pro од Ледиком. Го стартувам се телефонот, и гледам гаранцијата е до 19.11.2025. И тука ме фаќа параноја. Од сите проверки што ги направив, регион за кој е наменет(Австралија/Нов Зеланд), дали е рефабришед(не е), батерија - 100% health, 0 cycles... делува дека е нов и не користен. Се враќам во Ледиком со намера да им го вратам тел, ми вика еве ти сите iphone што ги имам, провери им сериал, на сите ќе пишува 19.11.2025, затоа што тогаш јас сум ги купил од ОАЕ, и тие тогаш ги активираат.
Нормално, не им верувам ништо, но сакам да слушнам што мислите вие. Од она што го гуглав, пишува дека се случува тоа често и дека со сметката кога е купен телефонот(што јас ја немам, не ми дадоја), можам да испратам маил до apple support и да го корегираат тоа.
Со здравје да се користи!