Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која Denuvo игра чекате да биде кракната?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Интересни ми се луѓе што гасат локација на телефон и не ставаат своја слика на интернет демек ги следат, но немаат проблем со гасење secure boot и други работи што ти штитат ПЦ.

Се извинувам, морав да го пишам rant-ов

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
За жал, никаква заштита не помага за луѓе кои се информатички неписмени, секоја зараза доаѓа од информатичката неписменост и немањето common sense на народот, Тука ни секуре боот, никаков hypervisor не те штити.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Антивирус да не ти брише некои фајлови?
Кај мене во ред работи Crimson Desert на пц со локален акаунт, само требаше фолдерот да го додадам во excluded од антивирусот
Имам Bitdefender, пробано цел фолдер и индивидуални .exe во excluded, дури и цел го изгасив на 30мин нејќе да чуе.
Од тоа што читав по нет во некои случаи(дали со одредени брендови на матични) DSE не се гасело како што треба.
Дали поради secure boot или други опции, иако во самата скрипта дава дека е изгасено. Ќе прочепкам уште некој ден дали ќе најдам чаре.

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
565
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
Resident.Evil.Requiem-voices38

TYU-hKDdcGX5MdPObGRx2q8wIIEk0HbB-YT5iVAqO4Y.gif

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
565
Enigma's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
MS 600W
RAM
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
Black.Myth.Wukong-voices38
:cool:

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
846
728
Денуво не е умрено, целта на денуво е да ја заштити играта првите месеци додека трае продажбата после некое време и самите студија го тргаат кога опага популарноста на пример capcom а со тоа намалуваат и трошкови кон денуво

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Денуво не е умрено, целта на денуво е да ја заштити играта првите месеци додека трае продажбата после некое време и самите студија го тргаат кога опага популарноста на пример capcom а со тоа намалуваат и трошкови кон денуво
Не го тргаат, ретко некоја игра да го тргне. Има игри од 2019та што уште имаат Денуво. По мене би било фер после една година да го тргнат, но никој не го прави тоа.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
846
728
Не го тргаат, ретко некоја игра да го тргне. Има игри од 2019та што уште имаат Денуво. По мене би било фер после една година да го тргнат, но никој не го прави тоа.
Capcom обично го трга по некое време ако веќе е кракната играта пошто плакаат на денуво а веќе е пробиена заштитата

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје

Па не е баш целосно „кракнат“ ама голем успех е ова.

Сега за сега е само bypass на Denuvo и како што знам мора да исклучиш многу опции поврзани со безбедност на Windows за да можеш да го користиш.
Прочитав дека на Discord серверот за ова пишале дека имаат и начин без исклучување на безбедносни опции но уште го тестираат па ќе видиме понатаму.

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
565
Enigma's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
MS 600W
RAM
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit

Сега за сега е само bypass на Denuvo и како што знам мора да исклучиш многу опции поврзани со безбедност на Windows за да можеш да го користиш.
Прочитав дека на Discord серверот за ова пишале дека имаат и начин без исклучување на безбедносни опции но уште го тестираат па ќе видиме понатаму.
Види voices38 што направи со Requiem, игра од оваа година. Нема потреба за менување на опции како hypervisor бајпасите што бараа.

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
134
190

Имаме алатка шо прави бајпас и алатка шо го отстранува т.е. со тек на време ќе биде отстранет од сите игри.
Моментално сите игри на маркетот можеш да ги играш челепур.

Во таков свет каква функција врши денуво освен да биде терет за нормалниот муштерија?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Во која смисла фер?
Па и компанијата да си ги направи своите продажби во таа година и Денуво Ирдето да си направи продажба на софтверот и останатите корисници да добијат пристап до играта што не ја купиле во таа година.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Пиратите сака да каже, или ти ние што неаме 50-80 евра за игра во месецот хахах
Така де, безвезен муабет, ама се надевав со прашањава ќе застане да размисли малку што збори.

Фер би било пиратите после 1 година да ја играат...реално ништо од тоа што го прават пиратите не е фер, барем самосвесни треба да бидеме.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Така де, безвезен муабет, ама се надевав со прашањава ќе застане да размисли малку што збори.

Фер би било пиратите после 1 година да ја играат...реално ништо од тоа што го прават пиратите не е фер, барем самосвесни треба да бидеме.
Реално никој после година дена не бу купил игра, како што никој не би платил да гледа филм стар една година, држи вода да се тргне после година дена ама за платена верзија од да речеме 50-70 посто намалена а не пиратска

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Реално никој после година дена не бу купил игра, како што никој не би платил да гледа филм стар една година, држи вода да се тргне после година дена ама за платена верзија од да речеме 50-70 посто намалена а не пиратска

Можеме да збориме напамет како ти што правиш, или можеме да го искористиме пристапот до Интернет за да потврдиме. Еве ти пример за една рандом игра како Red Dead Redemption 2 и продажбите НИЗ ГОДИНИТЕ.

1777820833344.png

Од друга страна, ова за филмовите не ни го чепкам, ако е така тогаш како живеат сервиси како Netflix/HBO/итн кои по дифолт даваат филмови постари од една година?

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Можеме да збориме напамет како ти што правиш, или можеме да го искористиме пристапот до Интернет за да потврдиме. Еве ти пример за една рандом игра како Red Dead Redemption 2 и продажбите НИЗ ГОДИНИТЕ.

Погледнете го атачментот 161185

Од друга страна, ова за филмовите не ни го чепкам, ако е така тогаш како живеат сервиси како Netflix/HBO/итн кои по дифолт даваат филмови постари од една година?
Се усра и ти, да земеме рандом игра и ја избра Red dead 2 што е изгласана за најдобра игра на сите времиња, земи обична игра како пример Assasins creed Origin која ја купив 3 евра на стим пред три месеци, знаеш кога ќе ја купев 60 евра никогаш

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно