стандардна пракса за наши американци кои купуваат иншурнс, го пријавуваат како изгубен/украден а го шиткаат надвор од јуесДа, лошо искуство со Mobelix. Купени пред некоја година 3 iPhone 12 (2 Pro и 1 Pro Max), двата Pro имаа Sprint америчка картичка внатре, кога ги прашав зошто, ми кажаа дека телефоните ги земале од тој оператор и затоа морало да има картичка внатре, тогаш им поверував. Ги проверив после некое време кога налетав на пост за купен ајфон од кај нив дека бил blacklisted, и да, ги проверив двата Pro, и двата беа blacklisted. Од Ледиком немам земено, ама имаат од друштво лошо искуство. Сакав да земам пред 2 години AirPods Pro 2, се јавив на телефон да ми кажат дека имаат, отидов таму испадна немале, и згора на тоа беа ужасно некултурни, да се запраша човек зошто воопшто од таму сум тргнала да земам.
Инаку си го земав од iStyle, ем европска верзија наменета за МК, ем 2 години гаранција.
Можеби кај тебе е тој случај, мене во Германија, на Телеком роаминг не ми ги активираше, затоа го употребив методот што го напишав.