marick14
hello world
Дали е должен мобилниот оператор да го декодира телефонот(да работи на сите мрежи) по истекот на договорот без разлика дали ќе се продолжи договорот.
Да, мора да ти го декодораат бесплатно.
Дали е должен мобилниот оператор да го декодира телефонот(да работи на сите мрежи) по истекот на договорот без разлика дали ќе се продолжи договорот.
Мене ми имаат дадено код од Телеком иако телефонот беше купен од оглас на друго име. Им пратив меил со ИМЕИ бројот и ми вратија со код за отклучување, морав втор меил да им пратам, на првиот не ми одговорија.
*VoLTE функционалноста е достапна за постпејд корисници кои својот смартфон го купиле од продажната мрежа А1 и имаат ажуриран оперативен софтвер. За активација на VoLTE јавете се на 077 1234 или посетете го најблиското A1 продажно место
Сите уреди кои подржуваат VoLTE и се купени од А1 или сите уреди кои подржуваат VoLTE без разлика од каде се купени?Да дополнам, исто инсајдерско инфо.
Voice over LTE ќе биде достапно за скоро сите уреди после новогодишните празници.
Скоро* сите уреди што поддржуваат Voice over LTE.Сите уреди кои подржуваат VoLTE и се купени од А1 или сите уреди кои подржуваат VoLTE без разлика од каде се купени?
Се користи за да го подобри квалитетот на разговорот, а за таа цел употребува 4г технологија.Нубско прашање. Што е VoLTE? Нешто како Вип Комуникатор што беше пред некое време?
Аха... значи нема да се префрла на HSPA кога ќе правам повик, така?Се користи за да го подобри квалитетот на разговорот, а за таа цел употребува 4г технологија.
Така некако. Но се сомневам дека правилно ќе се имплементира дури и после празниците по нова година, ќе им треба време за адаптација, а земајќи ја во обзир инфраструктурата и проблемите што ги имаат... правилната имплементација ќе преставува вистински предизвик за виповциве.Аха... значи нема да се префрла на HSPA кога ќе правам повик, така?![]()
Нубско прашање. Што е VoLTE? Нешто како Вип Комуникатор што беше пред некое време?
Не заслужуваш одговор, ама ајде.едно мало зелено што живее внатре во телефонот и ти ја јаде побрзо батеријата од порано
Точен одговор чиста 10ка за тебе,иначе јас користам Volte веке неколку години,подобрена комуникација и плус штеди батерија и најбитно не префрла на 3г или 4г ако се користи 5г.Не заслужуваш одговор, ама ајде.
VoLTE штеди батерија, поради фактот што не мора да префрла мрежи со цел да воспостави повик. Маргинално, но сепак штеди батерија, а не ја цеди побрзо.
Не заслужуваш одговор, ама ајде.
VoLTE штеди батерија, поради фактот што не мора да префрла мрежи со цел да воспостави повик. Маргинално, но сепак штеди батерија, а не ја цеди побрзо.
Точен одговор чиста 10ка за тебе,иначе јас користам Volte веке неколку години,подобрена комуникација и плус штеди батерија и најбитно не префрла на 3г или 4г ако се користи 5г.
Sent from my GM1910 using Tapatalk
Нема везе, не треба никој да се наоѓа нападнат. Јас имам премногу лоши искуства со нив. И тоа за ситуации со 20 линии - поебувања да не можам да ги користам за работа, плус вештачки пумпање сметки и уште милион други заебанции. Доаѓавме до тужење. Значи од ВИП поголеми гоВна нема. Ти продаваат услуга и после ти гасат линии за нешто што го НЕМА во договор.
Испратено од VTR-L09 преку IT.mk форум апликација
А1 со Lycamobile шема ?
10GB за опуштено сурфање со А1 припејд
Само што се доста поскапи. 800 наспроти 500 ден, за истите услуги.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден