Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Тогаш барај некој фенси. :)

Јас пред еден месец со пп платив имав нарачано некој работи сега пак под нарачав и зица она ова пак со пп се е ок
Некои работи од Aspire не може да се платат со РР, вероватно имаат некоја посебна политика за плаќање на нивните производи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
20190829_201444-01.jpeg

3 сони втц5 и ЛГ за 30 + 12 евра од Неа Муданиа. Добро снабден шоп. Steamers, 50 метри од плоштадот.

Инаку во космос медитеранеан нема повеќе вакви батерии. Само оние познати кинези за 15 евра парче.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Стигна Милениумот.

1.jpg

Прво да кажам дека Ултон завршил добра работа и се е како што треба, од завршна обработка (пошто има доста вдлабнатинки, гравури и канали на самите оџаци кои ги држат на базата) до навои, о-рингови дури додале и еден бонус што мене многу ме израдува, редуцир од 1мм :) (оригиналот има два редуцири 1.8мм и 2х1.2мм). Немаше никакви траги од машинско масло и лоша миризба ама сепак беше избањат. Од резервни делови има о-рингови, штрафчиња за базата, редуцири, peek изолатори и алатче за отварање на долниот дел од базата.

5.jpg

Нема втор дрип тип и резервно стакло, среќа што нарачав две резерви пошто при прво затварање ми се лизна и отиде јабана.

4.jpg

Прв билд стандард грејач, 2.5 мм, 29 AWG, 6 намотки, 1.5 Ω. Го пробав само со една течност (Пирамида од Инавера) со редуцирот од 1мм и најмалиот оџак и дава одлична арома, вејпот е мазен и тивок ама не како кај Expromizer-от кој ме "разгали" кога е тоа во прашање, throat hit-от појак од сите атомајзери што ги имам.

2.jpg

Ќе треба време да се тестираат и другите оџаци ама за тутунски верувам дека овој ќе биде најдобар. Атомајзер кој сигурно ќе го задржам и секоја препорака за сите кои сакаат тутунски ароми.

3.jpg

Ако сум изоставил нешто и ако има прашање слободно кажувајте.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако оваа комора е степенеста од внатре (има прекршување некаде), мислам дека подобра за вкус ќе биде онаа куполастата.

(одам да пуштам брада и да си ја сплетам во плетенка) :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Евтини сквонкери за екстра мерак со попустот:

Рестриктивно дробно

Рестриктивно дробно

Усно

Не се баш ѓубре, релативно се понови и поквалитетни (но како и кај сите клонови, работата е како ќе ти се погоди) и имаат премалку делови за да може нешто сериозно да се расипе.

И другите намалени работи не се потрошени, јас си звизнав едно коцкиче.

-----

На Али заврши или е при крај попустот на Клупорот (беше 11,69$ со фри шипинг). За кој не знае, овој (многу стар) мод на времето го набедија дека се самозапалувал и имаше многу заебанции во врска со тоа, а јас и уште некој од форумов го здробивме од користење без никаков проблем. Модот беше еден од најмалите за со една батерија. Сега не го препорачувам некој да го купи, но ми беше интересно кога го видов (ни јас не го купив).

Инаку, таа продавница има многу стари и евтини работи што ми се интересни мене од „историски“ аспект, но би препорачал внимание ако некој мисли да купува нешто од таму, материјалите (најмногу пластиките/изолаторите) не ми изгледаат добри.

nino.09mk

read-only
3 август 2019
12
14
Ако е за брзо купонот ќе го почекам не ми е итно секако грејачи за Наутилус2 се.

И ако имат некој искуство со https://www.fasttech.com/product/9693515 модов сакам да земам некој со една батерија овај ми изгледат доста отпорен

Јас имам два исти...ги користам со Molicel батерии, и се ОДЛИЧНИ...е сеа јас на малце поголема ватажа ги влечам, со sub-ohm тенк...додека не стигне новиот :) Со sub-ohm, со окулу 45-55w, си варирам, како ми одговара, и менувам вкусови....ми излегува ден ипол батерија, или окулу 450-550 влечења. Модот не се загрева, не ми ги прегрева тенковите, и најбитно, батеријата е константно ладна (предходно имав лошо искуство со кинезарија). Лесен е, мал е, а горе можеш и доста широк тенк да ставиш, мислам дека 28мм му беше макс, без да виси. Ако нарачуваш, препорачувам 18650УК, мене ми стигнаа батериите од таму за 6 дена од нарачка, без царини, без дрнкање на царина. Предпоставувам со profile rda-то, ке имам повеќе батерија, јер не планирам на висока ватажа да го бркам, чисто убав вкус да вадам :) Немам доволно зборови да го испофалам модов, посебно фактот што барав нешто помало, нешто за во џеб повремено...и издржливо...доста и сум трапав :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Толку ми требаше... :D

Clipboard01.jpg

Над ова растеше шипингот за евро, не дека правеше разлика, ама вкупната сума се приближуваше до ДДВ лимитот. Вака Царина може само да се слика од мене (или да пие две кафиња за 104 денари :oops:).

@bicikle Ова.

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Оти толку скапо?

Да, мене тие ми ги дава. Меѓу нив и други, на Али обожаваат да лупаат се` што можат во името. Не проверив колку е со купон MAP на Фастек, но богами за 16 долари јас би ризикувал (и Али има заштита). :hay: Само би одбрал добра продавница. Еве на пример ова. Heaven Gifts имаа голем попуст деновиве на Али за некои работи само преку мобилната апликација, но не можев да најдам кои се тие работи (сите на едно место). И не знам дали уште им трае попустот. Од сајтот е скап шипинг.

Evolv е фирмата што ги прави DNA чиповите (плочките) и од пред неколку години им ги шитка на Кинезите да прават свои модови. Ако бараш DNA на повеќето сајтови ќе ти даде лажни резултати, затоа што е само три букви.
Линк од апликацијата?

Изменето од модератор:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Оти има едно шишенце од 100 милилитра. Споредив со аромаши (само за тоа едно шишенце; сосе шипинг), за 2 евра е поевтино овде, попустот е добар. Башка и тие другите ароми од 4 злоти, му доаѓаат по евро и нешто.

За апликацијата, идеш на PlayStore и бараш Aliexpress. Ваљда нема 100 апликации, појма немам. Гледаш да биде official.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Во петокот ми пристигна Vandi Vape Berserker 1.5 mini . Првичен впечаток за пакувањето и додатоците - одличен. Малце мирисаше на машинско масло, ама двојна доза бања заврши работа.
berserker.jpg
Според ревјуата требаше да има мазен цуг, без протекување, без spit-back, без гурглање... арно ама во реалноста не е баш така, барем кај мојот примерок.
1. Прво се обидов со намотките кои доаѓаат со него ( Ni80 30*2/38 AWG) со дијаметар 2.5, 0,68 оми . Spit-back за сите пари. На трето полнење од горе, со затворен воздух, поплава. При полнење од доле поплавата се решава, spit-back-от помалце изразен, но ако се повлече појако тука е. Минимум на кој може да се има прифатливо ниво на телност во уста е 18 W . Се обидов и со различен дрип-тип и со тој од кајфун прајм добивам некое прифатливо решение, ама губам на арома. Позитивно во целата ситуација е дека аромата е фантастична.
2. Кантал AW 28, 2,5 дијаметар, некаде на 1,2 оми, повторно поплава и протекување со течност во уста.

Да напоменам дека пробав со помалце, повеќе памук, со пократки и подолги опашки (односно спуштени или не до дното на каналот за течност), ама првичен впечаток ми е дека каналите за течност (би рекол бунари) се премногу големи и се случува пренатопување на памукот.
Можно е да се контролира ситуацијата со силината на повлекување, арно ама кога ќе се изнагледаш ревјуа, очекувањата се поголеми.
Ме интересира, дали некој има искуство со атомизеров, за да знам дали е фаличен мојот примерок или се работи за општ недостаток.
И за крај, фотографија од еден од билдовите.
berserker_build.jpg

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Според ревјуата требаше да има мазен цуг, без протекување, без spit-back, без гурглање... арно ама во реалноста не е баш така.
Единствено заради ова не ми се експериментира, секој нов тенк го осеќам како да имам нова жена со ПМС и треба да и го учам одново табиетот.

арно ама кога ќе се изнагледаш ревјуа, очекувањата се поголеми.
Ме интересира, дали некој има искуство со атомизеров, за да знам дали е фаличен мојот примерок или се работи за општ недостаток.

Ќе научиш и помалку да им веруваш на ревјуата, што се однесува до тенкот мислам дека @fis1976 го имаше.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
@Sharlovski @zoki977

Јас го немам овој модел, го имам првиот мини и 24мм V1.5. Mini V1 е малку попроблематичен во однос на викување а поготово во однос на полнење. Секогаш го полнам од долу и нема течење. Полнењето од горе е 50/50.
24мм V1.5 секогаш го полнам од горе и никогаш не протекол, единствено прослинува горе при затварање на top cap-от. Tоа се решава или пак значително се намалува ако се избрише горниот дел каде што затвара top cap-от и самиот top cap пред затварање од насобраната течност и/или конденз.

Побај со овој начин на викување

11.jpg

Јас немам dry hits и убаво натопува. Користам само обична кантал жица, 28-29 AWG, 2.5мм , 6 намотки 1.2-1.5Ω

Последна промена:

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Прв атомизер на кој за два дена имам направено десетина билда. Последен ми е 3.0, 28 AW, со количина на памук спротивно на секоја логика. Го терам првиот тенк и сега за сега е ОК, но проблемите обично почнуваат со вториот, односно третиот ако полнам оддоле.
Мислам дека во оваа верзија проблем се каналите кои се комплетно отворени оддоле, за разлика од оргиналниот берсеркер. Едноставно, премногу течност. Од друга страна со премногу памук, се прави компромис со арома и е на граница на dry hit. Ќе терам утре вака, па ќе пишам како сум поминал.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Некое искуство со германскиве пошти. Решив да се почастам квалитетно PG VG 0mg/ml, пола со пола, ама како што гледам веќе 4 дена дреме на германската царина ? Untitled.png

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не дреме, излегла (мислам). Гледај го долниот статус од оригиналната пошта.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Ме буни што последниот долен статус е во 14:30, додека горните со царина се во 15:49. Останува да чекам :) .

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема тоа, којзнае што испогрешиле нашиве при пренесување на пораките. Меродавна е поштата каде што се наоѓа пакетот, а засега тоа е германската.

Последен статус им е дека излегла (или дека треба да излезе) од Германија. Нема што повеќе да апдејтираат, нема пакетот да пишува писма „еве сега се возам со авион/воз“. Кога ќе стигне до некоја нова точка, ќе има нов статус (се надеваме).

Кога ќе стигне кај нас, тогаш повеќе ќе и` веруваш на нашата пошта (а и тоа со усул :hay:).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно