Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема, проверив, тој што го линкував 80 долари бил само жолтиот, а тој е демек потрошен. Другите бои се 96 долари. Стандардна кинеска финта, при пребарување го дава дека е 80 долари.

Минатиот пат имаше по некој жолт (или која и боја да беше поевтина), инаку немаше да пишам, проверувам такви работи.

Сега сите се над 90 долари, најевтиниот 93 и нешто. Шипинг долар, купон долар и пак останува исто. Продавниците што ги видов имаат купон за долар ако оставиш над 30-40 долари, два долари се веќе за над 100. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Одговорено по ПП.

-----

Се потсетив зошто не сакам коџендо, отворив една паковка и по неколку дена користење ми се вратија проблемите што ги бев заборавил - фарбање на течноста во кучичот, а со тоа и лошиот вкус. Изгледа дека е премногу нежен (ситни влакна) и празен - многу воздух има, а инаку на допир и преглед со лупа изгледа супер, би рекол дека е вистински коџендо. Дуплирав и триплирав количина што ја ставам (со ептен силно заролување), нема разлика.

За мене само овој памук (ептен е груб, ама изгледа тоа ми треба) или да сечам фармерки... :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Од третата слика, мислев дека памукот е на Визмек, а тоа била само визит-картата, сум заборавил.

Веројатно само бутнале некој памук што им дошол под рака (сигурно најевтиниот). Ми личи на Екру Муџи (Екру значи неизбелен; не е тоа битно, туку таквиот памук што го имам видено/допрено беше погруб - имаше покрупни влакна и целото перниче беше потврдо). Не викам дека е подобар, само за мене во Доги е добар, да затне, а можеби/веројатно не влече баш добро, појма немам.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
После 10-тина дена користење на Милениумот да пишам уште некоја.

Му најдов две маани од која едната и така и така може да ја проголтам ама другата тешко (оваа вторава па за некој може да не е маана туку позитивна страна).

Прво за не толку битната (барем за мене). Juice flow control-от не затвара како што треба (не знам дали е само кај клоновите или и кај оригиналот), и при затворен JFC доаѓа течност до памукот (излегуваат меурчиња при вејпање). Меурчињата се помали при затворен JFC во однос на тие кога е отворен ама сепак натопува и никогаш сум немал dry hit при затворен JFC. Кога ги тестирав другите два оџаци JFC вртеше малку покруто (претпоставувам дека каналите на оџаците не беа добро обработени) и натопуваше многу повеќе ама после користење од 2-3 дена се се врти како "подмачкно". Немам малку поголеми о-рингови да пробам и да видам дали ќе се промени ситуацијата.

Втората работа која мене ми смета е ладната пареа, ептен ладна пареа за мој вкус (затоа реков дека за некои нема да е маана пошто на некои тоа им одговара). Оџаците се високи и пареата е ладна, аромата е добра, не многу густа ама пак не е и многу сува да гребе на грло.

Се на се добар атомајзер кој сака не многу густа и малку поладна пареа.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Чичко поштар (онака роденденски ) вчера неуморно работеше. Три пакети од различни места во еден ден :) .
IMG_20190911_190914.jpg

Некој искуство со проценти како single flavor за FLAVOUR PARLAMENT TYPE by Inawera и DESERT SHIP by Inawera , прв пат ги пробувам? Во моментов сум тотално навлечен на Tobacco-C на инавера.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ај честито, и голем да растеш. :hay:

Јас сите тутунски од Инавера ги правам на 2%, со тоа што долго ми зреат затоа што секогаш имам резерви. Можеби би поминал и со помалку, ама така ми е лесно за пресметување. :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ми укажаа на нова вејп продавница во Скопјево (фејсбук страница). Се` уште не знам што да мислам за неа, нема ни многу избор, но ми изгледа како да ја води некој што барем малку од малку се разбира од вејпање (затоа што има Ендура II :hay:).

Од кратко истражување по интернетов дознав дека матична фирма им е компанија за обезбедување која во февруари барала готвач. :hay:

Вејп шопот, освен што има мал избор (но ветуваат дека ќе се зголемува) има и високи цени, но можеби кај нас со сите давачки за фирма не ни може пониско, а ние сме навикнати на директен увоз од Кина... :innocent:

Единствената 18650 батерија што ја имаат EB17L11 никако не ја препорачувам затоа што е непозната и не најдов никаков податок за неа никаде. Но ветуваат дека ќе имаат други, ЕлЏи, Сони, Самсунг и слично.

Течностите, според името на една што го изгуглав, изгледаат како кинески, но можеби сум грешка, а и тоа не мора да значи дека се лоши, Кинезите се најстари производители на манџи и имаат долга традиција и големи фабрики.

Во секој случај е добро да има што повеќе продавници, па можеби ќе се развие конкуренција и ќе има поголем избор и пониски цени.

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Ми укажаа на нова вејп продавница во Скопјево (фејсбук страница). Се` уште не знам што да мислам за неа, нема ни многу избор, но ми изгледа како да ја води некој што барем малку од малку се разбира од вејпање (затоа што има Ендура II :hay:).

Од кратко истражување по интернетов дознав дека матична фирма им е компанија за обезбедување која во февруари барала готвач. :hay:

Вејп шопот, освен што има мал избор (но ветуваат дека ќе се зголемува) има и високи цени, но можеби кај нас со сите давачки за фирма не ни може пониско, а ние сме навикнати на директен увоз од Кина... :innocent:

Единствената 18650 батерија што ја имаат EB17L11 никако не ја препорачувам затоа што е непозната и не најдов никаков податок за неа никаде. Но ветуваат дека ќе имаат други, ЕлЏи, Сони, Самсунг и слично.

Течностите, според името на една што го изгуглав, изгледаат како кинески, но можеби сум грешка, а и тоа не мора да значи дека се лоши, Кинезите се најстари производители на манџи и имаат долга традиција и големи фабрики.

Во секој случај е добро да има што повеќе продавници, па можеби ќе се развие конкуренција и ќе има поголем избор и пониски цени.

И со сите давачки цените не можит да се x3 и во умрела и кај новиов(ги споредив со фастек) дури и Америка и Европа цените се приближни со фастек

Sent from my iPhone using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Можеш таму, може преку Пејпал, само е малку комплицирана процедурата за наплаќање поштарина (треба да им пишеш мејл, па ќе ти пратат пресметка, па ќе платиш по вторпат). При една таква процедура, на еден член му беа кажале „па што не одиш на сајтот наменет за вас“? А таму нема 36-ка ПГ (единствената база што според мене вреди да се купува), а всушност ја имаат (иста фирма е).

Не знам што финта им е тоа, не обновуваат состојба (па не можеш да нарачаш директно од сајтот), но потврдено ми е дека е можно да ги контактираш и да ти направат нарачка, значи практично исто малтретирање како претходниот сајт. Цената и од двата сајта е скоро иста (има мали разлики во цена и поштарина, но на крај му доаѓа исто или мала разлика).

Можеби се штитат поради Директивата, но проблемот е што и од двата сајта не знаеш однапред колкава ќе биде поштарината и вкупната цена за тие работи што би ги нарачал, па не можеш да калкулираш што ти се исплати да нарачаш и дали ќе надминеш царински лимит.

Мислам дека треба повеќе души да им пишеме да се средат. Или ако некому му одговара друга база, можеби ќе ја имаат.

Затоа што на времето ги намалуваа базите на состојба, мислев дека сакаат да потрошат што имаат и да затворат, но ете тие продолжиле да работат.

Едит: Сега гледам дека немаат ниедна база, последниот пат кога гледав имаа барем нешто, треба да се контактираат. Јас не планирам да нарачувам во скоро време, па нема да ги контактирам.

Едит2: Имале 18-ка ПГ. Затоа се збунив, ја видов неа и мислев дека има многу други.

Едит3: И на B2B нема веќе Пејпал, ни тоа не проверив. :( Само да им се пише, па да видиме што ќе кажат.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје

Белким ќе се размрда и кај нас малце. Инаку дечките делеа летоци вечерва на настанот на А1 пред Борис Трајковски. IMG_20190914_221638.jpg IMG_20190914_221629.jpg

Атачменти

• IMG_20190914_221629.jpg
    IMG_20190914_221629.jpg
    2,7 MB · Прегледи: 46

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Стигнаа мирудиите од последната нарачка од Inawera. :)
IMG_20190915_131138.jpg
Од Полска до тука за 4 дена и уште една недела пимплање со наша пошта. Фатив и викенд, а и јас баш не се брзав...
IMG_20190915_130801.jpg
Рокот на траење е до 10-2020. Не дека ми значи многу, а и секако ќе бидат решени пред тоа. :hay:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Може и повеќе од 1А, ендурата ќе си повлече колку и е потребно (послабите ќе греат многу пошто ќе ги цеде амперите до трт), а од ипхоне нема да му се фати џекот :D тоа ми беше муабетот :)
И да, имам ипхоне полнач со 2,1А и со него полнам ендура без никакви проблеми, барем не се загрева полначот.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно