Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.515
3.121
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Новиот Samsung Fit E достапен во анхоч за 3700 денари. Личи на добар дил.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.515
3.121
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Па можеби, ама како корисник на Самсунг телефон веројатно Фит Е е подобар избор.

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96
Ај да ја живне малку темава. Едно прашање во врска со паметни часовници. Дали некој од вас форумџии е информиран дали има во македонија некаде да се продаваат помалку мејнстрим производители на паметни часовници од типот на ticwatch, polar, па и fossil? Се што јас сум сретнал досеа е samsung, apple и garmin....

Испратено од GM1910 преку IT.mk форум апликација

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Види тука, Полар има колку што гледам.За другите не сум налетал, ама не сум ни барал баш...

Испратено од Redmi Note 4 преку IT.mk форум апликација

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ај конкретно за познавачи. Дали некој имал искуство со овој модел на хуавеи...

Anhoch PC Market Online - Smartwatch Xiaomi Amazfit Stratos 2S (Plus) Black

По рецензии на нет и по опременост доста фасцинантно изгледа вака на не пробано... Искуства мислења совети?!

За пониска цена јас би зел Galaxy Watch. Има нијанса послаба батерија ама имаш метално тело, многу подобар дисплеј и оперативен систем.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун

По рецензии на нет и по опременост доста фасцинантно изгледа вака на не пробано... Искуства мислења совети?!

2 другарчиња го имаат за да тракираат трчање, презадоволни се.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812

Како што кажа и @fuzzjaw подобро земи нешто друго со попопуларен оперативен. Имам Amazfit Bip и освен што има на него не може многу други работи да се инсталираат. Xiaomi користи нивен оперативен кој не е баш mainstream.

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани

Шаоми мислиш...

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96
За пониска цена јас би зел Galaxy Watch. Има нијанса послаба батерија ама имаш метално тело, многу подобар дисплеј и оперативен систем.
Со Galaxy watch колку што сум информиран нема пливање?! А од апликации прочитав дека музиче можеш да ставаш, тракерите се одлични... Не знам што друго од апликации би ми требало? Нотификации стигале само нема директ риплај од сатот... Не сум носел паметен часовник до сега, дадете некој ум за што друго би требало да се информирам :)

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503

Деновиве ќе има 2 нови Амазфит саати, едниот сличен на Бип а другиот нов спортски саат како Стратос Another Sport Smartwatch (Amazfit Stratos 3) by Amazfit Leaked Online - SmartWatch Specifications

За слична цена имаш и Ticwatch E2 ако можеш да го најдеш негде кај нас, тоа е андроид ОС на кој ќе можеш да инсталираш секакви апликации. Другите се со затворен ОС

ова може ќе ти биде корисно за амазфит
AsiAf7g.jpg

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Со Galaxy watch колку што сум информиран нема пливање?! А од апликации прочитав дека музиче можеш да ставаш, тракерите се одлични... Не знам што друго од апликации би ми требало? Нотификации стигале само нема директ риплај од сатот... Не сум носел паметен часовник до сега, дадете некој ум за што друго би требало да се информирам :)

Доколку ти е за пливање, или спорт воопшто, купи си Garmin/Suunto и мирна глава. Се друго е направено да е Water Resistant, не им е главна таргет група спортисти, посебно не пливање.

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
Јас сум на garmin instinct, пред тоа на garmin 235 а пред тоа samsung gear s2 classic. За пливање има дедициран гармин саат со hrm strap. Без тоа слабо. За бајк/трчање само garmin.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Епо воч би бил најдпбриот спортски уред под услов да е издржчив како Сунто/Гармин.
Сппртски саати се тие две фирми. Останува да видиш модел кој ти одговара за твојата намена. Последните два саати од сунто кои ги имам се флаг шипови и коштаа 450€+, а не користам повеќе од пола од работите.

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
Епо воч би бил најдпбриот спортски уред под услов да е издржчив како Сунто/Гармин.
Сппртски саати се тие две фирми. Останува да видиш модел кој ти одговара за твојата намена. Последните два саати од сунто кои ги имам се флаг шипови и коштаа 450€+, а не користам повеќе од пола од работите.

Мислеше на епл воч? Ако да, супер опција е реално ако не ти треба 24/7 дисплеј :)

Да бидеме реални најважно е што бараш од саатот. Ако ти е за тренинг има само еден меродавен извор на информации а тоа е Firstbeat - You have it in you Тука точно можеш да видиш кој уред за што е лиценциран од нивна страна. Самиот саат може да нуди и нешто на своја рака (пан интендед) ама јас не би му верувал. На пример ако икс кинески саат или уред (пример е алката од шиаоми 4 што има други апликации што го нудат ова) ми вика дека имам во2 макс X а било кој друг уред што е на фирстбит лиценциран за мерење во2 макс ми вика дека имам Y повеќе од јасно е на кој ќе му верувам.

Самите лиценци спрема фирстбит се тоа што ја крева цената на уредот на крајот на денот.
Сега ќе искачаат vivosmart 4, Fenix6 и vivosmart HR нов така што не е време за купување на нов саат. Почекај до средина на Септември некаде.

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
Ако се одлучиш за Гармин, разгледај и во Грција како се цените, мојот го зедов со 160€ разлика од кај нас одкако ќе вратиш ддв 25%.

Едит: Meimaris Communication's eshop
Кој модел друже? Гледам инстинкт е 300 тука, јас го платив 260 со каско една година од Дуна.

За цени гледајте на idealo.de има history и trends.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Кој модел друже? Гледам инстинкт е 300 тука, јас го платив 260 со каско една година од Дуна.

За цени гледајте на idealo.de има history и trends.
Garmin 935, кај нас со попуст е 500€, тамо нормална цена 420€, 80€ ми вратија данок, единствен проблем е што треба дирекно од продавницата да го земиш.

Последна промена:

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96
Мислеше на епл воч? Ако да, супер опција е реално ако не ти треба 24/7 дисплеј :)

Да бидеме реални најважно е што бараш од саатот. Ако ти е за тренинг има само еден меродавен извор на информации а тоа е Firstbeat - You have it in you Тука точно можеш да видиш кој уред за што е лиценциран од нивна страна. Самиот саат може да нуди и нешто на своја рака (пан интендед) ама јас не би му верувал. На пример ако икс кинески саат или уред (пример е алката од шиаоми 4 што има други апликации што го нудат ова) ми вика дека имам во2 макс X а било кој друг уред што е на фирстбит лиценциран за мерење во2 макс ми вика дека имам Y повеќе од јасно е на кој ќе му верувам.

Самите лиценци спрема фирстбит се тоа што ја крева цената на уредот на крајот на денот.
Сега ќе искачаат vivosmart 4, Fenix6 и vivosmart HR нов така што не е време за купување на нов саат. Почекај до средина на Септември некаде.

Huami Amazfit Stratos - Firstbeat

Еве на firstbeat што пишува за овој од анхоч што ме заинтересира.... Што би прокоментирале вие што разбирате за фитнес часовнициве?!

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Веќе една година користам Garmin Fenix 5X Sapphire, презадоволен сум од часовникот, батеријата му трае од 12 до 15 дена, а се полни за некој си 30минути. Во план ми е да го продадам и да земам 5X Plus Sapphire.
Часовникот нај многу го користам за Freediving, имам купено апликација за Freediving, многу сум задоволен од апликацијата. Кога ке ја пуштам на екранот имам прегледност на време колку сум во вода, колку сум се задржал на одреденара длабочина, колку бил притисокот на длабочината, која била температурата на длабочината која што сум бил, моментално исчукување на срцето итн. Од кога ке завршам, го поврзувам со телефонот или со компјутерот, правам сихронизација и имам на официјалната страна цел рекорд. Гледам информации погоре што ги наведев, исто така многу интересно е што имам можност на Google Maps да видам каде сум нуркал, со одредени точки што поточно сум правел.

Еве еден рекорд.
Sithonia Vourvourou SpearFishing

Последна промена:

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard