втората неколку часови од по 30 секунди, залепени на крај.
Имам јас и аналоген апарат зенит, татко ми порано го користеше за семејни фотографии, ама оддамна не е користен дека сега е полесно ама и по ефтино со дигитална фотографијаВаква фотографија има направено македонскиот фотограф Љупчо Илиевски на кокино само со аналоген апарат со безобразно долга експозиција. Кога го прашав „колку долга“, ми кажа дека се работи за неколку часа
Еве го резултатот
![]()
Во средина е ѕвездата северница.
Инаку, фотката е продадена на National Geographic.
Ни има кажувано човекот што и како се случувало додека сликал (газда ни е на станот кај што седиме).Ваква фотографија има направено македонскиот фотограф Љупчо Илиевски на кокино само со аналоген апарат со безобразно долга експозиција. Кога го прашав „колку долга“, ми кажа дека се работи за неколку часа
Еве го резултатот
Во средина е ѕвездата северница.
Инаку, фотката е продадена на National Geographic.
ако вечер грми планирам да направам слики и да ставам овде
јас би излегол ама па немам кола за да отидам до некое место, а за пеш опасно е, и самото фотографирање е опасно, оти ќе те удри гром, опремата е метална![]()
![]()
![]()
Кога е убаво времето цело време се убедувам дека следно невреме/грмотевици ќе излезам од дома и ќе фатам подобра композиција, ама чим заврне некако не излагам од дома и секоја фотографија ми е од тераса. Ај здравје уште 1 година после дрвово доле ќе никне па ќе ми блокира видик ваљда ќе се наканам да излезам.
имаш апликации за андроид ама се плаќаатПрејаи слики. Ах како ми фали еден апарат. Малку би ми требало за да се зафатам со оваа работа
Телефонот треба да подржува нативно долга експозиција, инаку нема шанси. Тие апликации кои можат да понудат long exposure не работат како што треба, или испаѓа срање квалитет поради самата апликација. Имав обиди со Samsung A5 2016.имаш апликации за андроид ама се плаќаат
Koja e добра апликација? Може и да се плаќа ама тоа да е нормална некоја сума до 20 долари на примерТелефонот треба да подржува нативно долга експозиција, инаку нема шанси. Тие апликации кои можат да понудат long exposure не работат како што треба, или испаѓа срање квалитет поради самата апликација. Имав обиди со Samsung A5 2016.
Доколку сток камерата има такви мануелни сетинзи, потребно му е само трипод.
Тоа што ќе може сток апликацијата, никоја друга нема да може. Ако ти е за Night trails и ноќни слики, фрлени пари на ветер ти се, ако ја немаш таа опција во сток апликацијата.Koja e добра апликација? Може и да се плаќа ама тоа да е нормална некоја сума до 20 долари на пример
@Oktar пушти ја таа од инстаграм овде. Залужува да биде тука!
Ова за позадина, те молам пп кога можешНа барање на публиката е верните обожаватели
![]()
Moon & Mars & Stars by D_oktaR, on Flickr
Имам бајаги фотки од настанов, штом се приберам ке се фрлам на обработка, би требало да излезат 3-4 интересни стварчиња.
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден