Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ВНИМАВАЈТЕ НА ОВЛАСТЕН АСУС СЕРВИС SYSTEM ONE ( ASUS SERVIS )

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
ми го примија во систем оне, со "гребаници на капакот, грбаници на тастатурата, гребаници на екранот" во нивниот налог, а јас во брзање Слепец им потпишав, НЕДОПРЕН ЛАПТОП со фолиите уште на него.
Абе овие ептен апаши биле.

Последна промена:

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Не требало да прифаќаш ти да одиш во сервисот. Им го оставаш фино лепо во продавница и си бараш документ за прием. Ако не го земаат си одиш директно во ДПИ. Па нив нека им објаснат каде е сервисот. По закон продавачот се грижи за сервисот, а ти се грижиш да го доставиш до продавницата. После тоа ако сака нека го носи каде сака. Купувачот нема врска со сервисот ниту треба да носи нешто некаде.
Дриго битно е тоа што кажа Томислав - не потпишувајте грешен опис во документ за прием. Има да печатат нови се додека лажат. Ако не - ДПИ.
Да направев како што викаш да си го оставев лаптопот у сет сега ке беше готов . А еве и зашто ... Дечкото од сервис дента кога им стигна екранот го замолив за истиот ден и одговор негов беше абе твојот може да почека имаме многу други лаптоти што неможе да чекаат дека се донесени преку други овластени фирми (Сет / Анхоч ... )

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Да направев како што викаш да си го оставев лаптопот у сет сега ке беше готов . А еве и зашто ... Дечкото од сервис дента кога им стигна екранот го замолив за истиот ден и одговор негов беше абе твојот може да почека имаме многу други лаптоти што неможе да чекаат дека се донесени преку други овластени фирми (Сет / Анхоч ... )
Жал ми е што си се нашол во таква ситуација. :/

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Памет за друг пат ...
Ќе послужи за поука и за други. На грешки се учи. Иако ти си постапил коректно и си соработувал со цел да се заврши побрзо работата, сепак си наишол на идиоти. Кај нас системот на вредности е ставен на глава. Наместо да се ценат скромни и принципиелни, на нив се гледа како на наивни од страна на со сигурност тврдам - мнозинството. Жалосно е до кое ниво спадна колективниот меѓусебен однос, колку само никој никого не почитува...Тоа е. Следен пат - во продавница или ДПИ.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Ќе послужи за поука и за други. На грешки се учи. Иако ти си постапил коректно и си соработувал со цел да се заврши побрзо работата, сепак си наишол на идиоти. Кај нас системот на вредности е ставен на глава. Наместо да се ценат скромни и принципиелни, на нив се гледа како на наивни од страна на со сигурност тврдам - мнозинството. Жалосно е до кое ниво спадна колективниот меѓусебен однос, колку само никој никого не почитува...Тоа е. Следен пат - во продавница или ДПИ.
Да си ми жив за мубатов ...

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Слушнав дека дури и за надградба на нов Асус лаптоп, лаптопот мора да го отвори Систем Оне.

Па така купуваш лаптоп на другиот крај на Македонија, сакаш да си ставиш ССД, не смееш сам, треба да го пуштиш(однесиш) Скопје, и да се надеваш дека нема да чекаш 30 дена за лаптоп кој штотуку си го купил.

И не дај боже за кратко да посакаш рам да си доставиш, the same shit all over again.

Bakii

read-only
17 декември 2015
30
18
Слушнав дека дури и за надградба на нов Асус лаптоп, лаптопот мора да го отвори Систем Оне.

Па така купуваш лаптоп на другиот крај на Македонија, сакаш да си ставиш ССД, не смееш сам, треба да го пуштиш(однесиш) Скопје, и да се надеваш дека нема да чекаш 30 дена за лаптоп кој штотуку си го купил.

И не дај боже за кратко да посакаш рам да си доставиш, the same shit all over again.
И на сето тоа треба треба да платиш 600 ден, таква информација добив од нив по телефон.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Dear Customer,

We are sincerely sorry to hear about inconveniences that You have encountered with our authorized service provider.

We have contacted our service partner System One and recieved following information.

Your screen has already arrived, but in defect condition. New order for display has been placed and now we are awaiting its arrival.

Due to customs policy of Your country it may take up to 45 days to deliver Your screen.

In the mean time, if You need your computer and it is working on external monitor, You may collect it and use it until we recieve Your spare part. Once spare part arrives at System One, You can bring Your unit back for the repair.

Thank You for contacting ASUS customer service.
Kind regards,
Stefan_J
Asus Customer Service
Asus Technical Support

EEE ASUS ASUS .....

БЕГАЈТЕ ПОДАЛЕКУ ОД АСУС У МК ЗА ЛАПТОПИ КАКО ОД ОГИН БЕГАЈТЕ

Еве што одговор добив . Како се кажа погоре џабе кај сакаш обратише ке си чекам 90 / 140 дена и тоа е тоа .

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Dear Customer,

We are sincerely sorry to hear about inconveniences that You have encountered with our authorized service provider.

We have contacted our service partner System One and recieved following information.

Your screen has already arrived, but in defect condition. New order for display has been placed and now we are awaiting its arrival.

Due to customs policy of Your country it may take up to 45 days to deliver Your screen.

In the mean time, if You need your computer and it is working on external monitor, You may collect it and use it until we recieve Your spare part. Once spare part arrives at System One, You can bring Your unit back for the repair.

Thank You for contacting ASUS customer service.
Kind regards,
Stefan_J
Asus Customer Service
Asus Technical Support

EEE ASUS ASUS .....

БЕГАЈТЕ ПОДАЛЕКУ ОД АСУС У МК ЗА ЛАПТОПИ КАКО ОД ОГИН БЕГАЈТЕ

Еве што одговор добив . Како се кажа погоре џабе кај сакаш обратише ке си чекам 90 / 140 дена и тоа е тоа .
Kind regards,
Stefan_J <-- ова некој од Систем Оне ти пишал и на тикет-от? хахаха цк цк цк

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Kind regards,
Stefan_J <-- ова некој од Систем Оне ти пишал и на тикет-от? хахаха цк цк цк

На истото помислив ...
Ама пошто спагаат по Србија ( SYSTEM ONE ) мислам дека ова е од србите напишано

Како и да е ова е стварно крајно разочарувачки .

Ова е последен пат да се земе Асус лаптоп се друго ок . Ама лаптоп НИКАД ...

bLaCk AnArChY

hello world
13 јуни 2017
103
227
as already arrived, but in defect condition. New order for display has been placed and now we are awaiting its arrival.

Dobro bre 45 dena "Due to customs policy" pa i od Ali da se naraca so China Post pobrzo ide

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Има една љута теткица (еднаш ми се падна) ако не добиеш нов лаптоп со неа еве на.
Кажи која е за да и однесеме 100 грама кафе и чоколатца и да ја туриме админ на форумов.
Маките не ни се гледаат аман.

Да раск*рцаш напојувања со бетон, Гембирди и све... теткице златна.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Да раск*рцаш напојувања со бетон, Гембирди и све...
Немој така за Гембирд, може да ти се наљути некоја фирма. Башка докажани се, Гембирд напајање има издржано 3 години во компјутер со налепница на кулерот од процесрот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Немој така за Гембирд, може да ти се наљути некоја фирма. Башка докажани се, Гембирд напајање има издржано 3 години во компјутер со налепница на кулерот од процесрот.
Џони Гуру лајкс дис

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Кажи која е за да и однесеме 100 грама кафе и чоколатца и да ја туриме админ на форумов.
Маките не ни се гледаат аман.

Да раск*рцаш напојувања со бетон, Гембирди и све... теткице златна.

Абе таа ми се падна кога купив кондури од адамс шус од 100 евра со промашен крој на ѓонот. Апла фактори ритурн.

Лом ги направи. Им влезе во магацин им претураше кутии, фискални, работни налози, нови кондури за мене. Им се дереше зошто нема столици за вработените, скалата во магацин не им била сигурна итн.

Верче мислам се викаше да ти кажам право јас се уплашив од нејзе. Може им опнала и некоја казна после.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.960
6.054
Skopje

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Денеска го земав лаптопот од Систен Оне . Срекен конечно лаптопот готов .
И пак Македонче не ми доага памет го палам лаптопот гледам се упали екранот работи и тоа е тоа викам потпишав документот ...

Излагам надвор на сонце што да видан сменет само екрано иако беше кажано дека 99% доага екрано со задниот лимен капак ...
АМА ајде не стигнал екранот со заден капак . Задниот капак имаше на кошето мало удубување зборам за нокт големина и што ке видам екрано цел излага го сите страни .

Се вракам назад извини му викам абе екранов од сите страни излага не е нормално ова ова е тач екран ако го стиснам ке ми остане у раце , а он ми викам епа тоа е тоа што да правиме ние . Аиии јас чурам . Му викам страв му бише на дечкото да го притисне па го остај вака да штчи , па да ми вика .

Ај екранот што штрчи матична ми смениле на нивна рака демек кога сме го ваделе екрано сме откорнале некој дел на матичната и они од свој џеб ми даваат нова матична , а не дека они сјебале нешто ама ајде .

Капакот стигнам дома да го ставам да се пуни , ми светка батерија / пунјац наинзменично ми го средиле и пунењето.

Утре си идам фино лепо у АЕК па да видиме со лаптопот со фактура за нов екран и да покажам јас што добив а за што сум платил .

П.С Лаптопот е цел изгребан , кај што е отварана матичната лаптопот е свиткан и стрчи пластиката незнам како можеа лаптопот да го направат толку арабат немам зборови а се ова е ради пријавата у АСУС .

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Speedster другарче ако ги имаш сите документи џабе го губиш времето тука терај си у АЕК терај си со некое адвокатче после и пеглај ги до крај.Да ти дадат парите назад и уште еден лаптоп нов.Тука на форумов може ние само да читаме и да си знаеме што се дешава и како по нашите сервиси и да научиме само.Затоа еве сега јас една работа ќе додадам на сите за форумов : Сите ние имаме мобилни ако носите нешто на сервис направете слики од него сликајте од секој агол секоја близина снимете видео дури ако треба немора да коментирате во видеото нека ви биде како доказ, а и воедно кога ќе идете во сервис кажете им убаво сликан е лаптопот пред да е оставен кај вас, и кажете им ако трбеа и они нека си го сликаат да знаат во каква состојба е оставен за да не речат после бил вака или онака,чувајте ги сите белешки купете си некои папки убави каде што нема да дозволи виткање на листовите и што е најважно фискалните сметки затоа што во нашава говнарска држава на најмалата ситница ќе се фатат само за да не и завршат работа, иако не пијат они нафта секој лаптоп и дел има сериски број они тие броеви ги имаат во датабаза и знаат секој дел до кога има гаранција до кога важи гаранцијата.Се дур попуштаме вака ќе биде јас затоа кај и да идам кога купувам се електорника барам фисклна,сметкопотврда иако не сум фирма и сите можни документи и потписи и печати од тој што ми го продава во моментот урдерот за да имам доказ.

Последна промена:

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
@DemoUser Другар потпуно си у право . За се тоа погоре што го пиша . А исто така за памет нов лаптот НИКАКО кај нив на сервис боље грчка бугарија ако има интернационална гаранција . Ама систем оне НИКАКО ...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв