Пробај со ##004#nova , pred 3 meseca mi ja promenija
Друже не му верувај многу на инжинери туку ако сакаш да бидиш сигурен исклучи ја услугата интернет во роаминг преку операторот. На другар исто како тебе исклучено мобилен интернет во роаминг на телефонот, телефонот од вифи му се префрлувало на мобилен интернет и си плати сметка од 6000 денари.Јас повеќе верувам на ИТ инженери од Google, кои се иљадници и ги плаќаат по 400-500 илјади долари отколку на пеесетина инженери од ВИП коо земаат по 400-500 евра.
Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4Пушти и GPS не само лоцирање по мобилен интернет, така ќе те лоцира како што треба.
Мислам дека проблемот е затоа што натираат, така што у скоро време не гледам решение.Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4
Луда работа а ?![]()
Барем ке му ја отежнеш работата на гугл и фб во обид да те лоцираат каде извршуваш нужда.Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4
Луда работа а ?![]()
операторот не дава никому никаква локација за тебе... Гугл има свој алгоритам со кој некако ја утврдува твојата локација, ама на фиксен, како што повеќето немаат статична ИП адреса секако ќе ти дава погрешна локација со секоја промена на ИП адресата. На мобилен Гугл пази и вифи мрежи во околината, и ќелии од мобилната мрежа, и ГПС ако е уклучен и релативно прецизно те наоѓа, на фиксна не е баш така.Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4
Луда работа а ?![]()
Е како тогаш ја добивам точната адреса преку мобилниот интернет од ВИП, преку друга лан конекција од друг оператор, итн итн ? Исто така како го објаснуваш фактот што до пред натирањето добивав точна локација и од ВИП ?
Е како тогаш ја добивам точната адреса преку мобилниот интернет од ВИП, преку друга лан конекција од друг оператор, итн итн ? Исто така како го објаснуваш фактот што до пред натирањето добивав точна локација и од ВИП ?
@yasho Операторот доделува IP адреса, но заедно со тоа прави и поврзување на податоците од нивната база (која содржи моја физичка адреса) до конкретните локациски сервиси. Потврдив дека имаат моја точна адреса, бидејќи истата е непроменета низ сите договори во последните 10 години. Исто така овој проблем не се појавуваше до пред одредено време, а коинциденција(или не) почна да се јавува откако почнаа да натираат.
Операторот доделува IP адреса, но заедно со тоа прави и поврзување на податоците од нивната база (која содржи моја физичка адреса) до конкретните локациски сервиси.
Точно ова не се случува. Оператор во МК не споделува податоци за корисниците и нивна адреса со Гугл. Гугл си има свој алгоритам за одредување локација..
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден