Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VIP (ВИП) Оператор

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
пробано на 3 телефона и секогаш кога не сму достапен ја добивте вип.... А ја сси сакам само да си каже корисникот нее достапшен аме не успевам,пробано од ајфон 6 ми а1 и галакси 6

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Стара сим картичка, нова сим картичка со национален роаминг, најнова сим картичка, каква имаш? Може тоа зафркава стариот со новиот интегриран систем.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Вчера им пишав на ВИП за проблемот со погрешна локација и добив одговор "Здраво , дали имаш потешкотија со интернет услугата. Ова не е апликација која е во наша надлежност и не би можеле околу истото ништо да провериме. /Никола".
Повторно им објаснив дека самиот интернет кој го добивам дава погрешна локација, што може да биде пречка за мене да користам одредени услуги и го добив истиот одговор "Aпликацијата која ти ја дава не е во наша надлежност."

Уште еднаш им објаснив дека дел од нивната услуга не е само да достават интернет со одредена брзина, туку интернетот да дава точни податоци за локација и останати сервиси.

Едит: После неколку повици и додатни пораки на нивната Facebook страна "Проследено е за проверка во техничкиот оддел за што ќе бидеш дополнително известен"

Последна промена:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Пушти и GPS не само лоцирање по мобилен интернет, така ќе те лоцира како што треба.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Јас повеќе верувам на ИТ инженери од Google, кои се иљадници и ги плаќаат по 400-500 илјади долари отколку на пеесетина инженери од ВИП коо земаат по 400-500 евра.
Друже не му верувај многу на инжинери туку ако сакаш да бидиш сигурен исклучи ја услугата интернет во роаминг преку операторот. На другар исто како тебе исклучено мобилен интернет во роаминг на телефонот, телефонот од вифи му се префрлувало на мобилен интернет и си плати сметка од 6000 денари.
П.С. Тој не му веруваше толку на инжинерите од Google.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Пушти и GPS не само лоцирање по мобилен интернет, така ќе те лоцира како што треба.
Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4 :)

Луда работа а ? :)

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Зборуваме за домашниот интернет на статичен компјутер. Вчера прв пат сакав да искористам google maps за да проверам колку време ми треба со точак од дома до Мондано и ме лоцираше во Бардовци наместо во Карпош 4 :)

Мислам дека проблемот е затоа што натираат, така што у скоро време не гледам решение.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com

Барем ке му ја отежнеш работата на гугл и фб во обид да те лоцираат каде извршуваш нужда.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје

операторот не дава никому никаква локација за тебе... Гугл има свој алгоритам со кој некако ја утврдува твојата локација, ама на фиксен, како што повеќето немаат статична ИП адреса секако ќе ти дава погрешна локација со секоја промена на ИП адресата. На мобилен Гугл пази и вифи мрежи во околината, и ќелии од мобилната мрежа, и ГПС ако е уклучен и релативно прецизно те наоѓа, на фиксна не е баш така.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
@Cika Па најверојатно проблемот е до тоа што натираат, ама искрено тоа мене не ме интересира. Покрај досадните captcha проблеми поради нивното натирање ( и да, го споменав и тоа на корисничката поддршка, заедно со линкот од темата во која дисксутиравме за тоа), ова е сериозен проблем. Нивна обврска е да достават целосно исправна услуга, а доколку адресата која ми се доделува ме дава на погрешна локација, истото треба да го средат.

@Oktar Според мобилниот ќе знаат ;) Инаку без мобилен ќе треба секоја нужда плочките да ги пребројувам :)

@yasho Операторот доделува IP адреса, но заедно со тоа прави и поврзување на податоците од нивната база (која содржи моја физичка адреса) до конкретните локациски сервиси. Потврдив дека имаат моја точна адреса, бидејќи истата е непроменета низ сите договори во последните 10 години. Исто така овој проблем не се појавуваше до пред одредено време, а коинциденција(или не) почна да се јавува откако почнаа да натираат.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Е како тогаш ја добивам точната адреса преку мобилниот интернет од ВИП, преку друга лан конекција од друг оператор, итн итн ? Исто така како го објаснуваш фактот што до пред натирањето добивав точна локација и од ВИП ?

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Е како тогаш ја добивам точната адреса преку мобилниот интернет од ВИП, преку друга лан конекција од друг оператор, итн итн ? Исто така како го објаснуваш фактот што до пред натирањето добивав точна локација и од ВИП ?

Прашај го гугл не мене :)

@yasho Операторот доделува IP адреса, но заедно со тоа прави и поврзување на податоците од нивната база (која содржи моја физичка адреса) до конкретните локациски сервиси. Потврдив дека имаат моја точна адреса, бидејќи истата е непроменета низ сите договори во последните 10 години. Исто така овој проблем не се појавуваше до пред одредено време, а коинциденција(или не) почна да се јавува откако почнаа да натираат.

Ова е твоја теорија на заговор :D

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Операторот доделува IP адреса, но заедно со тоа прави и поврзување на податоците од нивната база (која содржи моја физичка адреса) до конкретните локациски сервиси.

Точно ова не се случува. Оператор во МК не споделува податоци за корисниците и нивна адреса со Гугл. Гугл си има свој алгоритам за одредување локација..

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.174
18.789
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Точно ова не се случува. Оператор во МК не споделува податоци за корисниците и нивна адреса со Гугл. Гугл си има свој алгоритам за одредување локација..

Токму така, бидејки е криминал да го прави тоа. Споделување адреси на корисници со гугал. Боже господе... @NanoCell друже не ти е баш најјасно како ова функционира затоа немој да ги малтретираш луѓето од контакт центар затоа што поради таквите пријави од корисници ние останатите со вистински проблеми си патиме.

Последна промена:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Јас пак ќе кажам уклучи GPS, приклучи се на домашниот wifi, испадни у двор да фатиш повеќе сателити и Google точно ќе те лоцира.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Отварам кориснички панел на ВИП за да платам сметка за минатиот месец и гледам на тековната сметка 5 денари. Претплатата е таква каква што е, неограничени минути кон сите мрежи, неограничени СМС и троа интернет на кој после надминување на лимит му ја сечат брзината...
Ме заинтересира од каде тие 5 денари (понекогаш паркинг плаќам, ама тоа не е 5 денари) и барам во детален извештај и гледам на 1ви мај во 17:35 пратена смс на некој странски број, во Илиноис :)
Барам низ телефон по грешка да не сум исприцкал нешто, нема никаков рипорт за пратена смс порака, а и сигурен сум дека тој период не фатив телефон в раце, само пиво и свинцко :)
Абе драпаат од вип, си играат играчки, добро е само 5 денари што е, можело да биди и повик од 7 сати во Илиноис, па кој ќе се тепал после :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.943
8.437
Машина да беше неможеше да постигне да потроши 200 мега за нецели 2 минути од активација. Не да крадат сушат !

uWpl0KP.jpg

DrMTR

senior
27 март 2014
7.943
8.437
не се апдејтирала ниедна апликација . Ако имаше апдејтирано ке ги имаше на врв ос екранот дека се апдејтирани.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Од искуство можам да кажам дека нема поголеми лопови од вип . На фирма имав 2 броја со безпари пораки во рок од 2 год . После 6 месеци почнале да ми ги наплакаат пораките а јас дознав тек после скоро година и нивно обајснување беше извинете само . Ке ви надокнадиме со тоа што ке ви одбиваме по дел од смеките за сумата што е наплатена а нетребало да се наплати ни веднаш пари или нешто и тие 4000 ден на рати ги вракаа во рок од 1 год како најголеми ЦИГАНИ . Така да ДрМтр пази се од тие лопови можда за тие 200мб ке ти ги надокнадуваат по 2мб месечно до крај на истек на договор :) . Хахахахах

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно