Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Ти адвокат им си на анхоч? Или твојата вистина и твоите постови се поважни од на другите? Се однесува на астро.
Членот добил расипан производ и не бил заменет или поправен, и анхоч се во право а ние глупи.

Ако си глуп и твојата вистина е помалку важна од вистината на другите тоа нема врска со мене, немој да ме мешаш и да ми пикаш зборови во уста.

Ние не зборуваме за еден изолиран случај во Битола.
Ние зборуваме за понашањето на Анхоч и Сетек во просек и у принцип. Тука е зборено многу на таа тема, давани се многу примери. Јас заклучокот го влечам поради тие факти а не поради изолирани случаи.

Читни некоја страна назад, види дали сум им адвокат на Анхоч.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Купени 11 телевизори и 10 клими од сетек на тв-ата по 600 денари попуст, а климите по 800.

Сите производи работат беспрекорно.

А ако се расипи нешто, тогаш ќе надополнам како сум поминал со или без гаранција.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Глуп сум, и читам паметни дечки како тебе за да се оправам.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Купени 11 телевизори и 10 клими од сетек на тв-ата по 600 денари попуст, а климите по 800.

Сите производи работат беспрекорно.

А ако се расипи нешто, тогаш ќе надополнам како сум поминал со или без гаранција.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
АКо е се расипе уред е ок, нормална работа, проблемите се послем, дали ќе добиеш тоа што следува и дали те третираат како што треба. Пред години цела серија на сет тв СТ им беа фалични, стотици апарати и не сите добија што им следува.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Така е. Провинција = небитна. Шо сака нека се дешаа таму.
Не го вади муабетот од контекст, не пренесувај половично, држи се до целата реченица, за анхоч си има тема, расправајте се таму.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Се прашувам дали остана тема на некој македонски форум каде што фино-лепо, сосема културно, онака да не речам еволуирано некој некому докажал нешто, без употреба на метро за мерење на ташак или петел по мерна единица „кој сум јас, ти врска немаш“ и „јас сум центар во координатен систем“ (центар во координатен систем увек е 0, колку да се знае)...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Се прашувам дали остана тема на некој македонски форум каде што фино-лепо, сосема културно, онака да не речам еволуирано некој некому докажал нешто, без употреба на метро за мерење на ташак или петел по мерна единица „кој сум јас, ти врска немаш“ и „јас сум центар во координатен систем“ (центар во координатен систем увек е 0, колку да се знае)...

Со македомскиот менталитет стално е така. Или аргументи или солзи, трето нема.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Не го вади муабетот од контекст, не пренесувај половично, држи се до целата реченица, за анхоч си има тема, расправајте се таму.
Види вака, не е изваден муабетот од контекст.
Што беше битно да се спомне Битола кога бил еден изолиран случај? Зошто не можеше да се рече само дека е изолиран случај, без да се спомне провинција?
Кај е темата за Анхоч, не можам да ја најдам, линк?
Имам една жалба.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Види вака, не е изваден муабетот од контекст.
Што беше битно да се спомне Битола кога бил еден изолиран случај? Зошто не можеше да се рече само дека е изолиран случај, без да се спомне провинција?
Кај е темата за Анхоч, не можам да ја најдам, линк?
Имам една жалба.
темата лесно се наоѓа, еве ја : Анхоч

незнам зошто си тригнат од провинција, битола или друго место? то е муабет за друга прилика и локација. грешки, да, се случуваат, никој не негира, но споредбено грешките на анхоч се смешни во однос на сетек.

edit: сподели жалбата од анхоч во соодветно наведената тема погоре :)

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Жити леб кои стандарди?
Анхоч се за нијанса подобри од сет, али и тие се говна.
Пробај побарај да отворат некој запакуван производ и ќе бидеш добро испален.
Не се криви продавачите, за платата која ја добиваат не знам како не не тепаат кога им влегуваме во салон.
Не ги бранам ни едните ни другите, двете фирми се монопол за ит и се тешка превара.
Само претерувате со глорификација на анхоч.
И се надевам немате телефон купено од анхоч, ганц нов шаоми, 2-3 пати враќан на рефабриш кој го користеле Џон од Шангај и Џое од Пекинг.
Друже за некои работи не би искоментирал. Ама Анхоч да се споредува со Сетек е смешно.
Газдиве може Сетек да си го преинаменат во Секстек бидејќи често им се случува да им даваат секс на муштериите.
И рекламата да им гласи Сакате ли секс со техника. Дојдете во секстехника.;)

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Има околу година и пол, можеби две, соработувавме со Сетек. Ми требаше одреден модел на матична плоча од Асус ( ефтина беше, ама најмалку битна ). Одам да ја земам и онака им верувам на дечките од Охрид дека се е во ред. Одам на дуќан кај мене, отворам плочата и неколку пинови кај што е слотот за процесорот искривени :)

Не ми направија проблем за промена ( пошто беше ефтина многу веројатно ) ама па ако може да се проба да те заебат. Немам друго објаснување.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Од Сетек имам купено 2 лаптопи, мобилен и мемориска картичка, до сега немало никаков проблем.
Генерално задоволен сум.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ти си изолисан случај пошто само тебе ти се погодиле :)
Шала на страна еднаш ме зезнаа и тоа на начин да не заслужат друга шанса, па не знам што да се деси тешко дека ќе сменам мислење.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Газдиве може Сетек да си го преинаменат во Секстек бидејќи често им се случува да им даваат секс на муштериите.
И рекламата да им гласи Сакате ли секс со техника. Дојдете во секстехника.;)
Аууу Иле Боцев ја извади шегата на векот.
Твојов пост ќе ги краси потписите на идните членови на ИТ форум.

d0sada

hello world
18 февруари 2016
170
131
Скопје
d0sada's setup  
Processor & Cooler
Ryzen R7 5800X3D/ DeepCool LT520
Motherboard
ASRock X570 Steel Legend
Storage
Samsung 990 Pro 2TB/Samsung 980 1TB Pro/Samsung 860 Evo 250GB
PSU
Be Quiet! STRAIGHT POWER 12 1000W
RAM
G.SKILL Sniper X F4-3200C16D-16GFX 32GB(16GBx2)
Video card
Sapphire RX 7900 XTX Nitro+
Case
Fractal Design - Define R5 Black Window
Mouse
Bloody A4 A90
Keyboard
HyperX Alloy Origins Red Linear
Audio
Sony WH1000XM3
Monitor
ASUS VG27AQL1A 27"/ Dell P2720DC 27"/ Samsung S95B 55"
OS
Windows 10 64-bit Pro
Има околу година и пол, можеби две, соработувавме со Сетек. Ми требаше одреден модел на матична плоча од Асус ( ефтина беше, ама најмалку битна ). Одам да ја земам и онака им верувам на дечките од Охрид дека се е во ред. Одам на дуќан кај мене, отворам плочата и неколку пинови кај што е слотот за процесорот искривени :)

Не ми направија проблем за промена ( пошто беше ефтина многу веројатно ) ама па ако може да се проба да те заебат. Немам друго објаснување.
Ист проблем со плоча како таа во потпис. Земена од Сетек во ГТЦ, отварам искривени пинови 4 на различни точки од сокетот. На крај заврши со, не признаваме физичкс штета, од тогаш се на лице место проверувам.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sonic.01

hello world
5 јули 2016
214
642
Од Сетек имав еднашка земено ST монитор кога го проверив испадна дека е со оштетен пиксел, Во сервис од кај нив ми рекоа дека за FullHD монитори не покрива гаранцијата само еден оштетен пиксел, ако убаво се сеќавам требало да има над 5 оштетени пиксели или така нешто за да важи. Немам ништо против Сетек ама ова беше срамота, до сега сум купувал и други производи и биле топ, ама ова еднаш што се деси ме изнервираа. Не знам дали сеуште им е таков условот за гаранција ама ако е ондак треба малце озбилно да седнат и да си размислат околу тоа.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
За сите евтини монитори е така и не само во Сетек.

Neokhor

hello world
3 октомври 2014
57
31
Еднаш пред 2 години, бев во Сетек во Соравиа да купувам (за првпат) wireless маус и тастатура. Откако девојката ми кажа дека е последен комплет, а јас ептен се имав попалено да го земам точно тој модел, побарав да го отвори. Таа ја отвори кутијата ама наопачки и тастатурата тресна на плочки. Ја крена одма (пошто нели 5 second rule, или како и да беше :D) и вика ништо не и е!!! Јас занемев, таа ме виде, се засмеа и ми вика уживај, ќе напраиме попуст.
Нејсе, го купив комплетот. 20 посто си се 20 посто :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.714
15.811
youtu.be
^
Значи тастатурата го поминал креш тестот. :D
Јас би ја купил и без попуст затоа што сум се уверил дека не се крши. :)

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Денес има толку многу продавници што треба да молат за да им се купи. А не јас да ги молам.
Се случува тастатура да падне. Луѓе сме сите па и продавачите нели и не би ми сметало.

Но кога свесно се подвалуваат расипани системи, телевизори, плочи и што уште не, сетек не заслужуваат да им се влезе, а во иднина доколку некој свесно влезе и купи, и случајно му се даде расипан производ, не треба да се жали. Сам си ја направил глупоста

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
За сите евтини монитори е така и не само во Сетек.
Делумно си во право. Така е доколку мониторот е користен минимум одреден пероид (7, 15, 30 или "како год" дена), а не за нов фаличен производ.

Истото се има случено у Вип. Телефонот со фаличен екран (непроверен на лице место), го враќаш истиот ден и ти вели ќе го праќал на сервис. Кој црн сервис бе копук!?

Како и да е, не е темата за Вип, ама се напнав пошто ова ме потсети на проблемот со Вип и нивниот фаличен/refurbished телефон.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Денес има толку многу продавници што треба да молат за да им се купи. А не јас да ги молам.
Се случува тастатура да падне. Луѓе сме сите па и продавачите нели и не би ми сметало.

Но кога свесно се подвалуваат расипани системи, телевизори, плочи и што уште не, сетек не заслужуваат да им се влезе, а во иднина доколку некој свесно влезе и купи, и случајно му се даде расипан производ, не треба да се жали. Сам си ја направил глупоста

Треба да се жали, зошто ако не се жали значи дека му е арно кога му го втеруваат

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно