Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Апсолутно е така, кој може да си дозволи скап телевизор со најнова технологија и оргинални филмови барем 2-3 во месецот секоја чест.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Zdravo narode!
Дајте препорачајте некој форум на кој има дискусија за поравка на ЛЦД телевизори.
Благодарам

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Го имам купено пред околу 6 гофдини овој ТВ: Vivax lcd TV 2210. Како изгледа со неговите карактеристики е даден на овој сајт: http://www.pik.ba/artikal/12144575/vivax-lcd-tv-2210-akcija/ vivax-lcd-tv-2210.jpg
Инаку кај него се јави проблем при вклучувањето.
Кога ќе го вклучам со далечинското или со копчето Power-ON, црвената лед сигнална сијаличка на мониторот станува зелена и по неколку секунди повторно станува црвена. Сето тоа значи, дека не се вклучува телевизорот, односно екранот останува црн. Кога е топло времето во текот на денот со притискање на копчето од далечинското неколку пати (7 до 15 пати) успевам да го вклучам, додека во вечерните и утринските часови неќе да чуе да се вклуЧи. Заради овие причини прашувам во што е проблемт и како можам да го решам пред да го однесам во некој сервис.
Благодарам на евентуален одговор!

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Најверојатно проблемот со твојот монитор е во напојувачката секција, поконкретно исушени ел.кондензатори или пак промена на карактеристиките на некој од елементите во тоа коло. Доколку сакаш сам да го сервисираш а не си сервисер, ке ти посакам среќа и внимание, а доколку го однесеш во сервис поправката би те чинела од 800 па нагоре денари.
Доколку си заинтересиран за поправка на истиот, слободно контактирај ме во ПП.
Поздрав.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Најверојатно проблемот со твојот монитор е во напојувачката секција, поконкретно исушени ел.кондензатори или пак промена на карактеристиките на некој од елементите во тоа коло. Доколку сакаш сам да го сервисираш а не си сервисер, ке ти посакам среќа и внимание, а доколку го однесеш во сервис поправката би те чинела од 800 па нагоре денари.
Доколку си заинтересиран за поправка на истиот, слободно контактирај ме во ПП.
Поздрав.
Напојувачкат секција е иста како кај мониторите за PC која на излез дава 12V.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Зависи. Може да дава и 14 и 5 и 3,3 итн итн...
Јас го измерив напонот на излезот од напојуваето со унимер и точно дава 12V!;)

Јас го измерив напонот на излезот од напојуваето со унимер и точно дава 12V!;)
Znaci treba da gi zamenam elektrolitite vo ova napojuvanje ili vo TV?

Изменето од модератор:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
У тој случај закачи му друго напојување и ке го знаеш одговорот. Тоа е барем лесно.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Да не отварам нова тема, ионака останала отворена-да ја искористам, беше земено што беше земено, и тоа земеното се расипа... Фино лепо беше однесено на рекламација, прифатено на сервис-сервисирано ама кога го вклучувам оп чудо - сликата чудна!!! Беше земена 32-ка 1366х768 и го вклучувам на PC-то и чејџинг резолушн и ми прикажува 1920х1080. Одам пропртис во вондоусот и таму рекомендет резолушн 1920х1080!!! Прашање: Што е направено, односно можно ли е?!?!

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Што телевизор зема?
Што се случи што се расипа одма?

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Што се случи што се расипа одма?

Па не е баш одма, пола година беше користен а инаку по последната употреба и неговото гасење едноставно не сакаше да упали. Моја претпоставка - осетливост на негативна енергија ;) (беше изгасен после Англија - Италија :mad:) и утредента не работеше...
Што телевизор зема?

Не сакам да фалам ниту да плукам по некој бренд или увозник, ако пишам што земав ќе се знае од каде... Мое гледање на тоа е дека едноставно се случи, а сервис-третманот-приемот и целокупното искуство си беше на ниво... Муабетот ми беше: дали е можно да добив во случајов повеќе од она за кое што сум платил? Можно ли е да ТВ што не бил HD со менување на тоа што и да било-расипаното, станал HD???

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
... Муабетот ми беше: дали е можно да добив во случајов повеќе од она за кое што сум платил? Можно ли е да ТВ што не бил HD со менување на тоа што и да било-расипаното, станал HD???

Ако смениле цел панел и цела електроника, ама тоа е практично невозможно... А воопшто не е битно од каде е земен, фалење или плукање, битно е да се знае што телевизор е и кој модел, може некој модел е специфичен со две варијани (HD ready vs Full HD).

А глупо прашање, сигурен си дека е ИСТИОТ телевизор?

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Ќе сака некој набрзина да каже кој тв е во моментов бест бај во ранг од 20-30к кај нас?

Јас сум сеуште фан на плазма ама ако се смениле работите...

Немам време да читам теми и мислења па ми треба брз совет...

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Ќе сака некој набрзина да каже кој тв е во моментов бест бај во ранг од 20-30к кај нас?

Јас сум сеуште фан на плазма ама ако се смениле работите...

Немам време да читам теми и мислења па ми треба брз совет...
Sega za sega plazmata so ekran so dijagonala od 42" (inchi) pa i nagore za mene e zakon!;)
Inaku ima skapi oledovci i led 4k (ultra HD) TV so super slika, ali kosata mi se diga na glavata od nivnata cena!:cry:
P.S.
Inaku da se znae medju nas: Kelav sum!:hay::noonecare: ha,...,ha,

Последна промена:

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Тој беше и моја препорака, ама од други причини се купи Sony KDL 40R450 со 5 годишна гаранција.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Ај вака да се обратам и јас со едно прашање. За време на свецкото првенство, за малку ке земев тв, ама фрки, па остана за покасно, т.е. ваљда сега. Е тогаш на ум бев да го земам овој бидејки за време на свецко доаѓање со 5 години гаранција, ама сега веќе само со стандардна 2. Имате ли некој друг предлог во таа ценовна категорија, по могуќност да има повеќе гаранција.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Ај вака да се обратам и јас со едно прашање. За време на свецкото првенство, за малку ке земев тв, ама фрки, па остана за покасно, т.е. ваљда сега. Е тогаш на ум бев да го земам овој бидејки за време на свецко доаѓање со 5 години гаранција, ама сега веќе само со стандардна 2. Имате ли некој друг предлог во таа ценовна категорија, по могуќност да има повеќе гаранција.
Овој На флаерот беше со 5 години гаранција, провери дали е уште.

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Се подновив со плазма LG 42PN450 (го купив за моите). Топло го препорачувам пред било кој LCD до 400е
Ah ovoj TV vo AMC bese 18900denari. Dodeka vodev polemika ovdeka za koj TV da zemam za svetskoto prvenstvo vo fudbal nekoj braca se setija i taka da se rece pred nos mi go zemaa:cry:
Inaku vo T.M vo Skopje e 21900denari, a istiot vo bugarija isto vo Tehnomarket bugarski e samo okolu 15500 denari!;)
Pozzz i so zdravje da se sluzis!:)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно