Напојувачкат секција е иста како кај мониторите за PC која на излез дава 12V.Најверојатно проблемот со твојот монитор е во напојувачката секција, поконкретно исушени ел.кондензатори или пак промена на карактеристиките на некој од елементите во тоа коло. Доколку сакаш сам да го сервисираш а не си сервисер, ке ти посакам среќа и внимание, а доколку го однесеш во сервис поправката би те чинела од 800 па нагоре денари.
Доколку си заинтересиран за поправка на истиот, слободно контактирај ме во ПП.
Поздрав.
Јас го измерив напонот на излезот од напојуваето со унимер и точно дава 12V!Зависи. Може да дава и 14 и 5 и 3,3 итн итн...
Znaci treba da gi zamenam elektrolitite vo ova napojuvanje ili vo TV?Јас го измерив напонот на излезот од напојуваето со унимер и точно дава 12V!![]()
Напојувачкиот модул е ист како кај PC мониторите 12V/6A (види слика)Погледнете го атачментот 19459Напојувањето е во ТВ-то...
Бидејќи немам друго напојување ќе го приклучам на акумулаторУ тој случај закачи му друго напојување и ке го знаеш одговорот. Тоа е барем лесно.
Значи испадна проблемот бил во свичинг напојувањето, бидејќи со акумулаторот одлично работеше.Можеш слободно.
Што се случи што се расипа одма?
Што телевизор зема?
... Муабетот ми беше: дали е можно да добив во случајов повеќе од она за кое што сум платил? Можно ли е да ТВ што не бил HD со менување на тоа што и да било-расипаното, станал HD???
Sega za sega plazmata so ekran so dijagonala od 42" (inchi) pa i nagore za mene e zakon!Ќе сака некој набрзина да каже кој тв е во моментов бест бај во ранг од 20-30к кај нас?
Јас сум сеуште фан на плазма ама ако се смениле работите...
Немам време да читам теми и мислења па ми треба брз совет...
Овој На флаерот беше со 5 години гаранција, провери дали е уште.Ај вака да се обратам и јас со едно прашање. За време на свецкото првенство, за малку ке земев тв, ама фрки, па остана за покасно, т.е. ваљда сега. Е тогаш на ум бев да го земам овој бидејки за време на свецко доаѓање со 5 години гаранција, ама сега веќе само со стандардна 2. Имате ли некој друг предлог во таа ценовна категорија, по могуќност да има повеќе гаранција.
Ah ovoj TV vo AMC bese 18900denari. Dodeka vodev polemika ovdeka za koj TV da zemam za svetskoto prvenstvo vo fudbal nekoj braca se setija i taka da se rece pred nos mi go zemaaСе подновив со плазма LG 42PN450 (го купив за моите). Топло го препорачувам пред било кој LCD до 400е