А некој да има искуство со овој модел или мислење за истиот SONY BRAVIA KDL32WD600BAEP 32``
ЛИНК
А некој да има искуство со овој модел или мислење за истиот SONY BRAVIA KDL32WD600BAEP 32``
ЛИНК
Не се зима филипс за медиа можностите. Строго за дисплејот.Земав 2 различни 4К модели, 2та имаа фабрички проблеми со 4К видеа (usb/youtube), со андроид апликациите и со Wireless Display... И си земав LG![]()
Ти многу проблеми си имал беЗемав 2 различни 4К модели, 2та имаа фабрички проблеми со 4К видеа (usb/youtube), со андроид апликациите и со Wireless Display... И си земав LG![]()
Која серија ти е? Тие 2015 што се 7000 им се најголем фејл поради хардверот воглавно (Mediatek користат) 5000/6000 серијата која е поефтина им излезе поквалитетна (Marvell користат)... Го имам 5500 фул хд, со оглед дека е од ниска класа доста сум задоволен од квалитетот сликата. Единствено понекогаш Андроид ОС знае да заебава, но сум немал сериозни проблеми, но овој проблем го има и Сони така да Андроид треба да се пегла уште за ТВ.
Која серија ти е? Тие 2015 што се 7000 им се најголем фејл поради хардверот воглавно (Mediatek користат) 5000/6000 серијата која е поефтина им излезе поквалитетна (Marvell користат)... Го имам 5500 фул хд, со оглед дека е од ниска класа доста сум задоволен од квалитетот сликата. Единствено понекогаш Андроид ОС знае да заебава, но сум немал сериозни проблеми, но овој проблем го има и Сони така да Андроид треба да се пегла уште за ТВ.
Препорака за 55"+ UHD телевизор?
SONY KD 55 XE 7005 BAEP
SONY KD 55 XE 8096 BAEP
SAMSUNG UE 55 KU 6072 UXXH
LG 55 UH 6257
Или нешто сосема трето? Вреди ли разликата помеѓу Sony 8 и 7 серијата, и помеѓу Sony и Samsung/LG?
Главно ќе се користи преку KODI/локална содржина и MaxTV. Обична кабелска речиси ич. Не ми требаат кој знае какви интернет/плеер функционалности бидејќи имам дедициран HTPC на кој ќе биде поврзан. WiFi исто не мора. Значи примарно е квалитет на слика/панел. Чат пат се игра на PS3, ама ништо компетитивно така да се додека нема екстремен инпут лаг е ок.
UHD во моментов не ми треба но греота е во 2017 да се земе TV без UHD...
Не не, не ми треба да инсталирам KODI на него... Како што пишав имам HTPC чија единствена функција е да ја држи медиа библиотеката и да пушта содржина на тој ТВ (сервира и на едно RasPi и едно WDTV).Ако користиш Коди подобро Сони серија 8 или самсунг но подбро сонито,а за ЛГ подобро со серија 8 или 9 со таа ист ценовен ранг како Сони серија 8 е сега за ЛГ-то малку тешко за Коди да инсталираш значи најдобро е Сони
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Не не, не ми треба да инсталирам KODI на него... Како што пишав имам HTPC чија единствена функција е да ја држи медиа библиотеката и да пушта содржина на тој ТВ (сервира и на едно RasPi и едно WDTV).
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Би ги земал предвид и овие...Препорака за 55"+ UHD телевизор?
SONY KD 55 XE 7005 BAEP
SONY KD 55 XE 8096 BAEP
SAMSUNG UE 55 KU 6072 UXXH
LG 55 UH 6257
Или нешто сосема трето? Вреди ли разликата помеѓу Sony 8 и 7 серијата, и помеѓу Sony и Samsung/LG?
Главно ќе се користи преку KODI/локална содржина и MaxTV. Обична кабелска речиси ич. Не ми требаат кој знае какви интернет/плеер функционалности бидејќи имам дедициран HTPC на кој ќе биде поврзан. WiFi исто не мора. Значи примарно е квалитет на слика/панел. Чат пат се игра на PS3, ама ништо компетитивно така да се додека нема екстремен инпут лаг е ок.
UHD во моментов не ми треба но греота е во 2017 да се земе TV без UHD...
Неделава планирам да купам телевизор, па барам совет како најлесно можам да проверам дали телевизорот е со IPS панел? Во план ми на УСБ да снимам неколку видеа, па кој приказ најмногу ќе ми се допадне тој телевизор да го купам. Во потесен избор ми се следниве неколку модела:
SONY BRAVIA KDL48WD650BAEP 48`` (122cm)
Техномаркет - VIVAX IMAGO LED TV-55LE75T2, FULL HD, DV
Tesla 55S606SUS Smart TV 55'' 4K Ultra HD DVB-T2
Па доколку некој има искуство со овие модели, нека пише.
Прво IPS на овиеСонито е најслаб модел на смарт тв од компанијата. Башка за тоа што е и 2 години стар модел веќе. Јас незнам како уште ова се продава ама сетек и кај нас и се е можно. На кусо ќе ти кажам. Го имаат комшии. Го имаат 2 години па и повеќе можеби. Ако очекуваш од овој тв да биде Сони, ќе добиеш само С, а до Сони имаш уште 3 букви. Смартот е спор и мизерен, менито споро со една реч кажано ѓубре за сиромаштија. Елиминирај го веднаш од изборот.
Теслата е како што гледам најубав од овие 3. Па можеби дури и најубав модел во нискиот сегмент. Има опера смарт па можеш и програми да си симнуваш, а и 4к не е на одмет. Ако се тука сите со цената број 1 дефинитивно Теслата. Колку што знам српски телевизори се.
Овој како што гледам Има усб 3.0 што е голема предност, барем за мене. Моделот не го знам, ама во Римеко кај Олимписки што имам гледано Тесла пред 5-6 месеци ми имаат оставено убав впечаток, и по дизајн и по брзина
Јас би се одлучил за теслата. Сметам
Смарт функциите воопшто не ми се потребни. Претежно ќе се гледаат содржини од компјутер, па затоа преферирам подобар приказ отколку смарт, особено што станува збор за модели од низок ценовен ранг.Прво IPS на овиеСонито е најслаб модел на смарт тв од компанијата. Башка за тоа што е и 2 години стар модел веќе. Јас незнам како уште ова се продава ама сетек и кај нас и се е можно. На кусо ќе ти кажам. Го имаат комшии. Го имаат 2 години па и повеќе можеби. Ако очекуваш од овој тв да биде Сони, ќе добиеш само С, а до Сони имаш уште 3 букви. Смартот е спор и мизерен, менито споро со една реч кажано ѓубре за сиромаштија. Елиминирај го веднаш од изборот.
Теслата е како што гледам најубав од овие 3. Па можеби дури и најубав модел во нискиот сегмент. Има опера смарт па можеш и програми да си симнуваш, а и 4к не е на одмет. Ако се тука сите со цената број 1 дефинитивно Теслата. Колку што знам српски телевизори се.
Овој како што гледам Има усб 3.0 што е голема предност, барем за мене. Моделот не го знам, ама во Римеко кај Олимписки што имам гледано Тесла пред 5-6 месеци ми имаат оставено убав впечаток, и по дизајн и по брзина
Јас би се одлучил за теслата. Сметам
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден