Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Spotify во Македонија

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.513
3.118
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ако одите со плаќање може и Tidal. Таму еднаш само ти треба VPN при регистрација и после не мора. Супер е и мобилната апликација и десктоп апликацијата.

9 август 2018
1.172
477
Најдобра варијанта според мене во family plan да ве стават со ваш личен акаунт. Најдете контакт некој преку хакфорумс. Еве јас трета година терам, другар втора. Чиста среќа е, како ќе ви се погоди, ама има многу селери што даваат 1-2 месеца гаранција. Се ова кошта меѓу 3 и 5 долари. Не е дозволено линкови да ставам.

Иначе со премиум, нема никакви рестрикции никаде, ниту логин на сајт/апликација. Единствена рестрикција е апликацијата да ја симнеш на мобилен, што е прелесно на андроид преку апк фајл. За ајфон треба да се смени маркет/регион.

Free Spotify на desktop се трпи, не е страшно. Ама на мобилен е тежок trash.
Епа супер, не сум знаел.
Значи сакаш да кажеш треба прво apk од Spotify па за да може со премиум да работи?

7 февруари 2013
948
1.086
Најдобра варијанта според мене во family plan да ве стават со ваш личен акаунт. Најдете контакт некој преку хакфорумс. Еве јас трета година терам, другар втора. Чиста среќа е, како ќе ви се погоди, ама има многу селери што даваат 1-2 месеца гаранција. Се ова кошта меѓу 3 и 5 долари. Не е дозволено линкови да ставам.

Иначе со премиум, нема никакви рестрикции никаде, ниту логин на сајт/апликација. Единствена рестрикција е апликацијата да ја симнеш на мобилен, што е прелесно на андроид преку апк фајл. За ајфон треба да се смени маркет/регион.

Free Spotify на desktop се трпи, не е страшно. Ама на мобилен е тежок trash.
1+,
година веќе за 2.50$

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Прво вака. Во Македонија ни обичен акаунт ни премиум неможеш.

Би те замолил да не шириш дезинформации.

Една од главните разлики помеѓу бесплатниот и премиумот е тн. travel mode. Со обичниот си ограничен на две недели во кои можеш да го користиш Spotify надвор од државата во која си регистриран, било каде, вклучувајќи ја и Македонија. Со премиум имаш неограничен travel mode, што значи слободно регистрирај се за премиум надвор од државава и воопшто не ти треба VPN. Така работи премиум во Македонија, без никакви проблеми.

Family plan-от што го спомна @Psycore е најдобра опција, имаш мал милион опции што ќе ти го овозможат ова за многу ефтини пари. Јас имам уште 4 другари и плаќаме фамилијарен план, по 200 денари месечно доаѓа, регистрирани во UK. А има и многу поефтино. Тераме веќе трета година без никакви проблеми кај никој од нас.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Епа супер, не сум знаел.
Значи сакаш да кажеш треба прво apk од Spotify па за да може со премиум да работи?
Да, по default не е достапна апликацијата во Playstore ако пребаруваш од Македонија. Одкога ќе ја симнеш или директно се логираш со премиум, или било кој ВПН активиран на мобилен + free акаунт.
Само како што кажав, многу лоши рестрикции има free моделот на мобилен. Не можеш да одбереш конкретна песна од одредена плејлиста/албум. Shuffle play е ЕДИНСТВЕНАТА опција, и треба да се надеваш на среќа да ти падне тоа што сакаш да го слушаш. Исто така си лимитиран колку песни можеш да премоташ во одреден интервал. Мислам околу 5-10 (forward/skip) во 1 час. И ако не ти се погоди песната, мора целосно да ги слушаш, не можеш ни seek на песна. Барем вака беше последен пат кога пробував пред 2-3 години. Ужас.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Јас користам пиратски веќе 2 години. Единствено морам да се најавувам на секој 2-3 недели со УС ип адреса и толку. Слушам што сакам со неограничен број на скип, и неможам да ги даунлоадирам песните.

9 август 2018
1.172
477
Ако некој сака пиратски spotify apk пишете ми у пп ќе ви пратам.
Има скоро се што има Spotify Premium, само што нема offline симнување, има реклами (ама тоа на USA, кај нас нема), и постапката е иста, се логира со VPN само кога треба, и се користи најнормално.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
До сега истава метода што ја пишувате ја користев на андроидот, сега гледам за иос постои нешто како Spotify++, али имам неуспех со инсталирање. Некој со иос да знае што како треба?

И

Избришан член 42370

Гостин
Искористив ProtonVPN, се логирав еднаш и сега не бара VPN, до кога ќе видиме :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Јас го решавам со нарачување на Spotify Gift Card кај еден пријател од Америка, он ја гребе картичката и ми го праќа кодот. Доста комплициран метод, но тоа е, кога Spotify не ми ја прифаќа картичката. :)

Моја сугестија е да си најдете некој за Spotify Family и проблемот ви е решен.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Да ја освежам темава. Доколку некој сака Spotify за AndroidTV нека ме контактира преку ПП. Апликацијата е модувана и работи се на неа, вклучително и Spotify Connect (тестирано). Исто имам и Spotify модувана за Андроид телефони што работи беспрекорно.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Ја најдов за Андроид која е премиум верзија и одлично работеше. Ама за ios нема саглам. Два дена работи, пет не работи.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ја најдов за Андроид која е премиум верзија и одлично работеше. Ама за ios нема саглам. Два дена работи, пет не работи.

Или наоѓате некој да ве стави во Spotify Family за 2-3€ месечно... Или на eBay купете си subscription 1€ за три месеци.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Јас налетав на 3 - 4 на ebay коишто ме ставија у Spotify Family и ми скина акцес за 3 дена, па ги снема после.
Вака си користам модувана апликација на којашто се логирам на VPN секои 14 дена и тоа е тоа. Се работи, освен download.
@DrMTR ако имаш подобро од ова, те молам понуди ја во ПП.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Јас налетав на 3 - 4 на ebay коишто ме ставија у Spotify Family и ми скина акцес за 3 дена, па ги снема после.
Вака си користам модувана апликација на којашто се логирам на VPN секои 14 дена и тоа е тоа. Се работи, освен download.

Треба да внимаваш кој селер го користиш. Лично јас се снајдов со пријател од USA ме стави во family plan и му префрлам пари на PayPal.

Не ти треба модувана апка за тоа. Можеш само да симнеш Spotify преку US Google store и пак со VPN ќе гураш.

Инаку, дали со модифицирна апликација, добиваш 320kbps стрим?

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
OS
Windows 10 PRO 64bit
Кај мене е уште поголем проблемот што и со vpn и со менување на регионот на сите страни на ios пак ме враќа на Македонија и не ми дава да ја симнам легалната верзија...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
За жал тоа е тоа. Нема друга алтернатива засега. Подобро да се најавувам на 2 недели, отколку ништо. Секако најавата трае 10 секунди. Ништо страшно.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.266
798
delicon.mk
Кај мене е уште поголем проблемот што и со vpn и со менување на регионот на сите страни на ios пак ме враќа на Македонија и не ми дава да ја симнам легалната верзија...
Направи посебен акаунт за вакви работи. Најавувај се само кога ти треба за да симнеш нешто.

7 февруари 2013
948
1.086
Јас за 2.5$ веќе година ипол имам Премиум преку Family pack. Имате одлични понуди на HackForums. Тоа да ве стави некој и да ве отфрли после 3 дена пишување еден коментар за случајот и ќе изгуби 90% од идни муштерии, нема шанси да се случи и на redditbay и на hackforums со вакви акаунти. Секако, таргетирате селер со добра репутација и што поголем број продажби

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Јас за 2.5$ веќе година ипол имам Премиум преку Family pack. Имате одлични понуди на HackForums. Тоа да ве стави некој и да ве отфрли после 3 дена пишување еден коментар за случајот и ќе изгуби 90% од идни муштерии, нема шанси да се случи и на redditbay и на hackforums со вакви акаунти. Секако, таргетирате селер со добра репутација и што поголем број продажби
А како ја симнуваш официјалната апликација кога не ја дава во Плеј стор?

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
А како ја симнуваш официјалната апликација кога не ја дава во Плеј стор?
Веќе 2 години користам Spotify premium преку family plan. Ако се сеќавам добро процесот идеше вака:

1. Се ставаш на америчко VPN (јас користев TunnelBear)
2. Преку apps бришеш data на Google Play Store
3. Во плејстор мењаш локација дека си во Америките
4. Симнуваш Spotify
5. Boom bitch, го хакна системот

После тоа слободно можеш да си вратиш локација назад во Македонија, не прави проблем. Еве 2 години поминаа и сѐ уште си добивам редовни апдејти на апликацијата, иако локацијата ми е вратена на Македонија.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
OS
Windows 10 PRO 64bit
Направи посебен акаунт за вакви работи. Најавувај се само кога ти треба за да симнеш нешто.
Да си ми жив. Како не ми текна на оваа ситница, ја симнувам пиратерии, менувам регион место за 5 минути да креирам нов профил.
Дали автоматски ќе се апдејтира пошто го вратив пак профилот од Македонија?

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage