Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Беко prosmart inverter моторот користи магнети наместо четкички на моторот, т.н. brushless мотор, LG direct drive веројатно не треба ни да се објаснува, мотор директно поврзан со барабанот, без дополнителен ремен и барем 10 години во употреба е, т.е.
проверена технолохија. Веројатно и двете се добри, јас на пример би одел со LG

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Пред година ипол зедов од Сетек, Мидеа 7кг. Предходната ми беше 8кг демек.
Али барабанот на Мидеава е огромен и многу повеќе збира алишта него ли што збираше таа од 8кг
Инаку ѕвер е машината особено програмите, за 50тина минути ги вади џам перени алиштата плус, салам исцедени делуваат како повеќе од полу суви.
Така да кога би се прашал јас препорачувам Мидеа плус има и одлична гаранција од 5 години.( Најбитно е тоа што вика ,, Ако се расипе во гарантен рок-не ја поправаат туку одма ти носат НОВА)
И најпрост модел на Фаворит од 200 евра вади полусуви, има опција за 60 минути да испере и ги вади чисти.
Веќе се користи 9 години. Нема мака.

Ова испаѓа дека и овие модели за малку пари исто може да се погодат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.698
3.813
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
+1 Беко за наш пазар. Поточно моделите WMY 8xxxx со оптисенс сензори.

Траат ко магариња.
Немаат проблем со водата.
Гаранција 5 или 10 год.
Има резервни делови на претек.
Проблеми ако има никогаш не е со моторот. Потенцијално пумпата за исфрлање на вода ако нешто веќе „рика“.
имаме дома беко машина преку 9 год, цркна моторот после 5 год ама како што кажа има делови на претек и веднаш беше нарачан од скопје и заменат, бтњ презадоволни се дома од машината

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
76
18
Дечки малце нубовско прашање, колку се маркетинг, а колку вистински имаат влијание енергетските класи кај белата техника? Колку реално ќе ми направи разлика во потрошувачка на струја?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Дечки малце нубовско прашање, колку се маркетинг, а колку вистински имаат влијание енергетските класи кај белата техника? Колку реално ќе ми направи разлика во потрошувачка на струја?
Воопшто не е маркетинг, тоа е по барање од Европската комисија. За секоја категорија уреди има правилници како се пресметува и означува. Имај предвид дека на неколку години критериумите се затегаат, така што уред од А класа произведен сега е поефикасен од уред А класа произведен пред повеќе години.
За повеќе информации.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Зависи за кој уред. Ако е за маталка за нескафе нема да има некој ефект. Ако е за сушара ќе има ефект. Ако е за топлинска пумпа за греење ќе има голем ефект.

Завиди колку се користи уредот.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Во ЕУ имаат рекласифицирање.

До сега ако машина за садови била А+++ по новиот стандард е Б или Ц. Пример само.

Сега кога земав нова машина имаше EU class B и rest of the world A+++. Чинам од лани е ова.

Edit да од март лани

P049826-792415.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Истото го приметив и јас пред Нова Година уште, кога барав машина за садеви. Оваа што ја земавме е A+, по ново изгледа беше D.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.698
3.813
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И фрижидерите се со сменати букви, летото земав либхер и беше означен со F

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Здраво на сите,
Дали фрижидер со технологија NEO Frost и инвертер мотор треба постојано да работи? Ме убедуваат од сервис дека така требало...
Благодарам!

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Здраво на сите,
Дали фрижидер со технологија NEO Frost и инвертер мотор треба постојано да работи? Ме убедуваат од сервис дека така требало...
Благодарам!
Што ти значи работи? Компресорот позади/доле не треба, вентилаторот внатре треба.

Sent from my Телефон using Tapatalk

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Што ти значи работи? Компресорот позади/доле не треба, вентилаторот внатре треба.

Компресорот работи нон стоп... некад се случува да исклучи и после 5 до 10 мин. Пак се вкчучува.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Компресорот работи нон стоп... некад се случува да исклучи и после 5 до 10 мин. Пак се вкчучува.
Не би требало толку, ама се зависи од многу фактори. Колку е полн фрижидерот, дали се саглам гумите (дали дихтуваат), да не е изменувачот позади многу прљав и слично. Се друго треба да се провери од мајстор (внатрешен изменувач, термостат, греач, ...).

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво.
Имам кафемат за турско кафе на Горење.
Во Горење сервис рекоа дека не го поправаат а е надвор од гаранција за замена.
Дали знаете некој сервисер низ Скопје каде може да го однесам ?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Здраво.
Ако е греачот џабе. Нема такви резервни греачи нигде, т.е. не носат. Јас си купив скроз ново на крај

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Здраво.
офтопик:

Убаво е кафето во ваков кафемат? Ама искрено..

Имам некоја „траума“ од студентски денови кога турско се правеше у вакво нешто - и ми беше едно од нај-невкусните кафиња на свет :D

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
офтопик:

Имам некоја „траума“ од студентски денови кога турско се правеше у вакво нешто - и ми беше едно од нај-невкусните кафиња на свет :D
Не знам, ниту еднаш немам направено кафе во него. Го користам за греење на вода за млеко и кашички на децата.

Инаку да нема забуни, веке си купив ново, само барам да видам дали ке можам да го оправам старото.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
офтопик:

Ваљда навика, и начин на правење. Јас го правам на 2 наврати, со пауза за да не биде онака набрзина сано провриено. Инаку самото ѓезве се користи и за подгревање вода за разни намени набрзина. Така да некако се навикнавме на него.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
На старото работно место користевме 4 години, дома го имам преку 2 години... И еве пред брзо земавме за на работа.
Мене кафето ми е топ, добар кајмак, брзо и се.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.625
3.180
Здраво.
мора да го поправат иако е надвор од гарантен рок. Во гарантен рок се поправа бесплатно, вон тоа со плаќање. Законски има рок во кој за некој производ мора да се обезбеди сервис. Прашај си во агенција за заштита на потрошувачи и побарај од нив на писмено да ти вратат дека не сакаат да сервисираат нивни производ.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250

прв пат ја отварам темата иако има 28 страни.

еве едно видео (најлесна форма во која ги конзумираме информациите денешно време):

View: https://www.youtube.com/watch?v=61bU8g7xJzo

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Фрижидер Беко од Нептун со помината гаранција кој сервисира во Скопје?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно