Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Мислење за Беко фрижидери до кај 30к? Или да се оди на Самсунг посигурно?

Sent from my Huawei Honor 8x using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Беко има најдобар сооднос во поглед на платено/добиено. Мислам дека Самсунг за бела техника е преценет. Многу електроника буткаат во нивните работи. Оди со Беко поскапа верзија. Немаат мака !

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905

Бабата и дедото имаат Самсунг од 60к глава не кренаа од сервисери. Убаво ти кажа @DrMTR земи си друг бренд.
Јас имам Zanussi од пред 8 години го земав некаде 16-17к супер се погоди.
Го земав наједноставниот модел без тракатанци, но земав средна класа, не од најефтините.
Само гледај комората да е доле, по практично е.
Не земај некои со место за да ставиш сок во нив, па со вентилче и слично, никогаш нема да го користиш, само бактерии ќе ти шири.

Иванчо

hello world
22 мај 2013
434
654
Resen, Resen, Macedonia

Имам Беко фрижидер но фрост купен пред нецела година, спие не сака да слуша, практичен голем има и огромен дел за замрзнување со комори кои се вадат топ е за парите
Јас го платив 21/22 к

brasica

lurker
18 април 2010
688
1.052
brasica's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7800X3D Arctic Freezer III 360 RGB
Motherboard
Asus X670E-F Gaming
Storage
Kingston KC3000 M.2 2TB II KC3000 M.2 1TB
PSU
Lian Li EDGE EG1000
RAM
G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB 6000Mhz CL36
Video card
EVGA RTX3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Lian Li O11 Vision
Mouse
Logitech G Pro Wireless
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
SMSL Sanskrit 10th MKII + PSB Alpha PS1
Monitor
Asus PG348Q
OS
Win 11 Pro
Со беко не сум имал искуство ама меѓу лг и самсунг фрижидери за мене дефинитивно лг. Имам по 3 од двата бренда, лг најстариот е 12 години и немало никакви проблеми до сега. Самсунг, 2 од 3те се расипаа по краток период, нешто им мрзне позади, 3 пати доаѓаше сервисер, а не се ни исти модели. Едниот е двокрилен, од големите, другите два се нормални 60цм. Братучед мој исто зема двокрилен самсунг, уште од нов со фабричка маана, па едвај му го заменија. Сеа пак си земав лг. Мене такво ми е искуството до сега.

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
Препорака за LG No Frost и од мене.
Првиот има повеќе од 15 години, вториот еве го четврта тера.
Никакви проблеми.

Melisandre

hello world
6 мај 2019
143
285
Се благодарив. Ниво на ладење средно жалосно, и два месеца немаше, термостатот умре. И кога го средија по 6 месеци од кога беше пријавен, работеше, ама без светло. И оптимално исправен, пак ладење никакво.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Беко комбиниран купен од оние најевтините од 250 евра не се слуша кога работи и убаво лади и на 2ка.
Во МКД е тоа како ќе ти се погоди и најскапото може да се расипе пред она најевтиното.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
ЛГ но фрост, нема подобро нешто, 20 години од првата серија но фрост, кога прашував по други продавници и им го објаснував принципот на работа ме гледаа со чудење. Имам и двокрилен Даеву исто но фрост 5-6 години досега нема никаков проблем. Самсунг досега по пријатели сум гледал, и доста поплаки сум слушал за оваа марка од нив, но немам лично искуство.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Пред 8 години купен Gorenje најпрост што може. Од високите :) Со комора долу
Нит анти фрост, нит инвертер, нит нишчо

Ни замрзнал, ни бучи ни ништо. Освен што лади прекрасно

Постов уште малку можев да го средам да биде Словенска антитеза ама немам време сеа :D

Беко NoFrost се исто така добри, ако Нептун не ти испорача експонат од дуќан, па уште и удрен од виљушкар, па да нејќе да ти го замени, па да идеш во пазарна, па да си имаат чоек у пазарна и инстант да те одбијат. Али фрижидер ко фрижидер, добро работи, лади пиво на точно 4 целзиуса.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Беко NoFrost се исто така добри, ако Нептун не ти испорача експонат од дуќан, па уште и удрен од виљушкар, па да нејќе да ти го замени, па да идеш во пазарна, па да си имаат чоек у пазарна и инстант да те одбијат. Али фрижидер ко фрижидер, добро работи, лади пиво на точно 4 целзиуса.
Уууу, највише ги сакам овие. Имам вертикален замрзнувач и машина за перење, така донесени со по некое вдлабнување од страните. На едниот 50евра ми симнаа, на машината мислам 2000ден. Еве ги работат 10тина години веќе.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.742
Скопје
www.facebook.com
Може и нов биос да и флешнеш, подобро ќе копа - пардон пере. :)
Ако има 4 јадрен процесор има да ја клокам до лудило... Ама прво ке и турам водено ладенје за да не грее процесорот :D
Мислам дека со HomeWhiz App се врзуваат. Привју и команди.
Да HomeWhiz e , тамам кастом команди внесување за перење на нечисти мисли како тие на @Avid.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв