Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

СЕТ Компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ај те молам.............................не тролај........у анхоч уште не си влегол трчаат по тебе..и не иди контра само и сам знаеш што мислам како и другите 10 души
затоа пошто му се мн добри сет купува од АНХОЧ ;) уживај си

theMAD

user
6 декември 2012
1.083
1.457
Свети Николе
www.instagram.com
theMAD's setup  
Processor & Cooler
Core i5-3470 @3.4GHz
Motherboard
Asus P8B75-M LX
Storage
1TB WD + 1TB WD External
PSU
CM 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blu @1600MHz
Video card
Gigabyte GTX 760OC
Case
CoolerMaster Elite 370
Mouse
A4Tech Bloody V7
Keyboard
Deluxsomething
Audio
Steelseries Siberia V3 + Trust Tytan 2.1
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 7x64
+1 затемава, и јас имам негативно искуство со СЕТ од пред 2 месеци за 1ПЦ чекав 5 дена само за да се договориме, ме мотаа немало ова па мозе ли тоа па ова па она едвај се нарпави договор како шо треба

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Мене ме префрлаа, од еден на друг да ме обслужи. После тоа кога конечно нарачав, чекав 20мин да ми ги донесат 2та дела, и уште толку да ги платам.(Рузвелтова)
Сервисот таму исто така се обидуваат да им пикнат на муштериите било што колку да ги отарасат, бидејќи искрено просечно македонче незнае разлика од тоа што го оставил делот и му го замениле со друг дали е подобар или полош. Последно време глеам да ги избегнувам Сет, ама што да правам кога имам симпатија кон Асус... Нема никакви информации да добиеш по телефон за делот што си го оставил кај нив на сервис(бидејќи едноставно не ти дигаат), се додека сам не отидеш и се распрашаш.
Ах да кога идев кај нив во сервис, пред мои очи еден од сервисерите 4-5 хардиска буквално ги тресна од маса.

Пред 3 години кога склопував ПЦ кај нив имав сосема позитивно искуство со нив ме обслужија одма и се како што треба, а тоа што го прават сега незнам... Како да им викаат прајте што сакате, немора ни да се замарате со продавање.

bate mile

hello world
4 октомври 2011
413
213
samo sto go sklopiv pc-to posle mesec se rasipuva i mi ostanaa netestirani plocata i procesorot, procesorot go vrakam vo anhoch i za 2-3 casa mi go vrakaat testiran, zaedno so ispratnica. Plocata vo set ja cekav mesec dena a najmnogu se iznervirav koga morav da trpam nokoj si na prodazba kako me gleda kako kriminalec, ova mi se sluci na ruzveltova a prikaskata vo gtc me mrzi i da ja pocnuvam tolku sto e dolga i siroka, ali set drzi Asus i sah-mat

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.127
14.268
Мене ме префрлаа, од еден на друг да ме обслужи...
ама што да правам кога имам симпатија кон Асус...
бидејќи едноставно не ти дигаат...
Ах да кога идев кај нив во сервис...
кај нив имав сосема позитивно искуство со нив ме обслужија одма и се како што треба...
прајте што сакате, немора ни да се замарате со продавање...

Е ова ти е извадено од контекст. Чисто како пример. џаст кидинг. :D

Како и да е се согласувам дека многу од нашите продавачи треба да разберат дека не е само платата во прашање па ако е висока ќе работат подобро а ако е пониска тогаш боли ги ѓока. Никој не ги натерал да работат таму.

Не знам кога ќе научиме дека не треба само да работиш туку и да се трудиш да работиш подобро зашто само така ќе се надградуваш себе си и ќе те ценат. Ама изгледа сеуште функционира колективното и секој кој ќе проба да сработи повеќе ја крши нормата во рамките на ист работен колектив.

pinky

lurker
23 мај 2009
525
428
Пред некоја година, на моите им продале Asus "LED монитор". Тоа они да ти прочитале дека копчињата имаат LED осветлување и автоматски го ставиле во класа LED монитори. Моиве некако им го вратија, али Сет продолжија да си го продаваат како LED, пошто ние грешка сме биле.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
НАДОПОЛНЕТО: Исто така летоска,идеме со еден другар да купи мр4 од тие SHITAvatec,и добро,го отвара у жена парк(у гтц бевме) тоа ко да го џвакал некој,али ајде...го уклучува екранот малце искривен.........се вративме И ТИПЦИТЕ НИ ВИКААТ ОСТАВЕТЕ ГО ЌЕ ГО ПРАТИМЕ НА СЕРВИС!!! за нов производ?????? да чекам сервис????? и по мало препуцавање му го сменија,после тоа идеме дома СО НАДЕЖ дека се е добро,уклучување тоа и тоа со крив екран.....и батеријата после 2 песни мртва,пак се враќаме И ПАК НА СЕРВИС ДАЈТЕ ГО ЗА НОВ ПРОЗИВОД АЛОООО КОЈА ЛОГИКА??? и на крај отиде со мајка му xD ги напраи ремпере и му ги вратија парите и си купи од Anhoch mp3

martin_mace

read-only
2 април 2012
10
2
Колку лоша репутација, после сето ова што го прочитав за сет, како воопшто опстанува таа фирма со толку продажни салони и со толку вработени ги има секаде низ македонија, не ми е јасно.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.510
7.817
Скопје
www.facebook.com
Колку лоша репутација, после сето ова што го прочитав за сет, како воопшто опстанува таа фирма со толку продажни салони и со толку вработени ги има секаде низ македонија, не ми е јасно.
Изборот на компјутерски делови му е поголем. Услугата никаква.

Alex

hello world
10 август 2008
340
169
СЕТ сега се фокусирани на електрични шпорети и фрижидери :D Да не се будали да се занимаваат со некакви си компјутерски компоненти :p Идеш купуваш електричен шпорет ти се посветуваат 100%

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
СЕТ, ГТЦ, лани некаде, прашував што иде во комплет со тогашниот асус g74sx, ми викаат ранец, маус и уште нешто...и им викам дајте ве молам проверете, битно ми е...и продавачот ми вика и иди поштовање :minishock:

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Во Битола во Сет купив усб ама од тие "тенките" и се погоди да не влага у компујтерот за кој беше наменет. Свињата дебела што работи таму како продавач ми се смееше и ме провоцираше а шефот се потпосра кога му ја спомнав ДПИ (која само што искочи кога јас влегов и беше у продавницата спротивна) и му го цитирав законот за заштита на потрошувачи (он го нарече закон за трговија). Па ме тераа да го донесам десктопот до кај нив они да виделе, па ме прашуваше свињата дебела да не е од галичките десктопот. После пола саат натегање и расправии за мочани 310 денари се среди ми дадоа ново.

Истиот ден кога се издеси ова погореопишаното (понеделник) им се најавив во сервис дека имам уред за сервис и благовремено да обезбедат замена. Шефот не бил таму бидејќи он бил задолжен за тоа - тврдење кое покасно ќе се покаже како лажно - ми беше издаден уред од вработената.
Во вторникот им дојдов, шефот пак не беше таму и тој грдиот од сервисот ме убедуваше дека не сум имал право да барам заменски уред на користење. Шефот ќе ми се јавеше кога ќе се вратеше истиот ден.
Среда пак доаѓам, шефот веќе ми го вртел бројот на телефон кога влегон (жими тестисов) веќе сфатиле дека сум сериозен за заменскиот уред, ама немале они на лагер како магацин, па да видат од каде би земале (од преку улица?!), ист таков немале (имаа на лагер проверив, high end). Им оставив број да ми се јават кога ќе најдат.
Четврток и Петок не се јавија.

Следниот понеделник идам, ок го имаме уредот ама не е тука ај ако не остај го твојот па ќе ти се јавиме кога ќе го имаме. Си искочив, се јавуваат после пар саати, отидов ми дадоа некое срање, не го ни уклучи таа да ми покаже дека работи, потпишав реверс и си искочив.

По 10 дена ми се јавија дека мојот уред е среден, го вратив земениот на реверс, го видов мојот, навистина беше среден проблемот и тоа беше крај на причата.

Со Мебиус сум имал позитивно искуство, било да е за РМА (веднаш ми сменија хард, само не ми дадоа гаранција за него иако по закон ми следи) било да е поправка за компоненти на кои они не се увозници.

Утре ќе видам какво ќе биде искуството со ИТД, се надевам позитивно.

Извинете за долгиов пост, но се надевам дека ќе му биде beneficial.

И уште една забелешка до prichina - нема зашто да си саркастичен, нормално е да ти обрнат внимание кога ќе влезеш во продавница, макар и едно "добар ден". Поради продавачи кои играат "кој писне гомна стисне" не влагам у пар продавници а следствено на тоа нити таму трошам пари. Простаци кои незнаат да продаваат нетреба да се на тоа работно место. Има многу луѓе кои знаат.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.680
3.290
на темава:
анхоч се супер, ама ко отидов по ранец за лаптоп ми падна вилица.
неможе бре ист ранец во техномаркет да е 1600 а кај нив 2600
едноставно НЕМОЖЕ.

од сет не сум пазарел хардвер одамна. причина: анхоч :)

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
А зошто нарачувате од СЕТ, кога Анхоч можат да ви го нарачаат по иста цена (слична) ако веќе го има тој продукт во Македонија.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.250
5.582
Скопје
Јас лично не сум имал проблем со СЕТ. Пред некој месец земав матична, рам, фанови и слично и бев брзо услужен. Да потенцирам дека девојката на „каса“ во ГТЦ ми е поранешно комшика па вртиме по 3-4 реда муабет и некои си 5-10% попуст :D

Се согласувам дека не се многу услужливи во делот, што ви треба, како можам да ви помогнам, полно пати сум влегол да гледам куќишта, надворешни дискови, разни ствари и никој да не ми направи муабет.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
И јас не сум имал проблем до сега. Ниту со сервис ниту со услуга... може би некогаш на рузвелтова поспоро се “лепат“ за тебе, ама тоа ако имало гужва. Лошо искуство до сега немам. Пак кажувам, IMO односно, мене ак ме најдовте!

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
859
943
Па ако се избрукаат пред тебе, знаат дека одма на телевизија можеш да ги кажеш. :D Инаку, и јас сум немал проблем, ама па никогаш не сум ни влегол, се дилерски, а среќа сум немал ни потреба од гаранција. :D

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Не бе, не сум јас, чисто налетав на постот.

Ова е врвот:

Set @Darko Повели во секое време со инспекција на која имаш право како потрошувач, но потоа биди подготвен и да ги сносиш последиците поради валкање на името.

Не разбирам дали се закануваат со физичко насилство, тужба или што? Просто не ми се верува дека една фирма може да се закопа во толку длабоки г***а, наместо да се извини и од лошото искуство на клиентот да направи позитивно и со тоа да привлече нови.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492

Не бе, не сум јас, чисто налетав на постот.

Ова е врвот:

Set @Darko Повели во секое време со инспекција на која имаш право како потрошувач, но потоа биди подготвен и да ги сносиш последиците поради валкање на името.

Не разбирам дали се закануваат со физичко насилство, тужба или што? Просто не ми се верува дека една фирма може да се закопа во толку длабоки г***а, наместо да се извини и од лошото искуство на клиентот да направи позитивно и со тоа да привлече нови.

Дечки...
Фино лепо ги исчитав коментарите кои се поставени...
Искрено не ми се верува на постовите кои ги имаат сите напишано освен тој што говори во името на СЕТ.
Не сакам да напаѓам или да бранам никого, но во овој случај СЕТ се апсолутно во право.
Сите останати коментари се во моментот неиздржани. Не видов никаде закани или физички пресметки, едноставно си кажаа дека доколку има интервенција од ДПИ, и доколку се установи дека СЕТ е исправен, а потрошувачот на ваков начин се однесувал, клеветел и тн и тн, може да сноси одредени прекршочни постапки, за кои мислам дека нема да биде баш среќен ако му се врачат.

Апсолутно се во право дека производ купен од било која фирма, доколку појави недостатоци во рок од хх работни дена се должни да го сменат без никаков пардон, но по истекот на тие денови, производот е должен самиот купувач да си го носи во овластен сервис, во случајов тоа е сервисот Неоком.

И немојте да мислите дека продавачите се се уште глуви, ќорави и слепи...По многу слични случаеви и заканување со ДПИ, многу добро ги имаат прочитано законите и нивните права како продавачи. Така да внимавајте...Не е се исто како што беше пред година, две, три...
Исто така пред да настапите безобразно како купувач, осигурајте се дека сте 100% во право, за да не се избламирате и да не ви се смеат, како во овој случај кој го читам.
Ова е стварно еден излив на фрустрации од страна на незадоволен корисник, кој верувам дека не го прочитал гарантниот лист и гарантните услови...
Во последно време гарантните листови се изработуваат во пристуство на правници, кој многу мнпогу добро знаат што све треба да пишува за да не дојде до недоразбирање.
Се надевам дека оваквите случаи ке имаат хепи енд.
И доколку Дарко е толку сигурен и убеден дека е во право, слободно нека им однесе ДПИ...
Правдата е секогаш на вистинската страна, а и секогаш тоа треба да биде така.
Поздрав

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Апсолутно се во право дека производ купен од било која фирма, доколку појави недостатоци во рок од хх работни дена се должни да го сменат без никаков пардон, но по истекот на тие денови, производот е должен самиот купувач да си го носи во овластен сервис, во случајов тоа е сервисот Неоком.

Според тебе што мислиш, дали го има ова наведено во гаранцијата за телевизорот ?

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Кога решив да купам нова конфигурација (пред скоро 3 месеци), најпрво се обратив во Сет затоа што таму имаше матична каква што сакав, куќиште, рам.. Единствено го немаше I5 3570K, го имаше само нон К. Културно ги запрашав лали има прилика да го набават тој процесор и да ја склопат конфигурацијата кај нив. Добив отсечен одговор НЕ! Не планирале да го порачуваат процесорот (нека не го порачуваат, нека го купат од Анхоч). И толку. Немаше простор за дуг муабет. Јас ќе си го купев од Анхоч, немаше проблем, од кај нив ќе го купев остатокот...
Тој пристап ме наку*чи. Појдов преку улица во најблиската продавница за компјутери и им ја кажав конфигурацијата. Ми кажаа дека можат да ја склопат. Ми ја кажаа цената која ми одговараше (300 денари помалку од очекуваното) и ми кажаа дека ќе ми се јават кога да појдам да го земам компјутерот.
По 2-3 дена ми се јавија, платив, го зедов компјутеро и со здравје да си го служам.
Матичната, рамот и куќиштето сосе напојување се од Сет, а процесорот од Анхоч :)
Значи муабето ми е дека овие од Инфогејт (Битола, од таму го купив компјутерот, тие ми ги нарачаа деловите) беа толку фини иако ги немаа компонентите на лагер, а Сет шо ептен се чаталат ме пречекаа со крајно непрофесионален однос.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Не сум купувал скоро телевизор, не знам, но и да не е наведено, што би било нормално, да се искористи неинформираност, верувам дека не е напишано тоа: Ако производот во рок од хх дена пројави неисправности, ке се замени со нов....
Значи секој гледа да си се покрие самиот себе си.
Но во конкретниов случај...Мртви пиксели се јавуваат после два месеца, а не после хх денови, и друга работа е тоа што 4 мртви пиксели не се сметаат за дефектен панел!
Јас имам некое инфо дека се сметаат 7 или повеќе мртви или заглавени пиксели на 1цм квадратен површина, но можеби да сум и грешка...Тој податок би требало да го има во самата гаранција.

Јас лично имам добиено нов дигитален апарат заради појавување на 3 мртви пиксели на ЦЦД сензорот бидејќи никаде во гарантниот лист не беше тоа нагласено, но затоа на сајтот и контактот директно со производителот на мое барање ми доставија кои се гарантни услови и дека на ЦЦД сензорот не треба да има мртви пиксели, а на ЛЦД екранчето може да има, и за него не важи гаранција за три мртви пиксели.

А еве ви официјален документ од Самсунг и немојте да скокате многу. Прво прочитајте.

Dead Pixel Limited Warranty Statement

TFT-LCD/LED/PDP & Monitors

The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD/LED/PDP & Monitors contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging.
Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.
Bright Dot Defect occurs when pixels are always lit or "ON". Black Dot Defect occurs when pixels are always dark or "OFF".

Извор на кој може да прочитате за вашите права и производите на самсунг:

http://www.samsung.com/my/support/warranty/warrantyInformation.do

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда