Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

СЕТ Компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

jumayli

Баниран/a
21 март 2013
193
113
Охрид
Ова е класичен проблем што знае да се јави со TN монитори...имав таков проблем, кога работев на еден проект, анимација, композитинг во афтер ефектс , на бела позадина цртав...кога го сменив со Dell мониторот, не можам точно да ја поврзам логиката и теоријата, ама има некаква врска со профилите, тогаш приметив дека белата позадина всушност не ми е бела позадина :) Ја измерив, исто и твојата ја измерив, не е чиста бела, има некој тинт, изгорена е со црвена мислам..
Интересен муабет :)

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.249
5.580
Скопје
@jumayli , знаеш дека позадината на аватарот не ти е чиста бела така? :)
Ама ги изигнорира Даниел и Флегма со прашањево.

Он топик за боиве, има врска тоа ако се зачува со профил во Фотошоп пример? Јас сум приметил на работа (Дел монитор) слика која ќе ја зачувам со тоа профилот штиклиран, на лаптопов други ми се боите. Иначе екранот на лаптопот не ми е TN. ShytN ми е!

Psychoo

hello world
1 мај 2008
374
7
Ohrid
Зависи од лугето кој работарт,а не од СЕТ.Еве охрид СЕТ се прекрасни,услужливи и све што треба,но не е исто во другите салони на СЕТ,све зависи од културата и ангажираноста на вработените во салонот

Ако се лажеме прекрасни се. Па по неписмени од тие во Охрид не сум сретнал во ниедна продавница !!!

Bozter

Баниран/a
24 октомври 2011
1.399
695
Дечките од сервисот на нико се сосема рандом. понекогаш кога им се работи за 1 ден ќе ти завршат работа, понекогаш по цели месеци ќе те влечкаат.
во дуќан се сосема коректни, 8/10.

Сет во центар се тапа. незнаат што да кажат за производите. Како да соберете човек од улица и да му кажете ај сеа продавај компјутери. 4/10

дечките во анхоч, професионалци и во дуќан и во сервис . не коментирам тука. 10/10

Амц. Зависи на кој ќе налеташ и во сервисот и во дуќанот. бегај ако е женско. 5/10

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Ако се лажеме прекрасни се. Па по неписмени од тие во Охрид не сум сретнал во ниедна продавница !!!
Е сеа претеруваш. Вистина е не се многу обучени, ама затоа се културни услужливи и расположени за муабет. Ако делот го нема тука излегуваат во пресрет да нарачаат од другите градови. А за понеписмени има и многу повеќе понеписмени и те пречекуваат како мајката да си им ја ебел.
Нејкам да завземам страна,може си имал лошо искуство ама од тоа што сум го видел најуслужливи биле во СЕТ Охрид.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Сепак најопасни се продавачите кои мислат дека знаат.

Hristijan_95

hello world
17 мај 2012
294
175
Скопје
Hristijan_95's setup  
Processor & Cooler
Intel core i7-2600 3.4ghz
Motherboard
Asus P8 H61
Storage
120 GB Samsung SSD 840 EVO
PSU
Cooler Master GX 550
RAM
8 GB
Video card
Sapphire Vapor-X R9 280X
Case
Cooler Master HAF 922
OS
Windows 10
Јас имам доста пазарено од СЕТ Компјутери и само позитивно искуство имам.. Јез да имам научено 2-ца продавачи што се фини и имаат знаење и стално кај нив идам. Нај океј се и со цени и со услуги..

Во секој случај незнам по која логика темава стои во Програмирање.. :)

Bozter

Баниран/a
24 октомври 2011
1.399
695
Ако мислиш дека женска продавачка во ит дуќан како амц (подвлекувам бидејќи потенцирам стриктно на една од продавачките во амц-соравиа) ќе ти помогне во изборот на нешто кое претходно не си го гуглал, барал на нет и слично а ти фатило око во моментот и сакаш да го купиш ,мора да си будала.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Ауууу, што све се напишало, дури и не ми се верува...

Со деца ќе дискутираш нормално жими к*р.
Темата ја затварам.

+100...

@Bozter
Во ниеден случај не беше навреден. Единствено ти не си ја разбрал шегата, односно претходно цитираната теза на Фаталити се потврдува 100%. Така да јас немам причина да ти се извинувам за било што, или пак да ти се правдам...Единствено ти си тој кој треба да се извини пред да добие перманентен бан, чисто за да си заминеш без тежина на душата. За зборовите кои си ги кажал нема да дискутирам на форумов. Тоа се решава на друг начин, на не како буљаш пред монитор ако си толку мангуп.
Правилото кое си го постирал прво прочитај го, изанализирај го и потоа постирај го. Ако имаш нешто против мене, слободно пиши ми ПП.

@ MachineGunMan

Прво да те поздравам и посакам и на тебе убав ден како и на другарти. Нити сум јак електроничар, нити информатичар нити па доктор...Од сето тоа набројаното кога ке успееш да стигнеш до првото Н од нити, ке ти дадам спонзорство за да студираш во Мала Речица, пошто толку ти е капацитетот.
Да, и јас сум на форумов колку што ти имаш години и не ми дава за право да се однесувам како што не треба да се однесувам, а и незнам тоа каде сум го направил тоа?

@ Сите останати членови вклучени во дискусијава

Единствените кои се почувствуваа навредени од шегата се погоре цитираните. Незнам како вие останатите увидовте дека тоа е шега а не навреда и покрај тоа што немаше смајли???
Најверојатно и вие сте го навредиле со некој коментар...

Случајов ке се продискутира во администрација со мој предлог за бан на погорниот член.
Да, јас никогаш не се кријам и тоа што го имам го кажувам јавно.
Благодарам на оние кои ми го разбраа постот и кои имаа можност добро да се насмеат.

Уште еднаш ке ги цитирам зборовите на Фаталити:
Со деца ќе дискутираш нормално жими к*р.
Темата ја затварам.

Јас само ке додадам:
Со ИСФРУСТРИРАНИ и неизживеани деца на кои не им е посветена родителска љубов ке дискутираш нормално, жими к*р.

Поздрав и убав ден на сите членови на форумот. :kiss:

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи