Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

СЕТ Компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
do drugarot zoraan
golem broj lugje ti se zalat korekno i maski e da se kaze:
ok cenite ni se dobri imame roba ke se potrudime da gi popravime greskite fala za pozitivna kritika i tolku.
Ako ste pametni ke gi popravite greskite i ke si rabotite uste podobro a mozi da ne gi popravite no da izgledate fini na forumov dodeka nekoj pak ne se nakurci pa ve otera u 3pm.
Koga 1 mi ja kritikuva mojata firma mozebi me mrazi koga se 2 ne im sum po kjef ama koga 80% od lugjeto imaat zabeleski togas sekoj pameten ke se zaprasa samiot.
Si go trosam vremevo ne za set ili anhoch me zabole za niv nego z a nasite clenovi dobra zaednica e pa vredi.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
duna се спомна во муабетот :) Јас еве ќе кажам за максимално професионалната услуга во Дуна...момакот што работи таму, не само што ни дозволи со другарми да си погираме со ipod-от , туку и да ги рокнеме до јаја Harman Cardon тубите ^_^ . Исто и на iMac-овите, лаптопите, ноутбуците, притискавме со прсти по екраните и стискавме на тастатурите како неписмени...Дуна, best customer service во Македонија. Иако немам ниту еден Apple производ дома.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Тачно е, Дуна се супер професионални, иако сервисот ако нешто ти се зезне е скааааап. Али вреди, супер сервис е, и е сосема профи.

jumayli

Баниран/a
21 март 2013
193
113
Охрид
Мислам дека продавниците во другите градови не се сопственост на СЕТ, туку се отворени во партнерство со некој што бил подготвен да инвестира. Затоа и услугата се разликува од една до друга продавница. За продавниците во главниот град не сум сигурен, но можно е и таму така да егзистираат повеќе продавници под истото име (СЕТ).
Инаку, имаат добри цени и имаат добра понуда. Односот во сервисот на ул.Рузвелтова, Скопје, им е лош. Пред се тука мислам во делот при приемот на производот и експедитивноста. Во продавниците имаат лош пристап и не се потковани со знаење, воопшто. Можам да кажам и дека не знаат што точно продаваат. Но, ова веќе е и друго прашање - дали вработените работат со задоволство, дали се доволно платени...итн, што во секој случај зависи од оној кој го раководи СЕТ. А минимизирање на трошоците за работна сила кај нас не е нешто ново.
Сепак мислам дека ако некој тука има можност да ги пренесе сите овие информации изнесени во оваа тема, треба тоа да го направи. Така ќе и направи поголема услуга отколку влегува во полемики со членовите на овој форум. Сметам дека сите критики тука се доборнамерни и забележувам револт со примеси на жалење поради тоа што СЕТ и не се движи по патеката по која сите ние, хардвер ентузијастите,би сакале да се движи.

Јас сум убеден дека истите тие што сега пренесуваат негативни искуства, доколку нивните критики бидат прифатени, со огромно задоволство ќе даваат позитивни критики.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Па така е, *уров, ниту еден не се јави од Сет или соработниците на Сет да каже, опростете, опростете им, наша/нивна грешка е, ќе гледаме во иднина да го смениме односот, да се корегираме, да бидеме подобри. А, не само што се регистрира "наводно" вработен од сет за да искоментира, туку ги прави ретардирани, не само тој туку и соработниците на Сет напаѓаат, демек интелигентен треба да бидеш за да добиеш соодветен третман, пристап, однос. Не е океј во секој случај...и јас сум имал негативно искуство со сет сервисот, btw. Исклучок е Тања и дечкото што ми среди по дилерски ценовник да купам графичка карта, не знам како се викаше, Игор мислам или Иван. Ама, сум имал и позитивни искуства.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Ако е Тања продавачката од Рузвелтова да, океј е жената. И тој плавиот дечко што работеше во малопродажба во старото Сет на Рузвелтова беше истотака океј. Само они двајца.

А тоа дали Сет ќе се регистрираат и ќе имаат некаква комуникација со нас баш ме заболе. И бидете сигурни дека темава ја читаат и они. Јас имам лошо искуство со нив и тешко да пак ќе им оставам пари, макар требал да идам и до Солун.

Ова важи за повеќето IT компании во МК. Нека си ги средат и вработените и маржите и гаранциите (да не кратат од 3 на 1 година па да те тераат да доплатиш за гаранција на пр.) и сервисниот оддел.

Секоја чест на исклучоците како Инфопроект, Мебиус и Дуна со кои сум имал позитивно искуство.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
Немам некои проблеми со гаранции во сет а и Подобро да немам али за културата на дечките во Куманово може да се подобри. Некултурно е муштерија да чека додека тие пушат надвор или случај едниот си се играше со теевизорите а другиот си зборуваше на телефон а јас АКО НЕМАМ ПОПАМЕТНА РАБОТА КЕ СИ ЧЕКАМ

А за Дуна Зоран кажи ми која фирма е толку услужлива за да им дадеш тест хартија да ја испринтаат (оти принтњрите не им се во салпните) и ти ја донесат и да ти дојдат со сервисери и ти дадат повеќе солуции(поправка на стари принтери...)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
@zoraaan а ќе можеш да ми го појасниш овој момент, како успеавте цената на хардиск од 3200 после сервис и заменување на ист таков да му ја намалите на 2800?
picture006.jpg

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Конкретно јас сум од Штип, гледам дека има поплаки од АМЦ а пред година дена отворија и как нас, има 4 вработени, и мислам дека единствено овие луѓе ме разбираат што им барам и што проблем имам, реално, повеќето од вработените во ИТ куќите кога им барам нешто ме гледаат бледо, многу се неписмени. Лошо искуство имам со Нико на приземје во ГТЦ купував tt contact 29 Во потпис ми стои, во брзање бев немаше време ќе затвореа, чекав 10 мин да ми посветат внимание, дечкото што беше таму го замолив да ми даде нов неодпакуван , ми кажа дека нема и дека само тој на џамот отворениот сум можел да го земам, му кажав дека сакам неотворен и го замолив да види во магацин или во другите продавници да поминам да го земам. Ми одговори: дечко и овој ти е добар имам многу работа сакаш зимај сакаш не. Инаку за сет неам многу искуство, Веб страницата на анхоч најдобра, не се маам 2 саата за да стигнам до саканиот дел.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Јас и во Нико сум имал добро искуство, го познавам едниот момак, сосема бил ок со мене стално. Со сервисот не сум имал искуство.

zoraaan

read-only
20 февруари 2013
12
0
Bitola
@zoraaan а ќе можеш да ми го појасниш овој момент, како успеавте цената на хардиск од 3200 после сервис и заменување на ист таков да му ја намалите на 2800?
Погледнете го атачментот 6779
Јас овде гледам две фактури односно направени две сервисни замени.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Океј да преминам на поентата, кога ќе дојдам следен пат со расипан хард диск во сервис и истиот веќе не се поправа, ниту произведува - ќе сакам да доплатам, ќе доплаќам 3200 + 800 или 2800 + 1200(само пример) ?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Океј да преминам на поентата, кога ќе дојдам следен пат со расипан хард диск во сервис и истиот веќе не се поправа, ниту произведува - ќе сакам да доплатам, ќе доплаќам 3200 + 800 или 2800 + 1200(само пример) ?
Нема да добиеш одговор се кладам по Хајнекен пиво

Pilsator

lurker
15 мај 2012
532
160
Мислам дека продавниците во другите градови не се сопственост на СЕТ, туку се отворени во партнерство со некој што бил подготвен да инвестира. Затоа и услугата се разликува од една до друга продавница. За продавниците во главниот град не сум сигурен, но можно е и таму така да егзистираат повеќе продавници под истото име (СЕТ).

Не е оправдување тоа што се партнерство со некој што има пари. Доколку некој сака да го прошири бизнисот и СЕТ да биди име кое ќе означува професионалност не треба да си дозволи да зависи од партнерите. Сите овие партнерства (ако е точно) кои ги има остварено сет не се нови па да му се гледа низ прсти. Сакам да кажам за да напредуваат треба да се подобри И услугата кај партнерите и да се доведе на ниво какво што е во сопствените продажни места на сет (каде што би требало услугата да биде најдобра).

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Не е оправдување тоа што се партнерство со некој што има пари. Доколку некој сака да го прошири бизнисот и СЕТ да биди име кое ќе означува професионалност не треба да си дозволи да зависи од партнерите. Сите овие партнерства (ако е точно) кои ги има остварено сет не се нови па да му се гледа низ прсти. Сакам да кажам за да напредуваат треба да се подобри И услугата кај партнерите и да се доведе на ниво какво што е во сопствените продажни места на сет (каде што би требало услугата да биде најдобра).
ne se partnerski firmi, prodavnicite se 100% na set proverete po fiskalna smetka tuka nema laga, na fiskalnite si stoi primer set sks 2 bitola itn

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Даниел, не те разбирам што не ти е јасно? И како до сеа никој не ти одговори, значи во тоа време кога си го однел дискот, има намаление на цената на дискот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Даниел, не те разбирам што не ти е јасно? И како до сеа никој не ти одговори, значи во тоа време кога си го однел дискот, има намаление на цената на дискот.

Ако е ова во ред замисли што ќе се случи наместо дискови да се работи за автомобил и стан/куќа (која, btw, исто така има гаранција ако е нова градба)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Што ви смета тоа, објаснете ми? Падната цена на диск, го добиваш истиот диск? Објаснете ми како на дете

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Што ви смета тоа, објаснете ми? Падната цена на диск, го добиваш истиот диск? Објаснете ми како на дете
Проблем нема се додека тој/ти добиваш нов диск. Што ако тој како уштерија посака пари назад (после 3 последователни расипувања?)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Си платил 3200 денари, а ти пишуваат 2800 што не е јасно? Башка 3100 денари му е сегашната цена!

http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_15&product_id=38217

jumayli

Баниран/a
21 март 2013
193
113
Охрид
Во ред, се согласувам со тебе. Сепак, тоа дека се работи за партнерства беше само моја претпоставка. Неможам да тврдам бидејќи не сум сигурен во тоа.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
@jumayli , знаеш дека позадината на аватарот не ти е чиста бела така? :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Ова е класичен проблем што знае да се јави со TN монитори...имав таков проблем, кога работев на еден проект, анимација, композитинг во афтер ефектс , на бела позадина цртав...кога го сменив со Dell мониторот, не можам точно да ја поврзам логиката и теоријата, ама има некаква врска со профилите, тогаш приметив дека белата позадина всушност не ми е бела позадина :) Ја измерив, исто и твојата ја измерив, не е чиста бела, има некој тинт, изгорена е со црвена мислам..

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно