civikom
hello world
- 17 декември 2011
- 272
- 249
Јас на 22.03 поднесов,уште нема никаква потврдаНе ги контактирав, сабајле отворив и видов дека стигнал мејл со потврда (Поднесено на 27.03)
.Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација
Јас на 22.03 поднесов,уште нема никаква потврдаНе ги контактирав, сабајле отворив и видов дека стигнал мејл со потврда (Поднесено на 27.03)
.Ги исконтактирав, ми рекоа дека уште се чекало на потврда за повеќе уреди. Изгледа не е по редослед.Јас на 22.03 поднесов,уште нема никаква потврда.
Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација
Мислам дека по ред треба,ако е ограничена количина на уредите.А може зависи и од кај е земен уредот. Јас од Телеком. Како и да е ќе добиете.
Јас сум горд корисник на с20ФЕ , нетуку читај по интернети , ја имам 8/128гб верзијата и сум презадоволен , телефонот има се , од камера(4к/60фпс) одличен дисплеј 120хз одличен звук , супер брз и ред други работи , тачот е екстра респонзивен и си работи супер , батеријата си ја држи нормално 3 дена ако не го чепкаш , 2 дена со г-маил и вибер и нормално 1 ден ако си интензивно на него , за греенјето ДА загрева по малце али ништо страшно нормално е од негде да ја испушта топлината , земај слободно имаш од динамит за без париНекој со практични искуства со S20FE? Пред се за забелешките што ги има по интернетов во врска со тачот, батеријата и загревањето на Exynos верзијата.
Ми го донесоа пред пола саат.Мислам дека по ред треба,ако е ограничена количина на уредите.Погледнете го атачментот 99780
Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација
Нема ништо кај мене, им пуштив дента на 29 март кога го земав од нептун, ај ваљда кај и да е ќе стигне нешто
Ми го донесоа пред пола саат.
Телеком. Ајде и вие за брзо да си дочекате.Нема ништо кај мене, им пуштив дента на 29 март кога го земав од нептун, ај ваљда кај и да е ќе стигне нешто
Супер, а од кај го зема телефонот?
Дали имал некој сличен проблем со S21.
Сабајлево пуштам самсунг интернет и по некоја секунда крашна,ок пуштам пак и почиња нон стоп да спама дека самсунг интернет крашнува,и по некоја секунда се рестартира телефонот и само што се упали пак спамаше дека крашнува самсунг интернет и влезе у рестарт лооп едно 10/15 минути.
После се појави android recovery screen и по некоја секунда се тргна и се појави андроид логото и под него пишуеше error, и пак се рестартираше и после си беше ок.
Да се е на најнова верзија.Никаков проблем не сум имал со крашнување на Самсунг интернет. Веќе 2 месеци го користам.
Апдејтиран ти е на последна верзија?
Оди на галакси сторе таму види дали е апдејтиран ,а не на плеј стореДа се е на најнова верзија.
Дада апдејтирано е се на најнова верзија, пак отворам самсунг интернет пак истото се дешава, крашнува и влага у лооп и неможам да го исклучамОди на галакси сторе таму види дали е апдејтиран ,а не на плеј сторе
Sent from my Samsung Note 20 Ultra 5G SM-N986U using Tapatalk
Проба скрос clear data (доколку дозволува) па да си го апдејтнеш/вклучиш пак?Дада апдејтирано е се на најнова верзија, пак отворам самсунг интернет пак истото се дешава, крашнува и влага у лооп и неможам да го исклучам
Пробав али пак истоПроба скрос clear data (доколку дозволува) па да си го апдејтнеш/вклучиш пак?
До инстаграмот е.Jas imam problem so instagram na S21, mi krashnuva celo vreme probav se, go simnav i od galaxy store pak e isto. Dali nekoj ima vakov problem?
Реинсталирај го, исчисти кеш, рестартирај го телефонот. Види дали сите апдејти на апликации и сервиси ти се направени.Jas imam problem so instagram na S21, mi krashnuva celo vreme probav se, go simnav i od galaxy store pak e isto. Dali nekoj ima vakov problem?
Јас го немам тој проблем, терам цел ден со него на 120Hz со WiFi+BT цело време. Имаше претходно проблеми, ама го средија од кога пуштија 3.1 апдејт.
На кратко:Ве молам споделете искуства со Samsung s20FE, Заинтересиран сум да земам еден меѓутоа колега од работа си зима и вчера реши да го врати бидејќи батеријата не држи ни еден ден, снемува батерија на 70% од денот, бар така тој вели, правевме тест на крај на работна смена неговиот имаше останто 27% додека мојот беше на 65%, користам моментално Lenovo z6 Pro со 4000mah батерија додека неговиот ома 4500mah, знам дека екранот е голем фактор и "цица" најголем дел од батеријата ама не верувам дека треба да е толку драстична разликата, он крин тиме двајцата имавме нешто повеќе од 2 часа и двајцата сме power user-и и користиме мобилен за телефонски повици, комуникација на вибер, интеренет, видео итн...
Почнавме да истражуиваме и неколку постови велат дека овој проблем постои само кај Exynos (неговиот е Exynos) верзиите од мобилниот додека кај Snapdragon верзиите го нема овој проблем, колку е ова виситна ?
На кратко:
1. Кај сите телефони поготово флегшип кои имаат јаки чипсети мора да помине една недела користење за да може Андроид-от да се самооптимизира. И кај мене првите дена ми беа катастрофа потоа се стабилизира потрошувачката.
2. Два исти телефона кај две различни особи не може да се споредат а камоли тоа што ти го правиш т.е. "мојот леново вс самсунгот на другарти", има милион причини зошто се различни и би трошеле различно а не само големината на батеријата.
3. Точно дека снапдрагон моделот држи малце повеќе батерија но јас лично имам с20+ со ексинос и држи цел ден без проблем со прекумерно користење и толку треба да очекуваш, два дена ниту снапдрагон верзијата нема да ти издржи.
Многу е важно што се прави у тие 70% од денот. На жена ми и 10000 mAh да и даеш нема да о стигнат од сабајле до после 5 саат. Просто невероватно е што праи.Проблемот е овде што батеријата држи 70% од денот, реачлно гледано со батерија 4500mah,како што рече и ти, не треба да има проблем да издржи еден цел ден.
Видовме многу поплаки на нет на глобално ниво, некој од нив беа и од корисници со 1 недела+ кој што велат дека нема подобрување.
Фала на одговорот у секој случај
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден