Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Република Фишинг Македонија

kirev

senior
31 мај 2010
9.136
7.817
... наместо да се лутите на системските недостатоци и корупција и да барате одговорност, им се ситите и потсмевате на, ваквите или таквите, но сепак, жртви...
Empathy is not available in this country

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
... наместо да се лутите на системските недостатоци и корупција и да барате одговорност, им се ситите и потсмевате на, ваквите или таквите, но сепак, жртви...
Empathy is not available in this country
Другарчо никаде никого не се потсмева само напоменува и насочува дека сами на своја рака влегуваат во оваа дупка . Не гледам потсмевање ако на некого му укажуваш по десетти пат дека сето тоа е голем скам и да фаќаат патиките со време .. али они се првите кои убедуваат и напаѓаат ако кажеш нешто лошо за апликацијата ( го имав веќе тој случај каде што другар на другар му прети дека ако напише лошо во телеграм групата ке го избрише и оттстрани од неа , од цел живот живеачка на крај очи да не си видат е до таму ја дотераа) инаку за тоа дека системските недостатоци и корупција се уште од 90 па навака еве посочи и еден член на истото , таа е болна тема која секогаш ке буди гнев кај нас .... во 2 факинг милиони и дали сме толку да неможат да направат да функционира било што .... жално / болно /гневно .....

Dinako

hello world
26 октомври 2016
128
58
Другарчо никаде никого не се потсмева само напоменува и насочува дека сами на своја рака влегуваат во оваа дупка . Не гледам потсмевање ако на некого му укажуваш по десетти пат дека сето тоа е голем скам и да фаќаат патиките со време .. али они се првите кои убедуваат и напаѓаат ако кажеш нешто лошо за апликацијата ( го имав веќе тој случај каде што другар на другар му прети дека ако напише лошо во телеграм групата ке го избрише и оттстрани од неа , од цел живот живеачка на крај очи да не си видат е до таму ја дотераа) инаку за тоа дека системските недостатоци и корупција се уште од 90 па навака еве посочи и еден член на истото , таа е болна тема која секогаш ке буди гнев кај нас .... во 2 факинг милиони и дали сме толку да неможат да направат да функционира било што .... жално / болно /гневно .....
Некој верува во ВМРО некој во СДС некој во КОНТИ итн, некој се офајдил од ВМРО некој од СДС некој од КОНТИ, на некој ако му збориш лошо за ВРМО очите ќе ти ги извади, на некој аку му збриш лошо за СДС исто очите ќе ти ги изваде а на некој па за КОНТИ.
Повеќе разочарани и зафркнати има од тиа првите.
Тоа е шемата

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Истражните органи (ако постојат) спијат. Отсекогаш било така.
Јас своето школо го платив уште кон крајот на осумдесеттите. Ме чинеше 50 германски марки, ама уште ми трае. Научив дека пари се заработуваат со пот или со криминал. Никој не ти дозволува да заработуваш со лежење, може само да те намести за него да заработуваш, а на крај вината да падне на твој грб.
На кибрит ли ги изгуби?
Мислењето е автоматски споено:

Пирамидата Eternal прогнозираат дека ќе падне во декември:ROFLMAO::

Последна промена:
18 август 2019
1.247
1.241
На кибрит ли ги изгуби?
За кибритите разбрав навреме, па секогаш ги одминував.
Ова беше вистинска пирамида, само тогаш немаше интернет и крипто валути. Парите ги праќавме во коверт, по пошта.
Мојот влог беше 150 марки, 100 вратив пред да се распадне пирамидата. Школото ме чинеше малку повеќе од 50 марки, тука треба да ги додадам и трошоците за две препорачани писма, од кои едното за странство.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje
На кибрит ли ги изгуби?
Мислењето е автоматски споено:

Пирамидата Eternal прогнозираат дека ќе падне во декември:ROFLMAO::

Ова е некое дете од 20 до 24 годишна возраст, максимум.

Eternal работи добро и ќе се шири бидејќи нема ограничување на земјите. Не е поделена на Балканот само туку е достапна во секоја земја на светот со што се гледа подолга иднина.
Не треба да кревате паника со повлекување на средствата наеднаш.

Ова ми кажува дека е свесен за последиците и дека неговиот влог зависи од заедницата (се плаши да не почнат да вадат па да го заебат и него, да не може да ќари ништо и да му рикне пред тоа што планирал).

И не е ни прв ни последен. Ако почнеш да гуглаш, милион вакви шеми има.

И после на ФБ ќе те бомбардираат реклами (еве сеа глеам АлиТВ нешто се врти).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje

Вистиномер треба со закон да се забранат да постојат. Тие се најголеми преваранти.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.852
4.090
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Се јави газда Зеко :)
fb4b2e372f2ec977cf92f4cef1cd2c3c.jpg

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
863
739
Ако уплатиш пак ти бара 60 долари по 3 дена ти бара да уплатиш 100.aliTV е пред крај кој има инвестирано нека вади ако може
:D

stefan

lurker
13 април 2007
717
555
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Апсана само за овие манипулатори .

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.256
За измама треба да следи казна. Меѓутоа ни една институција во светот не може да те заштити од ризик кој сам и по своја воља го преземаш.

Без да ме познаваш те среќавам на пазар и ти викам дај ми 100 евра, утре ќе ти вратам 200 оти јас знам како да инвестирам. Ти ми даваш пари и мене ме снемува. Кој треба да те заштити од ова?

Вакви скемови функционираат таму каде има голема сиромаштија и лошо образование т.е. култура.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.575
1.063
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
дефинитивно како што рекоа,
само дигитална како и финансиска едукација...

Некој од 30 години не може да го советуваш,
ни да му ја објасниш разликата
што е BitCoin што е OneCoin,
за неедуциран и двете се исти...
истото е и со Македонска Берза како и (за мене чудно неинформиран со време) Конти

така да
стратегија за дигитална писменост кај средношколци
а средно школо секако е и добро време за финансиска писменост
иако тие работи се учат уште од основно училиште

Државата како и институциите треба
и ќе вложуваат во ваква писменост,
а бенефитот ќе се гледа и ќе следи после некоја година

stefan

lurker
13 април 2007
717
555
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
@Паланчански , не да ги оставиме слободно да шетаат и пак да направат уште една пирамида и да ги наведат луѓето да инвестираат во магла.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
576
822
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Админот на тие блиските до него им велел дека за да се раздолжи за конти кога ќе нова пирамида ќе ги извести за да бидат меѓу првите што ќе вложат. И оп еве го грок.

Има наивни луѓе, ќе има пиштење вриштење.

18 август 2019
1.247
1.241
Не чекајте, бидете меѓу првите.
Така се поголеми шансите да добиете, пред да се сруши пирамидата.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Очекувам оваа брзо да се распадне. Премногу се свежи сеќавањата, премногу прав се крена зад претходната.

28 јануари 2017
2.104
4.857
Ресен
Не чекајте, бидете меѓу првите.
Така се поголеми шансите да добиете, пред да се сруши пирамидата.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Очекувам оваа брзо да се распадне. Премногу се свежи сеќавањата, премногу прав се крена зад претходната.
Имај малку повеќе верба во овој лесно заводлив народ, ќе ја биде.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно