Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Реална заработка на интернет

dArrkii

hello world
17 мај 2011
210
7
Преку глава ми е од фејк заработки на интернет. Може да ми каже некој РЕАЛЕН начин на заработка на интернет? Некој со искуство и со докази. ФАЛА!

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
На Microworkers имам извадено 55$ :) Ако имаш PR1/2 вебсајт можеш да имаш многу добра заработка :D

Еве претходната исплата:
ehgjsdh.png

А еве денешната исплата:
unledct.png

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Јас имам високо-посетен сајт (илегален) со 10,000 unique visitors avg. :chudenje: Но никако неможам да најдам сервис за рекламирање кој ќе ми исплати во Македонија.

Картица немам , неможам да се зафркавам со фејкање Словенија на paypal , блабллабла... Any help? Ќе земам картица , ама каква?

dArrkii

hello world
17 мај 2011
210
7
Нешто друго освен Микроворкерс? Или совети како да го направам блогот поголем ПЕЈЏ РАНК?

Офф топик: Вие погоре, не ми упропастувајте тема, прашајте на друго место.

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
Каква е оваа Микроворкерс.Што треба да правиш?

На овој сајт заработувате со тоа што извршувате различни работи од типот:
- sign up
- youtube rate/comment/subscribe
- search & click 2x
- facebook like
- write article on blog/website

Цените за завршена работа се движат од 0.1 па нагоре.

Од кога ќе ја извршите работата, ако е успешна, работодавникот е задолжен во рок од 7 дена да ви ја исплати сумата, а доколку не го направи тој тоа, тогаш автоматски ќе ви ја исплатат од microworkers.

Работите се лесни, и може да се вади добра заработка доколку имате блог/сајт каде што можете од една работа да земате и по 3 и повеќе долари.

Јас лично од странава имам земено 50-тина $, и сум задоволен од искористеното време.

За да дојдете до исплата на Moneybookers и Alertpay, треба да имате 9.6$, од кои околу 6% одат за fee.

Исто така и вие можете да ставите работа на сајтот (пример ви требаат лајкови на вашата фејсбук страна) и тоа можете да го платите со заработените пари од microworkers или па да платите од MB / AP.

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
Нешто друго освен Микроворкерс? Или совети како да го направам блогот поголем ПЕЈЏ РАНК?

Офф топик: Вие погоре, не ми упропастувајте тема, прашајте на друго место.

Исто така можеш да заработиш од Fiverr:

Ова е сајт каде што заработувате од вашите способности т.е. gigs.

На странава внесувате што ќе направите за 5$. (I will record a custom video about anything you like for $5, I will create MS Power Point Presentation for $5..)

Во Description ставате повеќе информации за вашиот gig, и за тоа што е потребно да ви каже купувачот за gig-от.

Внесувате за колку време ќе го извршите истото (препорачливо е за што пократко време) и треба да внесете слика/видео за вашата работа. Најдобро е да ставите 3 слики и видео кое го појаснува вашиот gig.

Кога некој ќе го одбере вашиот гиг, ви стасува известување за колку време треба да го извршите (времете го сте го внесле вие). Одкога ќе завршите, кај вашиот гиг, треба да ја поставите завршената работа во Delivery. Доколку купувачот не комплетира во рок од 3 дена, гигот автоматски ќе биде одобрен, и парите ќе ги имате на вашата сметка во рок од 14 дена.

Доказ:
fiverr.png

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Има ли некоја страна на нет како пејпл, ама да не ти бара никакви картички туку не само што ќе заработуваш онлајн туку и онлајн да ги трошиш парите, на пример за домен итн?

shooter#1mk

hello world
19 мај 2011
64
3
Sharecash

Sharecash тука треба да uploadiras некој фајл и после за секој download добиваш минимум 20 центи, за канада Америка Англија Австралија минимално по download ти е 40 центи исплата имаш преку Paypal, Alertpay, Check, Wiretransfer. Треба да имаш минимално 10 $ за да можеш да ги повлечеш еве ти Линк ако сакаш да бидеш мој реферал.

tazeclence

hello world
4 јануари 2009
161
14
Sharecash mnogu lesno moze da te baniraat, ako otkrijat deka gi prekrsuvas pravilata. Fajl so kod ili slicno ako imas upload-uvano odma ban na akauntot. Ne se tolku naivni sepak. :chudenje:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас имам високо-посетен сајт (илегален) со 10,000 unique visitors avg. :chudenje: Но никако неможам да најдам сервис за рекламирање кој ќе ми исплати во Македонија.

Картица немам , неможам да се зафркавам со фејкање Словенија на paypal , блабллабла... Any help? Ќе земам картица , ама каква?

Ќе го монетизираме сајтот, заработка делиме? Заинтересиран?
Дај прати ми ПП со сајтот да го видам.

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
Незнам како иде процедурата за PR1/2 сајт.. што треба да има како да биде направен. За домен би купил .com од Godaddy хостот за почеток би бил фрее после тоа би се префрлил на платен нормално откако ке заработам нешто од тој сајт (преку microworkers)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Postoi li nacin da se registriras na mooneybookers a da ne si 18 i so tie pari da kupuvas po internet?????
Зборено е на таа тема, не 100, него 1.000 пати, земи побарај, има неколку теми за тоа што си прашал, а не тука си пишал на тема стара 2 год.

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
А ке ми каже те ли колку време сте потрошиле да ги заработите тие $50? Колку пати сте кликале и пополнувале исти форми?

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
А ке ми каже те ли колку време сте потрошиле да ги заработите тие $50? Колку пати сте кликале и пополнувале исти форми?

Ако мислиш на MicroWorkers за 50$ се потребни околу 2 месеци од Македонија, 1 недела од Америка/Британија/Канада и 2-3 години од Бангладеѓ :)

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Ако мислиш на MicroWorkers за 50$ се потребни околу 2 месеци од Македонија, 1 недела од Америка/Британија/Канада и 2-3 години од Бангладеѓ :)
Тоа ми беше и прашањето 2 месеци за $50 е џабе потрошено време. Подобро да се инвестира во учење на некој програмски јазик и за извесен период да почне да си работи сам или во некоја фирма како почетник. Времето е пари, ама колку пари? Треба да се цени трудот и знењето, а не да се работи за $0.001 по клик.

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
Тоа ми беше и прашањето 2 месеци за $50 е џабе потрошено време. Подобро да се инвестира во учење на некој програмски јазик и за извесен период да почне да си работи сам или во некоја фирма како почетник. Времето е пари, ама колку пари? Треба да се цени трудот и знењето, а не да се работи за $0.001 по клик.

А што ако знаењето на типот кој клика вреди помалку од 0,001 по клик? Теоретски љубав лепо звучи ...
Јачината на компјутерот не е секогаш пропорционална со капацитетот на корисникот. Така да, за некои и таа заработка е голем успех.
Коментарот ти е ист како јас да ти кажам наместо да објаснуваш на форум како да учат, загреј го столот, стани министер за образование и намлати се пари од скапани учебници ... едноставно не држи место. Сите знаеме како треба, но не сите го можеме тоа.

LoopYx

Баниран/a
24 февруари 2014
9
1
Здраво момци, јас ги знам microworkers ама сега го читам форумот и не ми е јасно каков е тој PR1/2 сајт, бидејки гледам напишано е дека ако го имаш ке можеш да направиш поголема заработка доколку некој може нека ми објасни

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.609
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
http://en.wikipedia.org/wiki/PageRank

Или со други зборови, доколку знаеш да направиш сајт со висок ранк, тоа ќе ти е работа, нема да се замараш со сајтови од типот на microworkers :)

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Microworkers, NeoBux, adf.ly, и други сајтови, немаат везе со заработка. Повеќе пари ќе земеш да растовариш шлепер него што ќе работиш 2-3 месеца на овие сајтови. Реална заработка може да се направи на oDesk, Elance, Freelancer и слично. Немора да си програмер, има за сите профили на луѓе по нешто, али сепак не треба да си ептен камен околку компјутери. Исто така со SEO и Adsense на сопствен блог/niche се прави доста кеш со правилна насока на работа.
Има еден тип врши обука за 27.000 денари, правиш сопствен таков сајт со сите пропратни работи, и ти гарантира дека ќе ти носи добри пари (на почеток по 150-200 евра месецно, после по 300-400 еур) . Нејќам да кажуам кој е, да не испадне го рекламирам, мене ми изгледа легит начин на заработка, али лично не сум пробал. SEO е долг и според мене досаден процес.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно