Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

orxideya

read-only
16 март 2022
37
16
Кажете каде се продаваат квалитетни и компатибилни полначи од 45W за телефони по пристапна цена? Само најдов Xiaomi што не е и нешто баш добар. Имам Motorola телефон.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.612
1.772
Кажете каде се продаваат квалитетни и компатибилни полначи од 45W за телефони по пристапна цена? Само најдов Xiaomi што не е и нешто баш добар. Имам Motorola телефон.
I just found this on AliExpress:
For Motorola Edge 50 Pro X50 Ultra 125W Fast Charger EU Power Adapter PD Type C Cable For Moto X30 X40 Pro Razr50 S50 Neo Lenovo

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Друштво препорака за добар C to Lightning? Не ми се даваат 2000 денари за оригинал бидејќи еден веќе купив и ми го уништија….

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Друштво препорака за добар C to Lightning? Не ми се даваат 2000 денари за оригинал бидејќи еден веќе купив и ми го уништија….
Toocki истотака, одлични се. Плетени кабли, добар квалитет. Ги користам две години без никаква мака.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Барај Ugreen или Anker.
Оригиналот и не бил толку „скап“, а 2м верзијата е само 300 денари поскапа. Искрено, се изненадив бидејќи пред една година 2000 денари од телеком го платив 1м...

Anker-от е 350 денари поефтин што не е многу во однос на оригиналот ама ми изгледа поквалитетен бидејќи е плетен, а од друга страна е пократок некои 10cm.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Искуства некои со Голден мобил? Другарка сака да земе 17ка и таму е најевтин. Додуша низ мобилариве мислам сегде е истата е-СИМ верзија…

klima fan

lurker
14 јуни 2021
613
342

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
167
104
Yugoslavia
Здраво.
Во план сум да се подновам со нов телефон и сега за сега изборот ми е сведен на Samsung Galaxy S26 vs Pixel 10 Pro.
Приоритет ми е камера и долговечност бидејќи не често менувам телефони.
Пикселот има малa предност поради брзи апдејти и 6-7 години подршка, како и квалитетот на камерата и ноќната фотографија.
Од друга страна во дилема сум поради Tensor 5 чипот, Exynos изгледа далеку помоќен. Дури и S25 Snapdragon е далеку помоќен од Tensor 5 што би значело подолг животен век без да осетам успорување во работата.

Xiaomi не сум заинтересиран бидејќи сакам да преминам на нешто ново.

Ако имате некој посолиден предлог во тој ранг, слободно предложете.
Исто не сум заинтересиран за Apple или половен телефон.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.494
2.945
Здраво.
Во план сум да се подновам со нов телефон и сега за сега изборот ми е сведен на Samsung Galaxy S26 vs Pixel 10 Pro.
Приоритет ми е камера и долговечност бидејќи не често менувам телефони.
Пикселот има малa предност поради брзи апдејти и 6-7 години подршка, како и квалитетот на камерата и ноќната фотографија.
Од друга страна во дилема сум поради Tensor 5 чипот, Exynos изгледа далеку помоќен. Дури и S25 Snapdragon е далеку помоќен од Tensor 5 што би значело подолг животен век без да осетам успорување во работата.

Xiaomi не сум заинтересиран бидејќи сакам да преминам на нешто ново.

Ако имате некој посолиден предлог во тој ранг, слободно предложете.
Исто не сум заинтересиран за Apple или половен телефон.
Дали си ги разгледал моделите на OnePlus, Oppo, Vivo?
Доста интересни парчиња со хардвер се нудат и од нив, па види ги, ако не си ги проверил досега.
Пошто разгледуваш Пиксел, претпоставував дека си спремен да набавиш уред и надвор од Македонија, па затоа ти ги спомнав Опо, Виво и слични.
Иначе, еве што има локално во МК од тие:
Vivo
OnePlus
Oppo

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно