Дајте некоја препорака за smart band или smartwatch со blood pressure monitor опција. Немам некое искуство со вакво гаџетче, така да троа мислење е добредојдено. Сакам само да биде компактибилен со Андроид телефон, и да не ме чини повеќе од истиот.
Колку што најдов Mi band има само heart rate mоnitor.Mi Band 2 ?
Mi Band 2 ?
Сакаш да кажеш дека овие се фејк?Колку што знам, нема таков со блад прешр монитор затоа што е невозможно. Сите се со харт рејт само.
Прашањето е зошто би сакал да го мериш притисокот константно?
Сакам да одредам кои моменти на работното место ми се најстресни.Прашањето е зошто би сакал да го мериш притисокот константно?
Не би идел офтопик, али на кратко - за притисок докторите се последни кај кои треба да се обрати човек, сем за мерење и дијагноза нели. Нивните третмани за тој проблем, се безмалце смешни.
Сакам да одредам кои моменти на работното место ми се најстресни.
Да варира, ако си во лоша здравствена состојба, ако не си времето има минимална улога (не зборам за кога ќе станеш од спиење, малце паднат и слично) него за континуирани проблеми со покачен притисок, кој е многу опасен поготово ако е проблем подолг период, а многу луѓе за жал го зимаат како да е нешто нормално, како со дијабетот.
Интересен предлог... Но не сум ни толку млад, а ни толку здравТоа дури подобро ќе го одредиш со пулсот, земи некој попрецизен блутут HR страп за на гради, спари го со телефонот и сними го трендот на телефон. Полесно се зголемува пулсот при стрес отколку притисокот. Кај млад, здрав човек, сочувани се механизмите за компензација, така да притисокот би требало да е релатично константен.