Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Дечки стварно ми треба ваше мислење околу овој проблем. Добив совет од член на форумов да пробам да го инсталирам овој универзален драјвер: https://github.com/koush/UniversalAdbDriver и инсталацијата проаѓа, но при инсталирање од листата на понудени уреди/телефони пошто го нема мојот, бирам Composite ADB driver, но повторно не го препознава телефонот при стартување на Flash_tool.
Е сега гледам дека колку и да е универзален овој драјвер, пошто не се поддржани сите уреди, гледам дека од време на време го апдејтуваат фајлот android_winusb.inf na ovoj link: https://github.com/koush/UniversalAdbDriver/tree/master/usb_driver за поддршка на повеќе уреди. Има ли шанси некој да го допише кодот и за Lenovo a390/a390t ?
Има ли логика во ова што го пишувам, стварно не се разбирам од ова.
Ви благодарам однапред!

Пробај со ОВИЕ драјвери и кажи дали ќе ти препознае,едно пријателче имаше ист проблем како твојот и со овие се среди.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

Trikis

read-only
20 август 2013
10
0
Nikako ne mozam da se uklucam na internet od telefon (sony xperia miro). Ukl Wifi i nikako da se povrze neznam sto e problemot. Moze nekoj da mi objasni kako da go storam? Bogami i step by step bi bilo dobro :annoyed:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
А колку рам има??
Гледам на гсмарена има од 512мб и 1гб.
512mb рам има,1гига рам има 5020W моделот(има 3-4 модели од М поп)и тој со 1 гига рам исто има и блиц.(мислам)5020D е пак со диал СИМ.А овај што јас го имам како и изгледа сите што ги продаваат кај нас се 5020X .Штета што го нема кај нас и не го даваат тој модел(5020W)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Nikako ne mozam da se uklucam na internet od telefon (sony xperia miro). Ukl Wifi i nikako da se povrze neznam sto e problemot. Moze nekoj da mi objasni kako da go storam? Bogami i step by step bi bilo dobro :annoyed:
А мрежи ти наоѓа ли барем? Пробај како што ти кажаа погоре, ако не сака тогаш оди на фактори ресет на телефонот.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Имам проблем со екранот на Sony Ericson Zylo. Телефонот не е мој, незнам како и кога почнале проблемите мегутоа во моментов симптомите се:

Екранот не прикажува никакви бои (неактивен е) а позадинскот освтлување работи т.е. трепка (пали/гаси) на ист временски интервал (менува состојба на секои 1.5 - 2 секунди).
Еднаш му бил заменет флет кабелот (незнам дали проработел после ова).

Наводно ако го приклучиш на PC преку USB, телефонот е пропзнаен (можеби е мемориската). Не сум пробал дали може да му се пристапи преку PC Companion пошто моментално немам USB кабел (патува наваму). Ама претпоставувам дека остатокот од електрониката е во ред, освен екранот.

Чаре?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Ај и јас да си прашам за менување екран на телефон. Иам SE Xperia X8 на кој му изгребан екранот, си работи најнормално тачот. Колку ќе ме кошта за да го заменам тоа стакленце? Татко ми ми го бара телефонот пошто не го користам веќе, нејќе да му земам нов, а жал ми е да го дадам таков.

marchesk

hello world
4 септември 2012
171
105
Скопје
Ај и јас да си прашам за менување екран на телефон. Иам SE Xperia X8 на кој му изгребан екранот, си работи најнормално тачот. Колку ќе ме кошта за да го заменам тоа стакленце? Татко ми ми го бара телефонот пошто не го користам веќе, нејќе да му земам нов, а жал ми е да го дадам таков.

Ако најдеш кај нас, нема да те чини повеќе од 800 денари (само екранот, без работна рака)

FATAL ERROR !

Баниран/a
24 август 2011
579
277
Доколку се некаде од источна Македонија, пиши ми пп, можам да те упадам каде да најдеш или да ти дадам број од една мобилара што знам дека сигурно го има тој екран, пошто стариот тел ми беше X8ца, го брикнав и го оставив таму за делови...

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Доколку се некаде од источна Македонија, пиши ми пп, можам да те упадам каде да најдеш или да ти дадам број од една мобилара што знам дека сигурно го има тој екран, пошто стариот тел ми беше X8ца, го брикнав и го оставив таму за делови...

За жал не сум, од Скопје сум.

caki

hello world
1 август 2010
481
152
Користам ZTE Blade III Pro и откако инсталирав Скајп телефонот се исклучи.

Најпрвен ја инсталирав програмата, а потоа ја уклучив. Откако ја исклучив програмата ја стартував фејсбук апликацијата и по неколку секунди во горниот лев агол се појави знакчето дека сум активен на Скајп и по неколку секунди телефонот се ислкучи.

Истово ми се случи и вчера и денес, па ме интересира дали и некој друг го има овој проблем или телефонот се исклучува поради нешто друго.

marchesk

hello world
4 септември 2012
171
105
Скопје
Користам ZTE Blade III Pro и откако инсталирав Скајп телефонот се исклучи.

Најпрвен ја инсталирав програмата, а потоа ја уклучив. Откако ја исклучив програмата ја стартував фејсбук апликацијата и по неколку секунди во горниот лев агол се појави знакчето дека сум активен на Скајп и по неколку секунди телефонот се ислкучи.

Истово ми се случи и вчера и денес, па ме интересира дали и некој друг го има овој проблем или телефонот се исклучува поради нешто друго.
Да се обидеш со друга верзија на скајп дали ќе се исклучува, доколку и со друга верзија се исклучува фактори ресет направи му би требало да се среди

Damn.Untitled.#18

read-only
20 јануари 2012
7
0
Прашање: Koја е разликата помеѓу телефон со Интернет прелистување од тип HTML5 , и од тип WAP 2.0/xHTML, XHTML ?
Дали вторите се полоши?

FATAL ERROR !

Баниран/a
24 август 2011
579
277
Според мене ти споредуваш BMW и фичо... Секако дека html5 е понова верзија од овие xhtml али тоа немора да значи и дека побрзо ќе ти ја вчитува страната, тоа ќе зависи од брзината на преносот на интернетот. HTML5 е повеќе „наџиџан„

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
НЕ, треба да ти е уклучено Wi-Fi.

Односно Data , ако користиш мобилен интернет од операторот.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ај препорачајте некоја силиконска -прозирна футрола за GS4 исто и Заштитна фолиа за стакло(не многу дебела),Нарачав една Buff crean protector но пвавкаста испадна :( и грди многу

marchesk

hello world
4 септември 2012
171
105
Скопје
Ај препорачајте некоја силиконска -прозирна футрола за GS4 исто и Заштитна фолиа за стакло(не многу дебела),Нарачав една Buff crean protector но пвавкаста испадна :( и грди многу

Тенки фолии можеш да најдеш на ebay, од истиов продавач имам нарачувано и потенки се за разлика од другите. А според мене најдобри силиконски футроли за било кој телефон се S-Line-от

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
А што ке ти е фолија за екранот кога имаш горила глас стакло???
Ма се гребе и тоа верувај,еве гледам повекево сто имаја S3 i note 2 им се изгребани екраните малку
Е супер од овие S-line ке си нарачам :Dбаш вакви барав

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Чудно...Другаров го има неколку месеци, нема ништо на него...Стакло е...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Чудно...Другаров го има неколку месеци, нема ништо на него...Стакло е...
Сигурни педантен е и добро го чувал.Инаку не били глава да си имаш фолија безразлика дали се гребе,а верувај се гребе ако не го чуваш добро.Не се гребе како другите ама по подолго време знае да се изгребе,е сега на другариве не им нешто ептен гребан но гледав на сијалица баш на отсјајот ситни гребнатини имаше на повеќе места.

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.067
Скопје

Јас би ти ја препорачал оваа проsирна маска, имам купено за нексусот од кај овие rearth перфектно добро лежи на телефонот.

PkUWjrJl.jpg

Овие фолии, ќе си одбереш clear и нема да биде плавкаста, 6 комада 2 долари, поефтино здравје

.

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Ме интересираше дали можам сд картица да користам како рам, глеав на xda dev, дека можеш да додадеш меморија од сд картичка тоест картичката треба да биде 6 класа или погоре за да не кочи, прајш партиција на картичката итн.. некој да не има пробано ?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно