Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PlayStation 4 дискусија

bleys

read-only
23 август 2014
29
43
То е, и последниот грам надеж завчера од директорот на ЛОУ2 дека не ги затвораат вратите за можно дигитално пуштање, пропаѓа... прочитав као удел во одлукава имало и тоа дека во вакво депре време не е умно да извадиш таква мрачна и експлицитна игра.

ликнаа и 2 клипа али ги тргаат експресно од сегде.

Ducky

read-only
6 декември 2012
25
15
Едно објаснување? Што е со данокот на УС акаунт?
Јузерот ми е направен на УС акаунт во држава без данок но цената на играта во продавницата е иста, и не логиран и логиран.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Јузерот ми е направен на УС акаунт во држава без данок но цената на играта во продавницата е иста, и не логиран и логиран.
мислам дека данокот е кога купуваш израчуант, пример додади во кошничка и оди да платиш, би требало да ти го додаде таму (секако ова е можно само ако имаш америчка картичка).

Ако немаш америчка треба да си купиш виртуелни парки (е кредит) од амазон на пример, и тука исто зависи кој state си на амазон, на основната цена може да ти додае данок.

XAKEP

read-only
19 февруари 2009
38
8
XAKEP's setup  
Processor & Cooler
i7-4710HQ
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB + 1TB Toshiba
RAM
16GB
Video card
Radeon R9 M265X + Intel HD 4600
Mouse
A4 Tech Bloody R80
OS
Windows 10 Pro

Само што сакав да го постирам линкот ме претрка :)

Не ми се допаѓа што контролерот ја губи формата на оргиналионт PS контролер од PS 1. Ми се допаѓа дизајнот со двете бои, се надевам дека ке има убави комбинации на бои уште од почетокот па кога ке се подновиме со нова конзола ке земеме и кул контролер :)
Новиот контролер малку ми наликува на контролерот на ХВОХ, најважно ке биде добро да лежи во рака како и сите контролери што беа до сега.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Само што сакав да го постирам линкот ме претрка :)

Не ми се допаѓа што контролерот ја губи формата на оргиналионт PS контролер од PS 1. Ми се допаѓа дизајнот со двете бои, се надевам дека ке има убави комбинации на бои уште од почетокот па кога ке се подновиме со нова конзола ке земеме и кул контролер :)
Новиот контролер малку ми наликува на контролерот на ХВОХ, најважно ке биде добро да лежи во рака како и сите контролери што беа до сега.

Тоа е добро, што одат кон XBOX т.е. кон подобро.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Во УСА цените се прикажани без данок, кога ке одиш на чекоут ти пресметува данок(ако си во држава со данок).

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
kaj moze da najdam vakvo vo mk xim4 za da staam tastatura i keyboard na ps4

ec67ceb47cdd43b7bca98417333f1255.jpg

240625eae5533c425a70bd944556f973.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Не за сите игри функционира само уштекување на тастатурата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Незнаев. Тие што сум пробал и ги пробал малиот баш така е. Уштекуваш тастатура.
Ова погоре гледам е некој вид на трансформер кој тастатура и миш ги претвара у контролер сигнали, ама па и се добива мрдање на играта како да играш со контролер, и има лаг нормално.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Незнаев. Тие што сум пробал и ги пробал малиот баш така е. Уштекуваш тастатура.
Ова погоре гледам е некој вид на трансформер кој тастатура и миш ги претвара у контролер сигнали, ама па и се добива мрдање на играта како да играш со контролер, и има лаг нормално.

so drugite ima, so ova xim 4 nema nikakov lag...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
so drugite ima, so ova xim 4 nema nikakov lag...

Незнам така читам по нетов. Башка треба да подесуваш преку апликација итн. И нормално е да има лаг и сигурно има некаков, и не разбирам што е финтата, кога не добиваш кејборд/маус филинг на играње туку емулација на контролер играње.

XAKEP

read-only
19 февруари 2009
38
8
XAKEP's setup  
Processor & Cooler
i7-4710HQ
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB + 1TB Toshiba
RAM
16GB
Video card
Radeon R9 M265X + Intel HD 4600
Mouse
A4 Tech Bloody R80
OS
Windows 10 Pro

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Нема лаг, тоа уствари е цел контролер/компјутер внатре што е задолжен само за обработка на тоа. Може и сам да си направиш вакво со Raspberry Pi или преку PC, само вторава опција не е толку практична PC-то треба паралелно со PS да го користиш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Нема лаг, тоа уствари е цел контролер/компјутер внатре што е задолжен само за обработка на тоа. Може и сам да си направиш вакво со Raspberry Pi или преку PC, само вторава опција не е толку практична PC-то треба паралелно со PS да го користиш.
Реков незнам не користам, пренесувам плачки од нет, поготово на фаст пејс и шутинг игри, дека приметувале лаг. Еве и нека нема, ова ми личи за оние (како мене) кои никако да ги научат тоа контролерите. Ама играњето не е како да ја играш на ПЦ. Се е репликација на контролер мувмент. Например нема директно како на ПЦ џамп на нишанот од лево десно на екран, мора да го помине екранот како и со контролер. Ама интересно изгледа се изнаглеав јутуб сега . Може и да се земе едно вакво за да се проба.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

Кој се тие игри што не функционира на обична тастатура ајде наведи ги баш ме интересира, пошто и јас имам неколку пробано и све функционира.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Кој се тие игри што не функционира на обична тастатура ајде наведи ги баш ме интересира, пошто и јас имам неколку пробано и све функционира.
Еве ме апдејтираше малиот. Директ уштекување на тастатура неработело во PvZ Garden Warfare и остали од сериалот, GTA V и незнам уште која ми кажа.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Фората на уредов беше кога тастаура и маус немаа поддршка на пс. Затоа и се конектира преку контролерот и командите одат тастатура-уредот-контролер-пс. Со цел да не јадеш бан

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно