Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PlayStation 4 дискусија

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Левиот аналог имаше мал дрифт, викам ај ќе го отворам џојстикот да го исчистам, ама изгледа ми се оштетиле сензорите и сега чочек игра џојстикот :)

Решение е замена на тие делови --->
5C0VT7o
ps4analog.jpg
Дали некој знае каде може кај нас да најдам PS4 controller analog spare parts, односно ова од сликата?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Левиот аналог имаше мал дрифт, викам ај ќе го отворам џојстикот да го исчистам, ама изгледа ми се оштетиле сензорите и сега чочек игра џојстикот :)

5C0VT7o
Погледнете го атачментот 86472
Дали некој знае каде може кај нас да најдам PS4 controller analog spare parts, односно ова од сликата?
Никаде. Освен да најдеш некој дефектен за друго па да ги искористиш. Или да прашаш у Галерија или Видеодата да не имаат у сервис. Ама незнам дали би ти продале и да имаат.

А може и не ти се заебани. Може не си ги затворил како треба ако ги отвараше од страна комплет сензорите. Или некој кабел. Отвори полека пак внимателно и провери.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep

5C0VT7o
од кај си?

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
од кај си?

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
Скопје

Никаде. Освен да најдеш некој дефектен за друго па да ги искористиш. Или да прашаш у Галерија или Видеодата да не имаат у сервис. Ама незнам дали би ти продале и да имаат.

А може и не ти се заебани. Може не си ги затворил како треба ако ги отвараше од страна комплет сензорите. Или некој кабел. Отвори полека пак внимателно и провери.

3 пати отворив затворив се прецизно фино полека, ама изгледа оштетени се потенциометрите, тие малите метални, тоа се уствари сензорите ако не се лажам

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
друже би ти дал едно 150 денари ама ако најдиш некој да иди накај Прилеп пошто преку карго не можам има турканици еден куп

XAKEP

read-only
19 февруари 2009
38
8
XAKEP's setup  
Processor & Cooler
i7-4710HQ
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB + 1TB Toshiba
RAM
16GB
Video card
Radeon R9 M265X + Intel HD 4600
Mouse
A4 Tech Bloody R80
OS
Windows 10 Pro
Скопје

3 пати отворив затворив се прецизно фино полека, ама изгледа оштетени се потенциометрите, тие малите метални, тоа се уствари сензорите ако не се лажам
Пробај рестартирај го контролерот
Исклучи ја конзолата, од позади на контролерот имаш дупче стисни со нешто тенко и задржи 5-10 секунди и ке се рестартира. Можеби ке помогне тоа 1586780086493~2.jpeg

Испратено од moto x4 преку IT.mk форум апликација

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Немам чуено покатастрофален аудио квалитет од 3.5 милиметарскиот излез на Dualshock 4. Случајно денес ми текна да пробам да видам дали Dongle-DAC-от што го имам (SoundBlaster Play 3) воошто ќе фунцкионира и дали ќе има осетна разлика. Искрено, доста добро си ја заврши работата.

Така да, сите што мислате дека е катастрофален звукот што се добива преку аудио излезот на самиот контрелер. Може да си купите едно вакво и ќе си го решите проблемот.
Anhoch PC Market Online - Sound Blaster Creative Play! 3 USB DAC convertor

Не очекувајте некој извонреден аудио квалитет, но солидо решение си е за тие пари. Посебно ако имате некој OK зичани слушалки по дома, а буџетот не ви дозволува поскапо AMP/DAC комбо.

Океј, исто и не сите ја имаат конзолата позиционирана на нивното биро, така да за тие што сте одалечени од конзолата, ова и не е баш соодветно решение.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Има.
Вакво нешто, земав од Али, работи топ.
https://www.amazon.com/PS4-Bluetooth-Adapter-Receiver-Transmitters/dp/B07KWQZVDZ

Го гледав на Али, му се мислев дали работи како шо треба. Супер, ако работи.
Дај линк од тој од Али ако имаш.
Звукот иде добро? Нема каснење?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не се жали малиот, јас не ни играм со слушалици. Кога ќе седнам по некад да повозам, то мора да трешти од ТВ ради комплетен доживјај. Линк ме мрзи сеа да се логирам, ама првиот шо ми дојде тогаш горе доле сите се исти. Само сега сите имаат начукано и шипинг. Пробај ебеј.де да не има локално европски нешто за побрзо.

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247
Јас ги нарачав од али овие. Првиот пат се врзаа слушалките и работеа добро, после тоа нејке да се врзат. Сега сум во диспјут процес.

Искрено се откажав од идејата и терам со жичани слушалки.

Посакувам на тој што ја измислил политиката на "официјални" и поддржани блутут слушалки за PS4 да му наплатат и за пиво, чаша, столче, музика и сл, кога ќе седне на пиво во пуб.

Испратено од Pixel 3a преку IT.mk форум апликација

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
Што објавуваш вакви слики сега @Avid ќе ти го отвори фејсбук профилот, ќе го прелиста и ќе те фати во некоја нелогичност што си ја напишал пред два месеци :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
^
Што објавуваш вакви слики сега @Avid ќе ти го отвори фејсбук профилот, ќе го прелиста и ќе те фати во некоја нелогичност што си ја напишал пред два месеци :)

нема што да најде хехе

мегувреме овие од сони знаат ли дека ние имаме лимит и сме утепани хехе

dirt rally 2.0 пишуваше дека играте е скооро 20гб за на крај да испадне 78гб плус uncharted 4 58гб
отиде нетот у пм

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje

5C0VT7o
Го реши проблемов? Ако бараш уште пиши, имам јас таков аналог.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
^
Срце е Леонардо, одамна го изманијачив, ми даваше пасворди од Нетфликс, HBO итн.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Kako e najdobro da ja polnam baterijata na dzoistikot? Momentalno ja polnam so polnac od mobilen ama mi e strav neso da ne se zezne ako e pojaka ili poslaba voltazata ili amperzata od toa sto mu treba?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Kako e najdobro da ja polnam baterijata na dzoistikot? Momentalno ja polnam so polnac od mobilen ama mi e strav neso da ne se zezne ako e pojaka ili poslaba voltazata ili amperzata od toa sto mu treba?
Според Сони со кабел директ од ПСот. Или ако користиш полнач, не појак од 5в 1А.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно