Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PlayStation 4 дискусија

pathfinder

hello world
1 февруари 2017
61
87
И шупрајме кога ќе го поминеш лимитот и кога ќе те банира PayPal.

Искрено, кодови можеш да си купуваш од Амазон без никаков проблем, ти стигаат за 2 секудни на меил, ги активираш во ПСН и немаш гајле.

Во право си, не би ни пробал да примам пари на овој акаунт. И јас купувам гифт кардс од Амазон и така и ќе продолжам.
Ова со Paypal би пробал само на нов акаунт кој би бил само можеби за PS Now или ЕА Access кога ќе има попуст во иднина, како што е сега 25%. Повеќе ме интересира дали ова ќе работи за Xbox Game Pass PC. Последниот пат кога го активирав мораше да се маткам со support да ми повлечат пари од wallet-от, бидејќи мораше да внесам картичка и таму.

pathfinder

hello world
1 февруари 2017
61
87
Мислам дека од Microsfot Store можеш без проблем со картичка да го купиш. Не сум пробал искрено, затоа што за PC игри купувам само кога има Steam Sales.

Пробав со картичка за Xbox Game Pass PC ама неможи оти не е достапна во Македонија, па мораш да сетираш друг достапен регион во Windows. Така да ист проблем како со Playstation-от.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Не сум пробал, нема што да барам на Словенски ПС стор. УС и УК е шемата.
Можеби за тебе но мислам дека просечен корисник од постара генерација со пс4 за дете радо би прифатил да користи Словенија акаунт со кредитна картичка отколку да си купува картички од уса/ук и да дополнува пошто таму била шемата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Само што креирав Paypal US акаунт на нов емаил со NLB Happy mastercard. Адреса во Алјаска, телефон од Мекдонадлс. Billing address за картичката истата адреса во Алјаска.

Погледнете го атачментот 86723 Погледнете го атачментот 86724

Погледнете го атачментот 86725
Пробано со на жена ми , НЛБ Мастеркард Стандард (исто кредитна како и таа Хепи) и помина . На моиве дебитни нејќе. Можда што се постари пред мењање. Ќе видиме. Вака и боље, ќе си плаќа друг
Уште побрзо и од Амазон вака, еден чекор помалце, а не ни планирам да ги користам за ништо друго освен за ПС4ката, рака не би требало да не банираат и слично.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Можеби за тебе но мислам дека просечен корисник од постара генерација со пс4 за дете радо би прифатил да користи Словенија акаунт со кредитна картичка отколку да си купува картички од уса/ук и да дополнува пошто таму била шемата.
Па јас и не сум нешто во младите, па не е никаков проблем да користам УС. Најголеми попусти, најчесто попусти на претплата и слично. Па од сите Словенија ??? Ај Бугарија како им ги даваа порано од Галерија, па после никад не дочекаа попуст на претплата. Каде и да отвориш Акаунт ќе лажеш за податоци, така да... Исто незнам дали Словенија работат сите картици или само НЛБ пошто ко нивна.

Изменето од модератор:

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Пробано со на жена ми , НЛБ Мастеркард Стандард (исто кредитна како и таа Хепи) и помина . На моиве дебитни нејќе. Можда што се постари пред мењање. Ќе видиме. Вака и боље, ќе си плаќа друг
Уште побрзо и од Амазон вака, еден чекор помалце, а не ни планирам да ги користам за ништо друго освен за ПС4ката, рака не би требало да не банираат и слично.

ја пробав ама нејке преку сторе псн дава грешка, ај пробај ти

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Добро, а нели на Бугарскиот едно време можеше да се плаќа со Македонска картичка?

Инаку, не се сеќавам дали со Payoneer или НЛБ картичка, ама имам успеано да платам на Бугарски PSN Store. Знам дека Ni No Kuni II ја купив така на попуст. Во принцип, сите распродажби што ги има на UK ги има на сите PSN продавници што се низ цела Европа. Тоа се цени и маркетинг акции што се на ниво на цела Европа (Европска Унија).

US PSN почесто има попусти и промоции. Ја дури имам и Japan и Hong Kong акаунти затоа што има одредени игри што се само за тој пазар. Ама веќе не ги ни користам, некако се откажав од JRPG, изгубив нерви за turn-based игри, преспори ми се.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
ја пробав ама нејке преку сторе псн дава грешка, ај пробај ти
Не преку ПСН стор директно. Преку УС пејпал, врзан во ПС Стор. Баш за тест малиот се чаштеше некој фортнајт скин ли што беше од 1.8$. помина.

Добро, а нели на Бугарскиот едно време можеше да се плаќа со Македонска картичка?

Инаку, не се сеќавам дали со Payoneer или НЛБ картичка, ама имам успеано да платам на Бугарски PSN Store. Знам дека Ni No Kuni II ја купив така на попуст. Во принцип, сите распродажби што ги има на UK ги има на сите PSN продавници што се низ цела Европа. Тоа се цени и маркетинг акции што се на ниво на цела Европа (Европска Унија).

US PSN почесто има попусти и промоции. Ја дури имам и Japan и Hong Kong акаунти затоа што има одредени игри што се само за тој пазар. Ама веќе не ги ни користам, некако се откажав од JRPG, изгубив нерви за turn-based игри, преспори ми се.
Порано не работеа наши картици на Бугарскиот. Па чекаа луѓе да дојдат у Галерија ваучери. Или им купуваа пријатели од Бугарија па им диктираа кодови. Можеби сега е друго, ама Сони е доста рестриктивен и не ми е јасно што ја тупи толку.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Не преку ПСН стор директно. Преку УС пејпал, врзан во ПС Стор. Баш за тест малиот се чаштеше некој фортнајт скин ли што беше од 1.8$. помина.

тоа ти зборам ти ја врзуваш сметката на пејпал со пс сторе ама не дава да купиш кредит

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596

Јас 43 годишен радо би одел на поефтина варијанта (УС) него на поскапа
@marv така не сум пробал ама што викаш ти работи би работело, добра ујдурма и направил со друга картица :D

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
убаво ти пишаа ПРОСЕЧЕН :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Толку толку, 40-тина години, ама со слабо познавање на ИНТЕРНЕЦ. Како и да е, мило ми е што сте исповрзале со УС акаунти, welcome to the club :)

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Da ne znae nekoj kako da aktivirat ea access? Imam wallet pari na psn, ama koga odam da buy mi bara credit card da vnesam. Drug nacin nema?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Точно. Или од Амазон. После тоа секој месец од wallet-от ти зима автоматски.

XAKEP

read-only
19 февруари 2009
38
8
XAKEP's setup  
Processor & Cooler
i7-4710HQ
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500GB + 1TB Toshiba
RAM
16GB
Video card
Radeon R9 M265X + Intel HD 4600
Mouse
A4 Tech Bloody R80
OS
Windows 10 Pro
Мислам дека ако пробуваш да активираш за месец дена ке мора да земеш код, јас мојот ЕА Аccess активирав така што со Top UP Card си дополнив кредит и активирав за цела година без потреба од картички и слични ствари.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Мислам дека ако пробуваш да активираш за месец дена ке мора да земеш код, јас мојот ЕА Аccess активирав така што со Top UP Card си дополнив кредит и активирав за цела година без потреба од картички и слични ствари.

живи глупости е ова јас мислев играш дирекно а не да ги симињаш игрите, не е како пс now

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
па искрено и PS now претежно ги напраја да ги симнуваш игрите а тие шо не се симнуваат треба да имаш премногу добар интернет за да биди добро иначе имаш ненормален лаг

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

therealsvaba

read-only
7 март 2020
2
0
Здраво, дали има некој заинтересиран за замена, ја нудам Black Ops 4...понудете игри, предонст има COD Ghosts

Со фински акаунт и пејпал има 7 дена триал PS Now и може да играте PUBG, Mafia 3, Spiderman, Just Cause 4 и уште многу други, игрите може да се слимнат не мора стриминг, кога ќе истече триалот на еден акаунт само треба да направиш друг и да продолжиш со играта П.С не треба истата пак да се слимне ќе ја препознае лиценцата од новиот акаунт 100% проверено работи веќе 2 недели.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Вие што креиравте амерички Paypal, каков број на телефон избравте?
Не ви е страв дека некој тоа може да го злоупотреби?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно