Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
live chat .. незнам што ви е мука толку .. за 5 минути муабет се средува се

Брат, кој чет види им супорт тајм:
You are currently number 35 in the queue. You should be connected to an agent in about 51:05(mm:ss).

Можеби не е, можеби повеќе да биде од 50 минути. Што се тиче маил супорт, ич не ми се свиѓаат зошо повеќе од 5 дена чекаш одговор (и уште ми немаат одговорено..)

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
You are currently number 35 in the queue. You should be connected to an agent in about 51:05(mm:ss).

Можеби не е, можеби повеќе да биде од 50 минути. Што се тиче маил супорт, ич не ми се свиѓаат зошо повеќе од 5 дена чекаш одговор (и уште ми немаат одговорено..)
Пробај од сабајле, јас кога ги контактирам на чат обично од сабајле го правам тоа, ретко чекам повеќе од 5 луѓе

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје

е ако де .. рачунај дел од тие пред тебе ќе се откажат .. отвори чат, и терај си на пц што да си правиш. Најбрзо ќе доеш до решение/одговор пошто може некој ствари да рчнат и да средат, или да ти кажат точно инфо и сл

ajvar

hello world
19 август 2008
303
6
Дали има некој регистрирано сметка како правно лице на Payoneer и префрлано на МК банка на своја сметка како правно лице?

Прочитав претходно дека со префрлање од физичко Payoneer на физичко во МК банка има проблеми.

Дали има некоја подобра солуција од Пејонир за клиенти од странство да ми плаќаат преку странскиве електронски сервиси?

Ако Пејонир е ОК, како би идело со книжењето? Затоа што на МК сметката во банка би изгледало како сам на себе да си префрлам пари, а не дека имам приходи од странски клиенти.

Seven7

read-only
7 август 2019
12
16
Дали има некој регистрирано сметка како правно лице на Payoneer и префрлано на МК банка на своја сметка како правно лице?

Прочитав претходно дека со префрлање од физичко Payoneer на физичко во МК банка има проблеми.

Дали има некоја подобра солуција од Пејонир за клиенти од странство да ми плаќаат преку странскиве електронски сервиси?

Ако Пејонир е ОК, како би идело со книжењето? Затоа што на МК сметката во банка би изгледало како сам на себе да си префрлам пари, а не дека имам приходи од странски клиенти.

Веќе не би требало да има проблеми бидејќи дозволија законски да отвараш, значи не е работењето со Пајонир на црно веќе.

За другото не знам, алтернатива ПејПал ако добиеме.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Од кога ова вака? И дали во сите банки го има ова?
e83d7a5bf68e9d6680f05832aabf9270.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

vlado30

read-only
26 декември 2017
16
9
Од пред пар месеци. Не. Мислам дека имаше инфо страници уназад дека Стопанска ис д њу НЛБ.
Уште летоска сите странци со странско картици за едно подигање им земаше 300 ден знам еден случај 1000 ден подигаше и ме замоли да му искуцам и истово се појави му викам многу ќе ти земе 300 ден за 1000 ден , ми вели ако ми требаат да платам во НЛБ на шалтер хајахајајхахах ова ти се вика кражба на големо двојно оданочување еднаш на терминал другпат на шалтер во НЛБ

Sent from my S8 using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Од пред пар месеци. Не. Мислам дека имаше инфо страници уназад дека Стопанска ис д њу НЛБ.
Која банка не бара вакво нешто знаеш? Од телефон не можам да најдам тие постови, извини.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Најверојатно сака да извади пари од пајонер.
Пробај на халк, про кредит, ттк.

Па нашиве зимаат провизија на други банкомати у истава наша земја, па за ова ич не ме ни чуди.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Па нашиве зимаат провизија на други банкомати у истава наша земја, па за ова ич не ме ни чуди.

Обично толку зимаат надвор од мк по 5еу, негде по 2.5еу, бо Холандија 2.5еу ми зема по трансакција

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
А за што трамсакција се работи? На што сака да ти земе 300 ден.

Трансакција од Пејонир на НЛБ.

Извадив од Комерцијална немав ваква порака. Може не зеле 300 ден. :)

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
НЛБ зема 300 ден при трансакција без разлика дали вадиш 500 ден или поголеми суми, 300-ки ќе те репне. На стопанска незнам, не вадам од таму а и никогаш нема да извадам оти ги мразам.

Шпаркасе/Халк не зимаат и се супер.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Здраво имам едно прашање, на пример ако вадам околу 10.000 денари од payoneer debit card колку ќе ми земе провизија? Како да пресметам за понатаму секоја трансакција колку провизија ќе ми зима?

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
Направи трансакција пошто како и да е ќе ја правиш и ќе знаеш. А да, можеш и да прочиташ во темава објаснето е доста пати до сега. Поздрав.

Испратено од тенекија

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Здраво имам едно прашање, на пример ако вадам околу 10.000 денари од payoneer debit card колку ќе ми земе провизија? Како да пресметам за понатаму секоја трансакција колку провизија ќе ми зима?
Објаснето е веќе неколку пати, но еве пак:

За 10.000 денари околу $173.
3.5% + $3.15 (или $3.5 беше?) фиксно.

Currency Converter | Foreign Exchange Rates Calculator | Mastercard
Селектирај ги валутите и пиши 3.5% кај Bank fee. На тоа ќе ја додадеш фиксната провизија.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Објаснето е веќе неколку пати, но еве пак:

За 10.000 денари околу $173.
3.5% + $3.15 (или $3.5 беше?) фиксно.

Currency Converter | Foreign Exchange Rates Calculator | Mastercard
Селектирај ги валутите и пиши 3.5% кај Bank fee. На тоа ќе ја додадеш фиксната провизија.
3.5% + $3.15. Мислам дека има и калкулатор на апликацијата нивна

krashot

hello world
21 април 2013
179
120
Bitol, Bitola, Macedonia
krashot's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Motherboard
Gigabyte B450M-K
Storage
240 SSD 1TB HDD
RAM
16 GB
Video card
Gigabyte 1060 3GB
Mouse
Redragon M711 Cobra
Monitor
Benq 24"
OS
Windows 10 Pro
Мене секогаш на 30.000 ми зема околу 1000-1200 ден провизија па потоа се ориентирам..

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Сега има и провизија кога ја користиш за купување или погрешно имам разбрано? :confused:
Параноична сум да ја користам за шопинг, или не треба? Од на банкомат директ дома, само толку ја имам шетано. :D

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Сега има и провизија кога ја користиш за купување или погрешно имам разбрано? :confused:
Параноична сум да ја користам за шопинг, или не треба? Од на банкомат директ дома, само толку ја имам шетано. :D
поглешно си разбара, слободно терај си за шопинг, ама користи си еу картица и шопинг само надвор од мкд ( да речеме Солун ), не за друго, да ја прошеташ малку повеќе ;)

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Значи вака, провизијата на НЛБ од 300 денари која беше воведена неодамна е за сите странски картички, и таа провизија е плус на она што ќе ви го земе пајонир. Значи избегнувајте НЛБ за да ги спасите тие 300 денари. Иначе провизија за вадење пари од пајонир у МК е 3.15$ од трансакција и плус 3.5% провизија за конверзија. Доколку се плаќа на терминал ви зима само 3.5% за конверзија. Ако ја користите за онлајн нарачки исто ќе ви земе 3.5% за конверзија освен ако не нарачувате у долари, у тој случај не ви зима провизија. Симнете си пајонир мобилна апликација и може да видите точно колку може да извадите во денари во МК.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно