the_maker
poweruser
Треба да работи. Да не си имал некој апдејт скоро?
Sent from my MI 5s
Sent from my MI 5s
Да ти кажам, не памтам тоа. Можно е. Како и да е, пред враќање од Шведска, ја извадив таа сим, на тој слот стаив СД и толку.Да ме си ја направил примарна втората сим(шведската) кога си бил во шведска и си ја користел па сеа првата е лимитирана на 3г
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
КОристам само една. Другиот слот е употребен за СД.Се разбираме,но за да ти помогнеме сеа дали користиш 2 сим картички или само една?Секако дека подржуваат 4г но мислам дека неможе истовремено и на двете да имаш 4г,само на едната 4г а на другата 3г но ова го пишувам од тоа што сум читал тука по форумиве не од искуство.
Еден апдејт 'фатив" у Шведска, (петок), другиот петок у Мк.....Сам си праи апдејт на мојов, Ми Макс 32/3. Од хај стор.Треба да работи. Да не си имал некој апдејт скоро?
Sent from my MI 5s
Треба да работи, незнам зошто нема. Пробај друг сим од друг апарат ако можеш, или смени јазик ако ти е на друг некој сем Англиски.Еден апдејт 'фатив" у Шведска, (петок), другиот петок у Мк.....Сам си праи апдејт на мојов, Ми Макс 32/3. Од хај стор.
Токму затоа ти викам ако си во можност извади ја сд картата и стави друга сим(ако имаш) и види со две сим како ќе биде,дали можеш да одбереш преферед сим кард?Секако после фактори што го правиш ако тера исто.Да ти кажам, не памтам тоа. Можно е. Како и да е, пред враќање од Шведска, ја извадив таа сим, на тој слот стаив СД и толку.
неам ЛТЕ откако се вратив од Шведска пред десетина дена.
кога се вратив од Шведска.
Во Шведска не менував слотови
пред враќање од Шведска
А бе, а беше во Шведска?Еден апдејт 'фатив" у Шведска
Ставив втора СИМ, нејќе пак. Значи, фабрички ресет и две СИМ, нејке. Ќе видам после од надвор, мада иам дојам дека нема да сака. Ќе го посетам Мејкер.Токму затоа ти викам ако си во можност извади ја сд картата и стави друга сим(ако имаш) и види со две сим како ќе биде,дали можеш да одбереш преферед сим кард?Секако после фактори што го правиш ако тера исто.
Аа. Бев. И знаеш како иде, ако не се пофалиш стотина пути, ко да не си бил. До кај сум сеа,водиш евиденција? Ај до 99 коа ќе доам, кажи да прекинам.А бе, а беше во Шведска?
Дај пишти скриншот коа ќе влезеш во сим кардс и мобајл нетворкс ама со све сим картички вклучени ако можеСтавив втора СИМ, нејќе пак. Значи, фабрички ресет и две СИМ, нејке. Ќе видам после од надвор, мада иам дојам дека нема да сака. Ќе го посетам Мејкер.
Не мењамТреба да работи, незнам зошто нема. Пробај друг сим од друг апарат ако можеш, или смени јазик ако ти е на друг некој сем Англиски.
Sent from my MI 5s
Чекај да се подсмири жена ми, 5 пути ја терам да буцка тоа игличката и да мења картичкиДај пишти скриншот коа ќе влезеш во сим кардс и мобајл нетворкс ама со све сим картички вклучени ако може
Миксот е одличен телефон, до сега без маани. И големината е повеќе од одличнаГо има некој тестирано Mi Mix? како се тие телефони?
Патем некоја новост за Redmi Note 4x со 4гб рам @the_maker ?
Миксот е одличен телефон, до сега без маани. И големината е повеќе од одлична
Ќе треба да има РН 4х, сега излегоа со х20 први, оваа недела мислам ќе ги пуштат и нив во продажба.
Sent from my MI 5s
Дечки, дајте ми краток summary за телефонов: Redmi 4A - Snapdragon 425 - 2 GB / 16 GB - Rose Gold
Redmi 4A
Дали ќе врши работа за просечна сопруга? Кои му се изразени недостатоци?
Да направам апдејт на ситуацијава:Да прашам, зошто кога имам вклучено adaptive brightness (а го вадам телефонот од џеб или од ташна или кога разговарам а ме бараат на втората линија) му треба долго време на дисплејот да се осветли за да можам да видам кој ме бара и да се јавам. Може ова осветлувањево да се забрза? Порано имав Samsung телегони s2, s4, s5 и немав вакво искуство.
Не ми објасни, можно е да е до апдејтите? А да поминам да го ѕирнете? Јер нејќе ЛТЕ..Треба да работи. Да не си имал некој апдејт скоро?
Sent from my MI 5s
Па да, гаранцијата си важи и за софтверска контрола.Не ми објасни, можно е да е до апдејтите? А да поминам да го ѕирнете? Јер нејќе ЛТЕ..
Па summary нема сем спецификација и да поминеш да го видиш во живо. Апсолутно ништо не му фали, дизајнот е како целата серија, само што е пластичен позади место метал, за да се намали цената на чинење нормално. Тој СД 425 си работи супер за low-profile процесор, што значи дека нема да закашла при нормална работа. Ако се тераат повеќе од 4-5 апликации отворени, тогаш ќе се почекува малце да ги искешира. Батеријата исто е добра, све друго исто ко Редми 4.Anyone?
комунистите се држат меѓу нивДа прашам зошто кога и да го наместам регионот на Србија на пример, после рестарт на телефонот регионот ми се враќа на Полска?
Така мислам дека ќе работи. Ама, Dual sim / no SD, римембер?
Океј со OTG кабел можам да завршам работа, ама тоа не е решавање на проблемот тоа е workaround![]()
Друга идеја?
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден