kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.044
- 7.716
Ја таков го земав. Само регион Кина ми пречи. И срч барот што го нема кога ќе повлечеш од горе![]()
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ја таков го земав. Само регион Кина ми пречи. И срч барот што го нема кога ќе повлечеш од горе![]()
и јас сум новајлија на xiaomi со истиот модел 4х и истиот софтвер. колку што гуглав 4 и 5 буква значат MI дека не е кинески доколку 4 и 5 буква се CI значи дека е кинески ако грешам нека ме поправи некој по искусен. а инаку еве 1 недела сум на ромчево немам најдено замерка до сега едино што се жалат постари корисници што прочитав е што нема вибрација кога ке го одклучиш со фингерпринт ама мене тоа не ми мења ништоВчера го подигнав од хи сторе redmi note 4x па би сакал да ве прашам во врска со верзиите на софтверот дали е кинески или глобален дали да останам на тој што е моментално или да се смени и како да правам апдејти, ќе бидат ота или од пс ќе треба да ги симнувам... прв xiaomi па ќе ми треба малку време за учење![]()
Добре дојде во клубот.Ромот ти е Global Stable,апдејти ќе си добиваш преку апдејтер апликацијата во телефонот во моментот кога ќе има достапна верзија за твојот телефон,дококу сакаш да флешуваш други ромови ќе треба првин да аплицираш за отклучување на бутлоадерот,погледај на форум миуи Македонија имаш опишано све во детаљи од мејкерот...честитки уште еднаш супер избор си направил...Вчера го подигнав од хи сторе redmi note 4x па би сакал да ве прашам во врска со верзиите на софтверот дали е кинески или глобален дали да останам на тој што е моментално или да се смени и како да правам апдејти, ќе бидат ота или од пс ќе треба да ги симнувам... прв xiaomi па ќе ми треба малку време за учење![]()
Како лежи на краевите, заоблен е или само помал од екранот? Ја стаклен ставив ама многу ружно стои на телефони со заоблени краевидимензиите на стаклото се одлични но кога го гледате телефонот на светлина е уѓасно целото стакло е со ситни бели точки и воопшто ме изгледа добро, во сенка е одлично и не се приметува ништо.
![]()
Па нормално, мора фрешко да бидеМејкер ги средува телефоните со најдобриот ром моментално за тој уред, така да нема потреба да се менува ром.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
димензиите на стаклото се одлични но кога го гледате телефонот на светлина е уѓасно целото стакло е со ситни бели точки и воопшто ме изгледа добро, во сенка е одлично и не се приметува ништо.
![]()
Денес Xiaomi Turok Steinhardt ги претстави своите први наочари за сонце кои ќе имаат цена од 29 ДОЛАРИ !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Досега имам купено 3 Ми телефони од Хај стор. Кај ниеден немам забележано било какви дамки по екранот. Дали ова е некаква коинциденција, или пак ти си имал таква среќа, тоа стварно незнам. Видлива е дамката ? можеш да ја сликнеш со телефон?Дечки на 3 Шаоми уреди имам приметено некаков слаб yellow tint на долниот дел од екраните. Поточно на еден Ми4ц, на РН3, и на РН4. Два од нив биле купени од Сетек, и еден од Анхоч. Дали е до Шаоми, дали се малер тројцава, или пак сите модели од другиве продавници(освен мејкер, пошо од кај него немам видено уред) продаваат срање уреди?
Наочарите се уште не се излезени и нормално е цената да биде посолена. За месец до два цената ќе се стабилизира и ќе бидат околу 35-40 долари(може и пониска).па и не се баш 29 долари
2017 Xiaomi Turok Steinhardt TS Brand Nylon Polarized Stainless Sun Lenses Glasses 100% UV-Proof for Outdoor Travel Man Woman
2017 Xiaomi Turok Steinhardt TS Brand Nylon Polarized Stainless Sun Lenses Glasses 100% UV Proof for Outdoor Travel Man Woman-in Smart Remote Control from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)
Браво топ@the_maker завршив работа и без специјален Deep Flash кабел. Работата е едноставна. Може да се користи истиот кабел што случи за полнење. Ти треба само мало парче алуминиумска фолија и ептен малку салотеп. И свршуваш работа. Флешнав Кинески девелопер, и преку него ке си го отклучам бутлоадерот.
![]()
![]()
Smart Enought нели? Моментално чекам да бутира кинескиот девелопер и веднаш го отклучувам.
![]()
Конечно, не ми заглавува на 50%.
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден