Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Redmi 4 Pro ми е идна инвестиција (прво да си поиграм со OP3T) ептен ми е фаца, а и радознал сум за 625 иако не ги оправдува моите ентузијастички потреби, интересно ми е да ја увидам разликата од на хартија идентичниот X10, + телефонот е многу добар на дизјан (grey)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.930
8.423
Redmi 4 Pro ми е идна инвестиција (прво да си поиграм со OP3T) ептен ми е фаца, а и радознал сум за 625 иако не ги оправдува моите ентузијастички потреби, интересно ми е да ја увидам разликата од на хартија идентичниот X10, + телефонот е многу добар на дизјан (grey)
http://m.gsmarena.com/xiaomi_releases_blue_and_black_redmi_note_4-news-22322.php

Добар си е СД625. :)

@the_maker запознаат со ова?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Тотален офтопик.

Гајче брат
зашо пишуваш
вака со ентери
после секои 3-4 збора
ко да пишуваш
поезија и да се
викаш и презиваш
Дарко Лешоски?

Имам 24 инчен
монитор а само
450 пиксели ми
ги користиш.
Пуста навика :)

Претежно од телефон пишувам и си замишљам дека е попрегледно да пишувам со ентер после 3-4 збора за на форум :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Скоро сум сигурен дека ќе те изненади :)

Мислев дека ќе биде поспор и помалку респонсивен од RN3Pro,
ама не е,исто работат.

Мислам дека дури и камерите ќе те бендисаат,
поготово на новиве фирмвери,
боите и dynamic range-то на камерата се испеглани.

(истото го мислев и за Redmi 3X,
ама ете и тој е оптимизиран да работи брзо и мазно)

За парите, ептен солиден уред у сегмент со 5-инчен екран.

(за мене, една единствена маана е црната граница/рамка околу дисплејот.
Тешка дизајн утка која доста се приметува кај белиот и златниот.

Таа рамка го бутка цел дизајн и го става у ист ќош со Cubot и
останати Китајци кои ја имаат истата црна рамка околу дисплејот.

Среќа кај Gray/Black моделот помалку се познава)

Последна промена:

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
За ова со суљо ромовите што го зборате, мислам дека зависи како ќе ти се погоди. Имам читано дека софтверот на телефоните во сетек е суљо, ама редми ноте 3 на другар ми (од сетек) стигна со официјален глобал девелопер. Најверојатно исто и со Анхоч. Исто така, секогаш останува најдобра опција Hi, можам да потврдам дека поддршката е врвна, но понекогаш се нема избор освен да се купи од друго место, посебно ако живеете надвор од Скопје.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Пуста навика :)

Претежно од телефон пишувам и си замишљам дека е попрегледно да пишувам со ентер после 3-4 збора за на форум :)

Ако е само ова причината, пожелно е веднаш да почнеш да работиш на случајот да се одвикнеш.
Нервира, сум сакал да спомнам и јас неколку пати но Исак го направи тоа одлично.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ако е само ова причината, пожелно е веднаш да почнеш да работиш на случајот да се одвикнеш.
Нервира, сум сакал да спомнам и јас неколку пати но Исак го направи тоа одлично.
Да да, тоа е причина, пуста навика при пишување од телефон (мада и на PC коа сум пишувал, исто сум "форматирал", ко стихотворба/поезија што вика Исак :) .
Се надевам дека ќе се смени навиката ;)

(Ако продужувам по старо, викајте-мавајте :) )

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Го претставија и надоградениот 13 инчен лаптоп MiAir 4G со појак процесор,но за жал 4G ќе биде корисно само во Кина (колку што разбрав) пошто ќе доаѓа со вградена SIM, е сега на кои фреквенции ќе работи тоа е прашање и дали ќе може мејкеро да ја смени и да функционира кај нас.

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

Последна промена:

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
За ова со суљо ромовите што го зборате, мислам дека зависи како ќе ти се погоди. Имам читано дека софтверот на телефоните во сетек е суљо, ама редми ноте 3 на другар ми (од сетек) стигна со официјален глобал девелопер. Најверојатно исто и со Анхоч. Исто така, секогаш останува најдобра опција Hi, можам да потврдам дека поддршката е врвна, но понекогаш се нема избор освен да се купи од друго место, посебно ако живеете надвор од Скопје.
Ако живееш надовр од Скопје ќе ти го пратат по карго/глопко/пошта. Едноставно е.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Дали е ова суљо за Mi5 ?
bf8593d32c1c937dbf9fe8df4d20c841.jpg

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Чаре?

Чаре, трк до YouTube, изглеај пет-шеснаесет видео туторијали како се флешува преку EDL.
Симни си Global Stable од en.miui.com и флешни го со mi-flash преку EDL Mode.
(Најлесна/најбезболна варијанта ти е флеш на Global Stable Firmware преку EDL Mode, пошто немораш да аплицираш за анлок на бутлоадер па да отклучуваш бутлоадер, па да флешуваш TWRP па после преку TWRP да флешуваш EU Rom од xiaomi.eu...
Е сега, ако сакаш, можеш да си аплицираш за анлок и да ги направиш работите што ги пишав горе)
BTW-Global Stable си има преинсталирани ФУЛ гугл сервиси и си има ОТА апдејт бар еднаш месечно.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Чаре, трк до YouTube, изглеај пет-шеснаесет видео туторијали како се флешува преку EDL.
Симни си Global Stable од en.miui.com и флешни го со mi-flash преку EDL Mode.
(Најлесна/најбезболна варијанта ти е флеш на Global Stable Firmware преку EDL Mode, пошто немораш да аплицираш за анлок на бутлоадер па да отклучуваш бутлоадер, па да флешуваш TWRP па после преку TWRP да флешуваш EU Rom од xiaomi.eu...
Е сега, ако сакаш, можеш да си аплицираш за анлок и да ги направиш работите што ги пишав горе)
BTW-Global Stable си има преинсталирани ФУЛ гугл сервиси и си има ОТА апдејт бар еднаш месечно.

А која е разликата помеѓу отклучан бутлoaдер и таа safe варијанта преку EDL mode ?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
А која е разликата помеѓу отклучан бутлoaдер и таа safe варијанта преку EDL mode ?

Нема значителна разлика.Со отклучен бутлоадер можеш да флешнеш кастм рекавери и преку кастм рекавери да си напраиш бекап на фул ром плус да рутираш плус да инсталираш/флешуваш кастм ромови и ромови од xiaomi.eu.
Xiaomi.eu ромовите имаат само Play Store.

Global Stable ромовите имаат и Play Store и сите пропратни гугл апликации-јутуб,гмаил итн тин.

И xiaomi.eu и Global Stable имаат OTA updates.

Едина разлика е што xiaomi.eu ромовите мораш да ги флешуваш преку TWRP кастм рекавери.

додека Global Stable може преку MiPC Suite ако е рекавери ром верзија,
Ако е фастбут ром/фирмвер ,
може со Miflash преку EDL на заклучен бутлоадер ,
може преку MiFlash преку fastboot ако е отклучен бутлоадер
И ако е Global Stable Рекавери ром може и преку TWRP да се флепне се рабира доколку е отклучен бутоадерот и има флешнато TWRP рекавери на уредот.

(ова го имам пишано многу пати,али еве ќе го пиашм пак)
Мој совет за секој на кој не му се јасни работиве,
да седне бар 7-10 .дена,да гледа Видео туторијали и да чита по МИУИ форуми како одат постапките за флешување,како се флепува,како се отклучува бутлоадер,
БИТНО-како се прави БЕКАП преку TWRP
НАЈБИТНО-како се анбрикува уред кога е во soft-brick состојба.
Дури откако ќе се начита/навежба :) ,под-научи нешто,е сега може да се чепка и експериментира.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
На Redmi 4 Pro/Prime
Флешнав MultiRom 8.1-Stable 8.1.2.0(MBECNDI)
Многу сличен ако не и ист компајлинг како xiaomi.eu ромовите,разликата е што кај Мултиром има помалку јазици.
Супер работи,базата е од China Stable 8.1.2.0 со избришани China Apps,сменет фонт и преинсталирани гугл плеј и основни/минимал-пико гугл сервиси.

Screenshot_2016-12-23-14-37-13-185_com.android.settings.png Screenshot_2016-12-23-14-37-19-343_com.miui.home.png Screenshot_2016-12-23-14-37-25-429_com.miui.home.png

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Ako instaliram Eu Stable na Redmi Note 4 dali posle toa mozam da pravam apdejt na bilo koj Rom preku Updater app ?

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв