Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Еве споредба што можев да направам зошто и мене ме занима телефонов искрено. Ама не ми се зима телефон со послаба камера и без амолед некако.
Лево S9 десно F1.
RZRvtzx.jpg

.
Огромна разлика,тоа е големината на Самсунг.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Аптајмот на мобилниот на мајка, што би се рекло 2 години и 4 месеци одприлика. Нормално, нит користи интернет нит па некои апликации освен смс и телефон. Секоја вечер на полнач, никогаш изгасен, рестартиран, апдејтиран итн.

20181031_152945.jpg

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Да си се надоврзам на претходниот голем пост..
Звукот му е во ред но не ми е нешто приоритетно кај телефон така да не му обврнав внимание.
Многу е тивок и се мачи со басот,
го пробав со Samsung Level Over , Huawei Honor AM115, Huawei AM12 и Apple EarPods и не извади ни пола од максимумот од ниедна слушалка.

Е сеа мислам доста беше тролање на телефонот, делумно ги извадив сите фрустрации што ми ги предизвика од како го имам :)

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
За приказ, браво. Дали е Редми 3ка? И со кој софтвер работел досега вака? Можеби има и фејк ром, а сепак и да не е така лошо да има таков ром :)

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Еве споредба што можев да направам зошто и мене ме занима телефонов искрено. Ама не ми се зима телефон со послаба камера и без амолед некако.
Лево S9 десно F1.
.
Неможам да сватам на кој основ ја споредувате камерата на F1 и S9. Кога е очигледно дека Ѕ9 има една од најдобрите камери на пазарот.
Иначе еве некое видео за споредба.
Edit:Еве со Google cam колку подобри слики вади навечер.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Провери си ги подесувањата за нотификации дали ти се изместени,кај мене беа исклучени lock-screen нотификациите, иако пред упдејтот ги имав.
Да, беа изместени. Тие флоутинг ги хејтам и ми беа изгасени, ми ги пуштило.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Момци, ми донесоа Mi Box 4 од Кина, и нормално внатре се е на кинески.
Има "глобален ром" или инструкции како да инсталирам да биде на Англиски јазик?

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Момци, ми донесоа Mi Box 4 од Кина, и нормално внатре се е на кинески.
Има "глобален ром" или инструкции како да инсталирам да биде на Англиски јазик?
Ајде веќе кога сме кај ми бокс и ја да прашам нешто
Од пред некој денден имам ми бокс 3 глобална верзија, го купив од Али експрес, и супер си работи Работи на андроид 6, а по интернетов гледам дека постои верзија со Орео 8.0. Кога одам на апдејт, ми вика дека ја користам последната верзија, па ме интереира дали треба да го "рчнам" боксот или да чекам сам да се апдејтива
Фала
0052109254f23bf9b6ec66b1d1187ff9.jpg

Sent from my Huawei P20 using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Истово сакав да го напишам пред некој ден,ама баш истово,го имав телефонот да кажам на тест од 2 дена,искрено ужасно лошо,освен за интернет отварање,и ок екран,другото све беше тапа,камерата е катастрофа,еден галакси с3 сеуште има подобра камера од овој телефон.Сум користел повеќе телефони на Хиаоми,али ова веќе никад.
Да е само камерата катастрофа добро. И тапа екрани со лоши бои и слаба осветленост, сензорот за ауто брајтнес реагира после 2 мин :D, слаб сигнал на 4Г, лош софтвер итн. И пак ги купуваат, чудо.

15 септември 2012
1.164
1.300
Друштво,
потребно ми е заштитно стакло за поко Ф1.
Освен нарачка од Кина, имате ли препорака каде да се набави во Скопје?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Друштво,
потребно ми е заштитно стакло за поко Ф1.
Освен нарачка од Кина, имате ли препорака каде да се набави во Скопје?
Де види ДР.Мобил. 070444999 зоран мислам беше. Кај Симпо на партизанска. И од другата страна има едни нешѕо мобилшоп така нешто. Зелено пазарче исто е опција. Најснабдени се

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

И

Избришан член 18474

Гостин
Дечки земав нова батерија ја сменив ја наполнив покажува зелено и телефонот не се подигнува. Нема слика нема ништо само вибрира а претходно работеше.
Мислев дека е лесно промена на батерија а изгледа нешто сум зезнал, некој совет?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Дечки земав нова батерија ја сменив ја наполнив покажува зелено и телефонот не се подигнува. Нема слика нема ништо само вибрира а претходно работеше.
Мислев дека е лесно промена на батерија а изгледа нешто сум зезнал, некој совет?
Флет кабелот од дисплеј да не го поткина при вадењето на старата батерија? Или повторно добро притисни го

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.055
Skopje
Xiaomi Black Shark gaming phone пристига во Европа на 16 Ноември. Ќе го има во сите онлајн продавници на Xiaomi: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, or the UK.
Нас не нема, можеби не знаат под кое име да не запишат...

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Xiaomi Black Shark gaming phone пристига во Европа на 16 Ноември. Ќе го има во сите онлајн продавници на Xiaomi: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, or the UK.
Нас не нема, можеби не знаат под кое име да не запишат...
Абе го има веќе кај нас, затоа не нема на листата.
Anhoch PC Market Online - Xiaomi Black Shark 6GB/64GB LTE Dual SIM Black

И

Избришан член 18474

Гостин
Флет кабелот од дисплеј да не го поткина при вадењето на старата батерија? Или повторно добро притисни го

Кој е тој кабел слика?
П. С слика не дава контролите функционираат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно