Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DIMITA

read-only
1 јули 2018
4
0
Pred nedela dena mi stasa Xiaomi Pocophone poracan od Aliexpress , do sega sum prezadovolen, cudno e sto ne plativ ni carina tuku postarot mi go donese na vrata bez nikakvi dopolnitelni trosoci , pred godina i pol isto od Aliexpress poracav mi note 4 za nego morav da odam vo posta da vadam screenshot i izvod od banka i da gi isptatam vo carina.

Колку плати царина на претходниот телефон што си го порачал ? и освен царина дали има некој друг трошок. Фала

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Може да се најде Gcam за Mi mix 2 со miui 10 без рут? Sharing is caring
Ај полека. Од последниот чајна бета Шаоми става во MIUI10-ката дифолт овозможена Camera2Api така да ќе може било која камера аплукација да се користи вклучувајќи и ГКам, без многунрутирања и заебанции.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Exooo

hello world
21 декември 2016
88
44
Ај полека. Од последниот чајна бета Шаоми става во MIUI10-ката дифолт овозможена Camera2Api така да ќе може било која камера аплукација да се користи вклучувајќи и ГКам, без многунрутирања и заебанции.

Да, го прочитав тоа, али кога ќе излезе од бета е друго прашање? А до тогаш мора ли да се слика нешто

farkizz

hello world
14 април 2016
60
115
Дали некој знае, каде може да се најде батерија за Xiaomi Redmi Note 4?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

tonii29

Баниран/a
4 октомври 2018
17
8
jas se dumam pomejgu redmi note 5 i redmi note 6 pro ? mislenje lujge pls?

Последна промена:

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Некој ентузијастички расположен да смени дисплеј на Redmi Note 4, почнав сам да го расклопувам за да го сменам ама пустото очи не гледаат веќе како порано а моментално наочари не се опција, немам време сега за ашкања прегледи и остали заебанции...

Последна промена:

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
236
150
Дали има некој асален шо ќе пише искуство или мислење за премиум моделите како MiX3 или 8pro, или ке останеме на ниско ниво со телефони кој Шаоми ги склапа со остатоците и непотребните делови. Апсурдот да е поголем некој тој такозван отпад дури од баба Али го порачува. Сачувај ме Боже...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Дали има некој асален шо ќе пише искуство или мислење за премиум моделите како MiX3 или 8pro, или ке останеме на ниско ниво со телефони кој Шаоми ги склапа со остатоците и непотребните делови. Апсурдот да е поголем некој тој такозван отпад дури од баба Али го порачува. Сачувај ме Боже...
Да бе стварно. И јас сум чул дека Самсунг Ј моделите кај Баба Мулон у шупа ги склапа. Стварно нема смисла.

Royston

read-only
10 октомври 2016
39
31
Здраво, ми треба совет до сега користев Xiaomi redmi 3s pro презадоволен сум, сакам да го заменам со Xiaomi mi note 2 конкретно овај модел
uccz1494235508762.jpg

sUG21cK.png

Проблемот е што не подржава 4G мрежа во Македонија ниту на еден оператор не е Global Rom, додека 3G мрежата е ок, дали ќе имам дополнителен проблем освен тоа што немам да имам 4G дали ке имам друго пореметување околу стабилноста на 3G мрежата....фала многу!

Последна промена:

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Здраво, ми треба совет до сега користев Xiaomi redmi 3s pro презадоволен сум, сакам да го заменам со Xiaomi mi note 2 конкретно овај модел
uccz1494235508762.jpg

sUG21cK.png

Проблемот е што не подржава 4G мрежа во Македонија ниту на еден оператор не е Global Rom, додека 3G мрежата е ок, дали ќе имам дополнителен проблем освен тоа што немам да имам 4G дали ке имам друго пореметување околу стабилноста на 3G мрежата....фала многу!

Убав смартфон, единствен досега во Шаоми со закривен Амолед дисплеј, своевремено дизајниран да заликува на Galaxy уредите.
Има за него глобал ром стабилен Миуи10 и девелопер Миуи10 веројатно ќе треба да отклучиш бутлоадер да преинсталираш од Кинескиот или што и да е на него софтвер и пак да го заклучиш.
Ако немаш многу потреба од мобилен интернет и си често на вифи можеби и нема да ти пречи да не е 4Г.
Добра зделка би било ако го набавуваш за цифри под 160-170 евра. Лично искуство со телефонот немам.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
uccz1494235508762.jpg

sUG21cK.png

Ќе имаш и 4Г само не насекаде. Поддржува B3 band.
Имаш и глобален стабилен ром како рече @mnikolce и тоа на орео. Нема Антиролбек на него, така да зимаш одма отклучуваш и после лупаш МИУИ 10 ЕУ и имаш одлично телефонче. Се зависи за колку ќе успееш да го земеш до МК.

Royston

read-only
10 октомври 2016
39
31
@mnikolce @marv
Почетно изгледа вака
RD2zGR4.png

До сека е ок со покриеноста на мрежите, воодушевен сум од телефонот, има потреба да одлкучувам bootloader сега за сега... малку ми е брз на батерија :)?

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
@mnikolce @marv
Почетно изгледа вака
RD2zGR4.png

До сека е ок со покриеноста на мрежите, воодушевен сум од телефонот, има потреба да одлкучувам bootloader сега за сега... малку ми е брз на батерија :)?
Нема потреба, супер е сега за сега. Нрз на батерија ваљда мислеше брзо троши. Ај остај неколку дена да се свести, и кажи колку тоа ти држи и реално колку што користиш. Исто земи предвид дека во него имаш СД821 процесор кој си бара малце поеќе од 625, 636ките.

Royston

read-only
10 октомври 2016
39
31
Ај остај неколку дена да се свести, и кажи колку тоа ти држи и реално колку што користиш.

Со уклучен интернет wifi / mobile data одлично се држи во standby mode, а при работа знае брзо да ја потроши батерија можи и малку ми е чудно од причина што предходно користев иста батерија 4000mAH на телефон redmi 3s pro 5 инчен, како што рече до јачината на процесорот може да биде и екран 5,7.
Се надевам не погрешив што го зедов овај модел од 2016 година :( со далеку по добри перформанси од годинашниве модели..

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.794
4.511
Неготино
Дечки, ми нудат Xiaomi mi 5 у замена за P10 lite, да менувам? Гледам на бенчмарк има 50000 скор поише од P10 lite, и се мислам.
Mи кажуваат дека 820 снапдрагон имал проблем со греење.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки, ми нудат Xiaomi mi 5 у замена за P10 lite, да менувам? Гледам на бенчмарк има 50000 скор поише од P10 lite, и се мислам.
Mи кажуваат дека 820 снапдрагон имал проблем со греење.
Има проблем со греење, тоа е точно. Меѓутоа не е ништо страшно, можеш да осетиш само при по-хеви апликации и долго користење. Поважно е во каква состојба е батеријата.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.794
4.511
Неготино
Има проблем со греење, тоа е точно. Меѓутоа не е ништо страшно, можеш да осетиш само при по-хеви апликации и долго користење. Поважно е во каква состојба е батеријата.
Човекот рече дека држел и по цел ден со чепкање, дете го користело со кенди краш игрици. Јас играм пример Marvel contest of champions на телефон, и овој малце загрева што го имам сеа.
Мислење искрено? Да правам замена?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Човекот рече дека држел и по цел ден со чепкање, дете го користело со кенди краш игрици. Јас играм пример Marvel contest of champions на телефон, и овој малце загрева што го имам сеа.
Мислење искрено? Да правам замена?
Ако ти е за играње, се ќе ти грее. Така да менувај, па и да треба батерија да се промени нема да бидеш во загуба. Само провери го убаво телефонот, и тестирај батерија ако можеш.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно