Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Малце едно кратко ривју за Mi A2 lite :) Го користам веке неколку дена и телефончето си има доста позитивни страни. Батеријата е солидна, првото полнење издржа 3 дена и 14 часа со гледање на 4-5 епизоди дневно на Нетфликс, упален блутут (цело време стои "visible" нема опција за гасење) поврзан со Mi Band 2, скролање на 9gag, сурфање и секако повици, пораки, мејлови. Полнењето си е просечно 2 саати и 40 минути од 20% батерија. Екранот е со добра резолуција и за мене таман големина но светлината е ужасна, има нешто што глуми автоматски брајтнес но не е баш нај функционален и кога функционира му е потребно повеќе од минута за да се прилагоди на многу темно или најсветло. Звукот му е во ред но не ми е нешто приоритетно кај телефон така да не му обврнав внимание. АндроидОне е ок, брз лесен, празен :D Се помачив да најдам добар плеер за музика бидејќи телефонот нема свој, како и многу други такви ситници. Приметив дека мрежата не му е нај силна страна и знае на банални места да нема 4г. Е сеа камерата....едноставно е ужас, предната не ја користам со исклучок на барање на жена ми, но од задната уште ме боли глава колку е матна. Втората леќа е само за да го даде bokeh ефектот што во мојов случај ќе стои за украс. Дури и на дневна светлина се гледа лагот при движење, а вечерните слики се предизвик да не испаднат само силуети, исто така нема про мод на камерата :/. За игри е солиден, не приметив кочење, брзо си отвара/затвара. Тоа што ме мачи е што телефонов треба да конкурира од ентри накај мид барем според ценава по која се продава или ја помешав некои бројки во главава. Ми беа потребни неколку денови повторување во главава да не се вратам на скршениот p9 lite и да го продадам бидејќи освен рамот останатото е или исто или полошо. Да завршиме со една позитивна ствар, инфраредот му е закон:)

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Малце едно кратко ривју за Mi A2 lite :) Го користам веке неколку дена и телефончето си има доста позитивни страни. Батеријата е солидна, првото полнење издржа 3 дена и 14 часа со гледање на 4-5 епизоди дневно на Нетфликс, упален блутут (цело време стои "visible" нема опција за гасење) поврзан со Mi Band 2, скролање на 9gag, сурфање и секако повици, пораки, мејлови. Полнењето си е просечно 2 саати и 40 минути од 20% батерија. Екранот е со добра резолуција и за мене таман големина но светлината е ужасна, има нешто што глуми автоматски брајтнес но не е баш нај функционален и кога функционира му е потребно повеќе од минута за да се прилагоди на многу темно или најсветло. Звукот му е во ред но не ми е нешто приоритетно кај телефон така да не му обврнав внимание. АндроидОне е ок, брз лесен, празен :D Се помачив да најдам добар плеер за музика бидејќи телефонот нема свој, како и многу други такви ситници. Приметив дека мрежата не му е нај силна страна и знае на банални места да нема 4г. Е сеа камерата....едноставно е ужас, предната не ја користам со исклучок на барање на жена ми, но од задната уште ме боли глава колку е матна. Втората леќа е само за да го даде bokeh ефектот што во мојов случај ќе стои за украс. Дури и на дневна светлина се гледа лагот при движење, а вечерните слики се предизвик да не испаднат само силуети, исто така нема про мод на камерата :/. За игри е солиден, не приметив кочење, брзо си отвара/затвара. Тоа што ме мачи е што телефонов треба да конкурира од ентри накај мид барем според ценава по која се продава или ја помешав некои бројки во главава. Ми беа потребни неколку денови повторување во главава да не се вратам на скршениот p9 lite и да го продадам бидејќи освен рамот останатото е или исто или полошо. Да завршиме со една позитивна ствар, инфраредот му е закон:)

Штета за камерата. И со 625 ќе успори и тоа како, дај му само време.
Заклучок: телефон со долг животен век на батерија.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.492
7.767
Скопје
www.facebook.com
Штета за камерата. И со 625 ќе успори и тоа како, дај му само време.
Заклучок: телефон со долг животен век на батерија.
По која основа го донесе тој заклучок ? Јас користам Ми А1 скоро у 6 месеца од вкупно 64гб апликации се 20гб и досеа нема успорено . Едино на батерија е скратено времетраењето. Све си има свои позитивни и негативни страни .

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Истово сакав да го напишам пред некој ден,ама баш истово,го имав телефонот да кажам на тест од 2 дена,искрено ужасно лошо,освен за интернет отварање,и ок екран,другото све беше тапа,камерата е катастрофа,еден галакси с3 сеуште има подобра камера од овој телефон.Сум користел повеќе телефони на Хиаоми,али ова веќе никад.

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Незнам зашто се чудите , сите ривјуа на јутуб за телефонов целат кон истото -> тиња камера

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.040
Гнасното е што А2 е поарен, ама со потиња батерија. Како за инает е направено.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Го имам и А1 и тој е ист.. очекував повеке и од него али ај ми беше прв шаоми навидум ефтин ама е добар само на хартија, па си реков овој ќе е малце боље :)

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Го имам и А1 и тој е ист.. очекував повеке и од него али ај ми беше прв шаоми навидум ефтин ама е добар само на хартија, па си реков овој ќе е малце боље :)

ако сакаш подобра камера ми8

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Што сакате купете од Шаоми, ама не барајте добра камера. Едноставно толку знаат да оптомизираат од Шаоми. 1+ се светлосни години пред шаоми буквално во се, од софтвер до квалитетна изработка.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.040
Да ама кај нас многу е тапа што нема Уанплус. Односно има ама исто како да нема.

9 август 2018
1.172
477
Има опција исечокот да се исклучи, тоест да прикажува слика како на класичен екран ;)
Ама IPS Панел е, па така да црната боја нема да изгледа многу реалистична, и со исечокот нема да се уклапа.
Здравје боже Pocophone F2 со помал исечок, и AMOLED екран.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Што сакате купете од Шаоми, ама не барајте добра камера. Едноставно толку знаат да оптомизираат од Шаоми. 1+ се светлосни години пред шаоми буквално во се, од софтвер до квалитетна изработка.
Завршија тие времиња кога не ги биваше камерите на Xiaomi. Како горд сопственик на Xiaomi Mi Note 3, слободно можам да кажам дека тоа сеуште е најдобрата буџет камера кај смартфоните. Дa подобра е камерата на Гугл ама не е толку голема разликата. Преку ден и да не може да се забележи разликата меѓу Гугл и сток камерата.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
1+ се светлосни години пред шаоми буквално во се, од софтвер до квалитетна изработка.
А богами и со цена :)

Не, дали размислуваш воопшто?
Како можеш да кажеш дека една компанија се светлосни години пред други со ваква споредба?
Ако правиме такви глупави споредби, Mi Mix кога излезе, Шаоми требаше да бидат светлосни години пред сите компании...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Ама IPS Панел е, па така да црната боја нема да изгледа многу реалистична, и со исечокот нема да се уклапа.
Здравје боже Pocophone F2 со помал исечок, и AMOLED екран.

Иначе исечокот не се исклучува, само се бои црно наместо во колор. Све тоа е фејк. Ќе видиме со МИУИ10 како ќе биде

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Леле, дали дека сме први во месецот или нешто друго, самиот му текна да си симне миуи 10. А одлагам апдејти со месеци, си клечев на некоја 9та верзија таму а после нејзе имаше уше многу 9ки. А утре патувам. Ми вика тап ту рибут, викам да не го рибутнувам дур се вратам... но ајде, се премислив. Бидна шо бидна за помалку од 5 минути се инсталираше.

Океј е сФе, освен што тајмерот изгледа нема да ти памти тајмери, и ми ги имаше избришано претходно сејвнатите тајмери. Нишо страшно али во секој ебан апдејт мора нешто ситно да ми сменат/изместат/тргнат.

Ми се допаѓа брајтнесот шо може да се намали/појача од било каде во слајдерот а не на претходното мораше точката да ја погодиш.

Е, немав време да го пробам она за поврзуење со телевизор дали го опраиле.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
420
523
Провери си ги подесувањата за нотификации дали ти се изместени,кај мене беа исклучени lock-screen нотификациите, иако пред упдејтот ги имав.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Поко е со истиот сензор како ми8, само без стабилизација.

mdeni, а и останатите, како е камерата на Поково? Задоволителна е за обичен корисник или не ја бива? Пример во споредба со P20, Mate 10 Pro, значително е полоша или...?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.040
mdeni, а и останатите, како е камерата на Поково? Задоволителна е за обичен корисник или не ја бива? Пример во споредба со P20, Mate 10 Pro, значително е полоша или...?
Денски си е најнормална камера. Споредлива со било која друга флегшип.
Навечер неможе да се мери со стабилизираните зошто неможе да извади остра слика со таа експозиција. Башка што на шаоми „HTT“ модот не е баш функционален. За разлика од тоа на Хуавеи тоа е главниот адут и прави парче со Најт модот.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Денски си е најнормална камера. Споредлива со било која друга флегшип.
Навечер неможе да се мери со стабилизираните зошто неможе да извади остра слика со таа експозиција. Башка што на шаоми „HTT“ модот не е баш функционален. За разлика од тоа на Хуавеи тоа е главниот адут и прави парче со Најт модот.
Ај ако не ти е проблем,стави некоја слика од да видиме,какво вади :)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.040
Ај ако не ти е проблем,стави некоја слика од да видиме,какво вади :)
Еве споредба што можев да направам зошто и мене ме занима телефонов искрено. Ама не ми се зима телефон со послаба камера и без амолед некако.
Лево S9 десно F1.
RZRvtzx.jpg

.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно