DelphiUser
user
Мој совет Не медиатек!
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Не менува ништо на ентри телефон.
Мој совет Не медиатек!
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Мења и тоа како. И ѕоа баш на ентри, каде секоја снагичка е битна. Башка чипсетот не е само у процесот, тука се камери, трансфери, модеми, гпс, итн... НЕ Медиатек.Не менува ништо на ентри телефон.
За тие пари Redmi Note 4X ако некаде го има на залиха.ок, а алтернативен еквивалент на тој ценовен ранг од оваа марка? На пример, Redmi 5? Гледам нема таков чипсет, туку Qualcomm.
Мења и тоа како. И ѕоа баш на ентри, каде секоја снагичка е битна. Башка чипсетот не е само у процесот, тука се камери, трансфери, модеми, гпс, итн... НЕ Медиатек.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Никој ме спомиње пари. Разликата е во основната катастрофа од Медиатек, во било кој ценовен ранг. И реков не е се во Антуту-то. Во многу останати работи е. А дали може или не за 1000 поеќе, сигурно може.Другар, телефон од 100 евра секако е тиња што ќе го користи дете или пензионер. Дали имал 35к на антуту или 37к или камерата била 5% подобра (ама пак тиња) ништо не менува. За 1000че повеќе се зема 2x подобар телефон.
Зошто да немаат глобални верзии?Кои кинески онлајн шопови имаат глобал верзии од Шаоми телефони што вршат достава во Кина? Како што разбрав Алиекспрес не работи.
Зошто да немаат глобални верзии?
Ти се водиш од она што го пишува мејкер дека во кина шаоми се субвенционирани, па според тоа мора да продаваат само кинески верзии?
А за Алиекспрес погрешно си разбрал.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Кои кинески онлајн шопови имаат глобал верзии од Шаоми телефони што вршат достава во Кина? Како што разбрав Алиекспрес не работи.
Како да не се "пали" кога има квар телефонот?
А и факт е дека на многу Xiaomi телефони им пожолтеа екраните кај местото за полнење, а и чести други проблеми знаат да имаат со батерија и слично.
На Пане24 уште сега прогнозирам како ќе биде ситуацијата: од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари, после Пане пак нека купува Xiaomi со "гаранција"
Пане слободно носи го директно во Хајстор. Преку ВИП ќе изгубиш една недела најмалку дур да проследат и однесат.
Па не чувам јас телефони башГребнатини?
и шо испадна? ќе ти важи гаранцијата или?Па не чувам јас телефони башИзгребан беше позади и стаклото на камерата. Најверојатно од клучевите в џеб.
Ми го примија вип за на сервис со важечка гаранција на 20ти изминатиот месец. Од тогај наваму нема никакви новости во врска со него. Патем телефонот е на рати во сметка земен. Почна да ме фрустира тоа што сум моментално со обичен телефон и не ми понудија заменски од вип ниту ме прашаа !и шо испадна? ќе ти важи гаранцијата или?
Зошто тажно лице? Сосема чесно и поштено ќе си добиеш нов апарат. Со здравје да си го служиш.Би требало утре да си го земам новиот телефон . Мојот Xiaomi Mi A1 за жал не се поправа и не можат да го најдат дефектот![]()
Па изгубив мн податоци у него... Потрошено време за сетирања апликации , податочни системи... Едино што набрзинка ги спасив се сликите пред да го форматирам.Зошто тажно лице? Сосема чесно и поштено ќе си добиеш нов апарат. Со здравје да си го служиш.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден