Telefon polnet so fabricki polnac , neotvoran , ne cepkan so custom firmware ili otklucen bootloader zasto da ne priznavaat garancii ?Хистор ги признава гаранциите како оној проблем на Пане?
Telefon polnet so fabricki polnac , neotvoran , ne cepkan so custom firmware ili otklucen bootloader zasto da ne priznavaat garancii ?
А што пишуе за батерија у тоа гаранцијата. Не ми е јасно како телефониве со нонремовабле батерија така батеријата само 6 месеци.Telefon polnet so fabricki polnac , neotvoran , ne cepkan so custom firmware ili otklucen bootloader zasto da ne priznavaat garancii ?
Кај Горан во аеродром, на тој чоек мислиш, тој беше за нокиа?Така на времето и официјалниот сервис за Нокиа во Македонија, па кога ќе однесеше телефон на сервис ќе ти вратеа слика од зумирана матична со корозија и одбиена гаранција дека е расипан од влага и не подлежи под гаранција...
Telefonot kako moze da bide na vlaga koga letno vreme e ? Nadvor e suv vozduh , ne e potopen u voda ili bilo sto. Kako sto napomenaa pogore sumljam na cipot za polnenje . A mozno e i drug hardwerski problem. E sea bidekji nemam telefon kaj treba da go nosam na servis za poskoro da mi go napravaat ? Vo vip ili vo hajstor ?Така на времето и официјалниот сервис за Нокиа во Македонија, па кога ќе однесеше телефон на сервис ќе ти вратеа слика од зумирана матична со корозија и одбиена гаранција дека е расипан од влага и не подлежи под гаранција...
Telefonot kako moze da bide na vlaga koga letno vreme e ? Nadvor e suv vozduh , ne e potopen u voda ili bilo sto. Kako sto napomenaa pogore sumljam na cipot za polnenje . A mozno e i drug hardwerski problem. E sea bidekji nemam telefon kaj treba da go nosam na servis za poskoro da mi go napravaat ? Vo vip ili vo hajstor ?
Имав случај со леново телефон каде што почна од прегревањето од него да пожолтува екранот и имаше жолта флека, телефонот беше насекаде изгребан али не отворан ниту чепкан софтверски во вип без заобиколување ми го прифатија за на сервис. Ми го вратија после 10 дена со нов тач и екран .Тоа со влагата беше пример за други ситуации кај официјални сервиси, не реков за твојот проблем. Друго ми беше муабетот, оти на други теми имаше еден член каде со слична ситуација му ја одбија гаранцијата.
Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија
Вака секогаш ме враќале од секаде, во телеком кон мобико, телеком во видео дата, сетек во (едни кретени во карпош карши окта) за асус ... Преку вип ке треба дополнително време вип дур го испрати до хај па од хај до вип да чека, а директно кратам на време/Ти ке го носиш од кај што си го купил. Вип ке си го проследи до Хајстор по службена должност. Не си купил ништоти од Хај за да го носиш таму.
Вака секогаш ме враќале од секаде, во телеком кон мобико, телеком во видео дата, сетек во (едни кретени во карпош карши окта) за асус ... Преку вип ке треба дополнително време вип дур го испрати до хај па од хај до вип да чека, а директно кратам на време/
Како да не се "пали" кога има квар телефонот?Жалната вистина за Македонската гаранција, а Македончето се пали ли се пали на гаранција.
Изгледа поимов е новото "cenaaaa?"
Како да не се "пали" кога има квар телефонот?
А и факт е дека на многу Xiaomi телефони им пожолтеа екраните кај местото за полнење, а и чести други проблеми знаат да имаат со батерија и слично.
На Пане24 уште сега прогнозирам како ќе биде ситуацијата: од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари, после Пане пак нека купува Xiaomi со "гаранција"
од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари,
Пане слободно носи го директно во Хајстор. Преку ВИП ќе изгубиш една недела најмалку дур да проследат и однесат.
Да,да така е кога на нет пробуваш да заработиш со купи продај, кај фирми е малку друго.Хај има сигурно договор со ВИП и ако не е физички оштетен или стварно натопен (нели си има сензори на плочата кои го покажуваат тоа) мислам дека Пане ќе си добие поправен или нов телефон. Пане да си пише да знаеме.Како да не се "пали" кога има квар телефонот?
А и факт е дека на многу Xiaomi телефони им пожолтеа екраните кај местото за полнење, а и чести други проблеми знаат да имаат со батерија и слично.
На Пане24 уште сега прогнозирам како ќе биде ситуацијата: од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари, после Пане пак нека купува Xiaomi со "гаранција"
Ми А2 земи си.Да не читам 500 страни, од кај да земам шаоми ми а1 од локалниве продавници ? Не знам колку е паметно да земам од али, ибеј итн...
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден