Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Одма рекламирај го, баш ме интересира дали ќе помине се како што треба со авторизираниот сервис.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Telefon polnet so fabricki polnac , neotvoran , ne cepkan so custom firmware ili otklucen bootloader zasto da ne priznavaat garancii ?

Така на времето и официјалниот сервис за Нокиа во Македонија, па кога ќе однесеше телефон на сервис ќе ти вратеа слика од зумирана матична со корозија и одбиена гаранција дека е расипан од влага и не подлежи под гаранција...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Telefon polnet so fabricki polnac , neotvoran , ne cepkan so custom firmware ili otklucen bootloader zasto da ne priznavaat garancii ?
А што пишуе за батерија у тоа гаранцијата. Не ми е јасно како телефониве со нонремовабле батерија така батеријата само 6 месеци.
Или ќе да е батерија или контролерот за полнење.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
6 месеци е секаде гаранцијата за батерија. 2 години на останатите делови во телефонот.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Така на времето и официјалниот сервис за Нокиа во Македонија, па кога ќе однесеше телефон на сервис ќе ти вратеа слика од зумирана матична со корозија и одбиена гаранција дека е расипан од влага и не подлежи под гаранција...
Кај Горан во аеродром, на тој чоек мислиш, тој беше за нокиа?

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Telefonot kako moze da bide na vlaga koga letno vreme e ? Nadvor e suv vozduh , ne e potopen u voda ili bilo sto. Kako sto napomenaa pogore sumljam na cipot za polnenje . A mozno e i drug hardwerski problem. E sea bidekji nemam telefon kaj treba da go nosam na servis za poskoro da mi go napravaat ? Vo vip ili vo hajstor ?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Ти ке го носиш од кај што си го купил. Вип ке си го проследи до Хајстор по службена должност. Не си купил ништоти од Хај за да го носиш таму.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Telefonot kako moze da bide na vlaga koga letno vreme e ? Nadvor e suv vozduh , ne e potopen u voda ili bilo sto. Kako sto napomenaa pogore sumljam na cipot za polnenje . A mozno e i drug hardwerski problem. E sea bidekji nemam telefon kaj treba da go nosam na servis za poskoro da mi go napravaat ? Vo vip ili vo hajstor ?

Тоа со влагата беше пример за други ситуации кај официјални сервиси, не реков за твојот проблем. Друго ми беше муабетот, оти на други теми имаше еден член каде со слична ситуација му ја одбија гаранцијата.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Тоа со влагата беше пример за други ситуации кај официјални сервиси, не реков за твојот проблем. Друго ми беше муабетот, оти на други теми имаше еден член каде со слична ситуација му ја одбија гаранцијата.

Имав случај со леново телефон каде што почна од прегревањето од него да пожолтува екранот и имаше жолта флека, телефонот беше насекаде изгребан али не отворан ниту чепкан софтверски во вип без заобиколување ми го прифатија за на сервис. Ми го вратија после 10 дена со нов тач и екран .

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.640
Mi 8 Lite (или Youth) излезе во продажба во некои продавници на АлиЕкспрес.
  • CPU - SD660
  • GPU - Adreno 512
  • AMOLED екран
  • 24MP селфи камера
Иницијална цена за 4/64 варијантата е 234Е, со по 30Е плус за повеќе меморија (6/64, 6/128).

Иако боиве ми изгледаат како малце детски да се, добро е, нека ги сменат малце оние монотоните црно-бели-златни нијанси.. :)

Xiaomi Mi 8 Lite - Full phone specifications

Едит: овој за глобал маркет "Pro" ќе се вика, а не "Lite", што малце ми нема смисла затоа што по некоја логика Про би требал да биде појака верзија од регуларниот Ми 8, што нема врска тука :)

Xiaomi Mi 8 Pro - Full phone specifications

Е сега не знам само дали ова е некој вид пред-нарачка или веќе ги имаат во сток, пошо никаде не пишува дека е пред-нарачка...

Со Покото чекав некои 2 недели додека да му напраат диспач.

7 февруари 2013
948
1.086
Ти ке го носиш од кај што си го купил. Вип ке си го проследи до Хајстор по службена должност. Не си купил ништоти од Хај за да го носиш таму.
Вака секогаш ме враќале од секаде, во телеком кон мобико, телеком во видео дата, сетек во (едни кретени во карпош карши окта) за асус ... Преку вип ке треба дополнително време вип дур го испрати до хај па од хај до вип да чека, а директно кратам на време/

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.640
Вака секогаш ме враќале од секаде, во телеком кон мобико, телеком во видео дата, сетек во (едни кретени во карпош карши окта) за асус ... Преку вип ке треба дополнително време вип дур го испрати до хај па од хај до вип да чека, а директно кратам на време/

Жалната вистина за Македонската гаранција, а Македончето се пали ли се пали на гаранција.
Изгледа поимов е новото "cenaaaa?"

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.883
3.811
Жалната вистина за Македонската гаранција, а Македончето се пали ли се пали на гаранција.
Изгледа поимов е новото "cenaaaa?"
Како да не се "пали" кога има квар телефонот?
А и факт е дека на многу Xiaomi телефони им пожолтеа екраните кај местото за полнење, а и чести други проблеми знаат да имаат со батерија и слично.
На Пане24 уште сега прогнозирам како ќе биде ситуацијата: од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари, после Пане пак нека купува Xiaomi со "гаранција"

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.640
А и факт е дека на многу Xiaomi телефони им пожолтеа екраните кај местото за полнење, а и чести други проблеми знаат да имаат со батерија и слично.
На Пане24 уште сега прогнозирам како ќе биде ситуацијата: од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари, после Пане пак нека купува Xiaomi со "гаранција"

Не викам дека Пане се пали на гаранцијата, туку од лични искуства со телефоните, првата работа што прашуваат е за гаранцијата.
А еве им ја гаранцијата, со твои зборови убаво опишана:
од вип препратен до хај, таму ќе му пишат од 300 работи може да е (влага, прашина итн), ќе го препратат назад до вип и џабе фрлени 15.000 денари,

Ај да се надеваме дека малце прашина дигнаа ова коментариве, па ќе му го средат без измислени заебанции да му прават ;)

7 февруари 2013
948
1.086
Искрено мене и рутиран Галакси С3 ми поправија под гаранција со опомена дека следен пат нема да ми важи гаранцијата за рут, само тогаш triangle away, и пак им одев за полнач уште еднаш.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.097
Пане слободно носи го директно во Хајстор. Преку ВИП ќе изгубиш една недела најмалку дур да проследат и однесат.

+1, особено што главниот човек таму е „наш“ човек. Неколку пати досега сум имал проблеми со ајфони од оператор (телеком/вип) и секогаш ги носам директно во iStyle - не бараат ниту гаранција/документи, се е дигитално и веднаш ги примаат за дијагноза и сервис.

Се надевам дека полека и другите сервиси ќе дојдат на ова ниво...

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Да,да така е кога на нет пробуваш да заработиш со купи продај, кај фирми е малку друго.Хај има сигурно договор со ВИП и ако не е физички оштетен или стварно натопен (нели си има сензори на плочата кои го покажуваат тоа) мислам дека Пане ќе си добие поправен или нов телефон. Пане да си пише да знаеме.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да не читам 500 страни, од кај да земам шаоми ми а1 од локалниве продавници ? Не знам колку е паметно да земам од али, ибеј итн...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно