Абе тие што се официјални продавачи на телефониве бе немаат галантерија,катастрофа.Јас незнам што им е проблемот стварно.Чекај малце провајдериве да понудат па да се фати. Иначе не го знае народов.
ме послуша значиЈас си зедов RN5 од Анхоч. Првични импресии - телефонов е лудило!
![]()

Си дојде со асален ром, без да мењаш?Јас си зедов RN5 од Анхоч. Првични импресии - телефонов е лудило!
![]()
Да, и јас зедов, со глобален миуи 9 со Андроид 8Си дојде со асален ром, без да мењаш?
На зелен пазар имаш по 150 денари се. Јас купив пред некој ден за А1 на член од фамилијата.Се извинувам за дупли пост, кај може низ Скопје да се најде стакло и маска за Mi A1? Да го заштитам пред да го предадам на мајка ми.
Дечки имам едем проблем со МИ А1...значи вака сабајле станвам гледам телефонот исклучен и мислев дека нема батерија неш го остајв да се полни се наполни и нејкеше да помини после логото значи боотлуп користев порано ромој сега бев на сток 8.0 последниот е сега дека направи бутлууп влегов во едл и го поврзав на пц со Ми флеш тоол си инсталира наново чист андроид се ама вифито и блутот не работеа реков уште еднаш ке манам наново флеш фактору се излезе дека е во ред ама од тогаш не сака телефонот да се уклучи кога ќе го конектирам на пц цело време е во ЕДЛ и цело време можам да флешнувам сепак пак е истото пробав и со нугат и со орео пробав и со бета ми флеш тул...Некое решение?
бтв телефонот е 2 месеци само користен земен од вип
Хај сторе се официјални сервисери,сега се слушнав викаат дека било несодветно користење на уредот,се вадат дека е изгребан од страните демек бил отворан и бил прегорен чипот а исто така демек можел чипот да прегори од гром или од механички удар....што да правам следно?Шаоми се супер. Ама ова нема врска со Шаоми. Види исконтактирај од тука да се види што било со Хај ако било. Или кој сервисирал.
Принцип е во прашање, за какво оштетување се работи?
Премногу Лошо искуство со Хај Стор...не очекував дека ќе биде така....Што да правам следно?
@the_maker
Кратко Објаснување:
на 20 мај престана да работи MOJOT MI A1
Еве го мојот пост на ит форумот...
Денес го добив следниот одговор од нив
П.С(телефонот беше пратен 23 мај )....
ПО СЕРВИСНИ ПРЕГЛЕДИ И СФТ ИНТАЛАЦИЈА ТЕЛ ОСТАНУВА СО ЗАГЛАВЕН/ОШТЕТЕН МЕМО ЧИП
потоа им пишав на месинџер па го добив следниот одговор.
Здраво. Точно така. Телефонот е проследен во Оне.ВИП заедно со сервисен налог каде што има објаснување (опис). Поздрав
Доколку се предизвика штета на производот со злоупотреба или при ракување кое не е во согласност со упатството за употреба, гаранцијата не важи.
потоа ги прашав каква штета е предизвикана?
Телефонот е донесен заглавен во EDL Mode, поради несоодветно користење и со сериозни оштетувања од сите страни. Истиот после сервисен преглед и софтверска инсталација не можеше да се вклучи, односно да се подигне (не покажува никакви знаци). Во сервисниот налог е наведено дека доколку сакате да се сервисира, ќе Ви се достави понуда за промена на матична плоча. Поздрав
и на крајот ги прашав која цена е плочата и што сум крив јас дека телефонот цело време седи во ЕДЛ?
Затоа е наведено дека дефектот е настанат поради несоодветно користење согласно упатството за употреба. Инаку промена на матична плоча со работна рака, би изнесувала околу 9.500 ден. Поздрав
Сепак не е во ред 9500 ден за една плоча.....Тоа е фактички колку цел телефон на али е околу 190 долари максимум цел телефон а овие толку барат само за плочата сепак не е фер после користење на 2 месеци телефонот да не работи и да ти ја поништата гаранцијата....Намерно зедов Хиаоми бидејќи очекував дека се многу добри и ќе имаат добар супорт.....Што да правам следно?
нема да најдеш во мк. само али ако има.Каде може да се најде батерија за Xiaomi Note 4X кај нас?
Хај стор нема, по мобилари нема....
Помош
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Види во Аssa Electronics, иако не верувам да го примаат, ако не е купен од Анхоч.Препорачајте некој добар сервис каде имат добра опрема за да го средат..значи телефонот цело време е во ЕДЛ дозволува да се флешни оди на 100% успешно,се ама не се уклучва?Би моежло да се мени Emmc? или преку бокс да се среди...
Едина маана е ова што нема резервни делови од официјални застапници за овој бренд во МК. :/нема да најдеш во мк. само али ако има.
Ама важно застапници се на брендот. Ова го пишувам и за многу други застапници, не само за Хај.Едина маана е ова што нема резервни делови од официјални застапници за овој бренд во МК. :/
Јас вчера-завчера зедов Ми а1 па сакав да инсталирам G Cam, според тоа што го видов по интернет ( xda & youtube ) не може без downgrade, барем сега за сега. Мај update-от е незгоден зашто брише се` кога ќе направиш unlock на bootloader.Како да инсталирам Google Camera на Mi A1 со May Update ( еве зошто неможе ) без да правам downgrade ?
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден