Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Не :)

• ми се допаѓа
Реакции: lynx

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Никако да ми проработи gcam на А1, сите чекори поминуваат како што треба и на крај после инсталација апликацијата при стартување крашнува. Пробано со различни верзии и исто е секогаш. Други пријавуваат ист ваков проблем на xda темата но никој не им враќа, има барем 10 коментари во врска со ова без фидбек.

Очигледно ќе си останам со фабричката камера.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас немав никаков проблем со верзиите на Arnova, неколку пробав.

Мислам дека постарите крашнуваа само на она, како се викаше, слика со анимација, но тоа не ми треба.

• ми се допаѓа
Реакции: lynx

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Пробано и со тие, повеќе верзии. Телефонов беше со мајски апдејт па го спуштив до априлски ама тој претпоследниот. Сеа ќе ја спуштам уште подоле верзијата на ромот некој од крај на март почеток на април и после ќе пробам со тој дали ќе прави проблем.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046

Едно од најважните видеа што ги чекавме. Секако најважно е Mi8 vs Note5AI ама еве и ова е многу битно.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
ај си земав миксче и задоволен сум али јакичок баксуз, си падна телефонот, ништо не му е, но има една ептен ситна гребаница што малце ме чешка

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
2s зема?

Испратено од Nexus 6P

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
Redmi Note 5 Pro.
Супер е телефончето арно ама собрав неколку мани од 2 дена користење (сите овие мани ги НЕМАВ на мојот Бог да го прости Redmi 4 Pro):
  1. Некако ми остава некои темни шмрљи на дисплејот, а прстите ми се чисти.
  2. На јако сонце ептен се шалтаат некои разни бои/виножита/рефлексија/прекршување на зраци ШТОТИЈАЗНАМ.
  3. CAST копчето го тргнале од MIUI-во тотално. Отидов во wireless display ама никако не сака да се поврзе со мојот LG Smart телевизор, а r4pro си немаше гајле.
  4. Notification light-от не е RGB и може да свети само бело. На r4pro ми беа наместени различни бои за фејсубк, вибер и смс нотификации и ми беше топ.
@Luidgi брату пријателу?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Redmi Note 5 Pro.
Супер е телефончето арно ама собрав неколку мани од 2 дена користење (сите овие мани ги НЕМАВ на мојот Бог да го прости Redmi 4 Pro):
  2. На јако сонце ептен се шалтаат некои разни бои/виножита/рефлексија/прекршување на зраци ШТОТИЈАЗНАМ.
  3. CAST копчето го тргнале од MIUI-во тотално. Отидов во wireless display ама никако не сака да се поврзе со мојот LG Smart телевизор, а r4pro си немаше гајле.
  4. Notification light-от не е RGB и може да свети само бело. На r4pro ми беа наместени различни бои за фејсубк, вибер и смс нотификации и ми беше топ.
@Luidgi брату пријателу?
Камерата како?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Бев во Анхоч пред некој ден,чисто да го видам S2,и искрено не ми се допадна,некако ептен ми е беше чкарт изработката незнам зашто.И девојката што работеше таму,ми препорача да не зимам ако веќе сакам да земам s2,него да идам на редми ноте 5,и реков дека само сакав да го видам новиов s2.

Така да за во иднина отпаѓа овој модел.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Redmi Note 5 Pro.
@Luidgi брату пријателу?

2: Имаш заштитно стакло на него, така?
3 + 4: Тоа ти е до инсталираниот РОМ. Го имам забележано истото играјки си при инсталирање ромови.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
2: Имаш заштитно стакло на него, така?
3 + 4: Тоа ти е до инсталираниот РОМ. Го имам забележано истото играјки си при инсталирање ромови.
2. Немам.
3+4: Грешиш.
За 3 еве дека е тргнато во апдејт на MIUI: https://www.quora.com/How-come-I-ca...-9-5-1-after-updating-my-Xiaomi-Redmi-Note-4X
4. Нотификејшн лајтот е таков по дизајн
Only one notification light colour?
Redmi Note 4 - This has RGB in hardware and is enabled in software.
View: https://youtu.be/jOPob_RwQ7Y

Redmi 4 - This has RGB in hardware and is disabled in software.
View: https://youtu.be/5e9yxJcKV4g

Redmi Note 5 PRO - This does not have RGB in hardware itself.
View: https://youtu.be/g9JepCQD1sw

Redmi Note 5 - This does not have RGB in hardware itself.
View: https://youtu.be/-bOgNi3_Ipc

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Бев во Анхоч пред некој ден,чисто да го видам S2,и искрено не ми се допадна,некако ептен ми е беше чкарт изработката незнам зашто.И девојката што работеше таму,ми препорача да не зимам ако веќе сакам да земам s2,него да идам на редми ноте 5,и реков дека само сакав да го видам новиов s2.

Така да за во иднина отпаѓа овој модел.
Па отпаѓа нормално зошто претерувате. Ви нуди Шаоми за 16000 телефон ипол како редми 5 ноте про. Ете за А1 нуди и ванила андроид за некоја таква сума... е не уште поефтин требало. Епа нема веќе каде да се оди. Мора да се почне да се крати. Затоа ноте 5 про е добар зошто е најниско што може да се направи телефон без да почне да се касапи производот.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Дечки, земав телефонче за татко ми од VIP. Redmi 5. Се е супер, му се допаѓа. Има еден проблем, нема македонски :( .

Дали weekly билдовите имаат multilang или и таму тапа џонсон?
Ако немаат, а има некој начин за македонски помагајте. Фала.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Redmi Note 5 Pro.
@Luidgi брату пријателу?
Сигурен си дека е Про моделот? Во Анхоч го има само Note 5 со 4/64. Про моделот е 6/64. Испаѓа дека Анхоч го продаваат овој модел, што не е про моделот.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
Сигурен си дека е Про моделот? Во Анхоч го има само Note 5 со 4/64. Про моделот е 6/64. Испаѓа дека Анхоч го продаваат овој модел, што не е про моделот.
Знаеме сите што направи Шаоми со именувањето на моделите (каша-попара).
Моделот си е овој:
Xiaomi Redmi Note 5 Pro - Full phone specifications
со 4гб рам.
И мислам дека без разлика дали доаѓа со 4 или 6 гига рам, пак си се вика про.
А не им е точно именуван на Анхоч страната.
Мада можно е и да е тој што го линкна ти.
Всушност, тој е, ти што го линкна.
Ама е многу неважно во случајов.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
Тој што го линкна првин е овој , а во Анхоч го продаваат овој попознат како AL модел со f1.9 задна камера. Има разлики. Истотака PRO моделот нема бенд 20 за LTE, додека овој AL што го продава Анхоч (и што си го купил ти) има Бенд 20. Битно е, затоа потенцирав.

Compare Xiaomi Redmi Note 5 AI Dual Camera vs. Xiaomi Redmi Note 5 Pro - GSMArena.com

;)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Нема македонски Шаомиво Ноте5 про? Аиии лоша работа за постариве.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно