Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Ова за што ви зборував, а и мислам николче постираше, дека Ми ќе ги брикува со официјален ота поновите кинеските верзии на телефони, продадени во/за кина, а со vendor ром понатака извезени вон кина. Се купуваа, и после секој си става сам Глобален РОМ, нормално. Но, тој уред е под специјални „субвенции“ ако се продава само во Кина. Затоа се таму и тие цени нели :) Ова уследува после неколку години борба со продавачи кои апсолутно не ценат ничиј труд и било какви авторски права, и право на производителот е да се брани.

Нејсе, еве петиција ако сакате да се промени некако таа политика. Можеби ќе се најде компромис. Од пред недела-две, Редми 6 Про (кој што е за Индиски пазар), добил Глобален ОТА и сите што се вон кина се блокирани. И кај нас на сервис се појавија два такви, идентичен проблем. И погодете? Лек скоро и да нема, освен рачно да се пробува, што е ужасно тешко.

Втората новина е дека после инсталирање на МИУИ 10, се менува системот на bootloader-от и се менува постапката на флешување а со тоа се докомплицирува уште повеќе процесот на промена на официјален фабрички инсталиран ОС. За да се вратите на МИУИ 9 ќе треба специјален Авторизиран акаунт, па дури и за EDL флешување. Скратено, нема да може сами тие во кина, или некој тука, да си прави што сака. Нормално, време треба за да се отклонат сите заебанции што ќе се појават набргу. Се работи и на тоа паралелно. Само официјалните сервиси и дистрибутери ќе имаат пристап до новите алатки, да не се секираат душебрижниците тука.

Petition unterschreiben
Ќе си флешувам Еу ром и ајде нека го брикнат. Или со кастом ќе си терам и готово

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
њет
искрено неам жал за тие на кои ќе им се брикне а знаат дека не бил наменет за нив
Затоа пред да го врзам на мрежа ќе му ставам еу ром или кастом и решен проблем

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Xiaomi Redmi Note 6 Pro live photo confirms some specs

gsmarena_003.jpg

Се прашувам што е "PRO" во овие модели. Денес секој мидренџер е со 4ГБ рам. Исто како Ноте 5, само со променето име и ноч? Се изгубија во просторот Шаоми веќе во трката да вадат нови модели секој 2-ри месец.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Xiaomi Redmi Note 6 Pro live photo confirms some specs

gsmarena_003.jpg

Се прашувам што е "PRO" во овие модели. Денес секој мидренџер е со 4ГБ рам. Исто како Ноте 5, само со променето име и ноч? Се изгубија во просторот Шаоми веќе во трката да вадат нови модели секој 2-ри месец.
Ништо подобри од мид рејнџ на Самсунг, Хуавеи... Многу бука за џабе

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com

Сумњам дека ова има некаква врска со MI акаунтот. Јас стварно немам видено никаде реклама, а очигледно луѓе се жалат.

Уште кога го креирав акаунтот на сајтот пред некоја година направив Opt out user experience program и send analytics data.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Мислам дека реклами има само на глобалните кинески ромови и се исклучуваат со три клика.
Сумњам дека ова има некаква врска со MI акаунтот. Јас стварно немам видено никаде реклама, а очигледно луѓе се жалат.

Уште кога го креирав акаунтот на сајтот пред некоја година направив Opt out user experience program и send analytics data.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Ќе го игнорираме фактот што на паџит му се заебал телефонот пошо инсталирал бета ром со анти ролбак за кој шаоми не известиле а не дека го купил во анхоч телефонот што не бил наменет за него

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ќе го игнорираме фактот што на паџит му се заебал телефонот пошо инсталирал бета ром со анти ролбак за кој шаоми не известиле а не дека го купил во анхоч телефонот што не бил наменет за него

Мех.
Ејпл брикна све живо што имаше сменет хоум батн без предупредување. Самсунг експлодираше пред некоја година без предупредување.

Бета ром не е за секого, затоа се вика девелопер ром.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Мех.
Ејпл брикна све живо што имаше сменет хоум батн без предупредување. Самсунг експлодираше пред некоја година без предупредување.

Бета ром не е за секого, затоа се вика девелопер ром.
Јас искрено не го разбрав @prolivot како се заебал телефонот со инсталирањето на бета ром...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

dr.doom

read-only
19 мај 2018
39
38
Skopje

Ќе да е точно пошто гледам по социјалниве мрежи излага како реклама. Ама незнам и баш колку е паметно да се порача ипак мобилен е !

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Не носи скоро ништо ново во поглед со ноте 5. Нема USB Type-C , истиот дизајн.. За чипсетот немам информации ама ништо чудно да е SD 636. 4/64 стандард конкигурација.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно